|
شناسه خبر: 5326

اخبار اقتصادی| بازار خودروهای کارکرده

این خودروهای کارکرده کمترین افت قیمت را دارند + لیست اسامی

در دورانی زندگی می‌کنیم که خودروی کارکرده می‌تواند قیمتی بالاتر از یک مدل صفرکیلومتر داشته باشد.

به گزارش صبح نو، چند سالی است که بازار خودروهای کارکرده از همیشه داغ تر شده است و خودروهای کارکرده بازاری ثابت برای خود دست و پا کرده اند چرا که به دلیل کمبود جهانی نیمه‌رساناها و برخی فاکتورهای مهم دیگر، تحویل خودروهای صفر به مشتریان با تأخیرهای چند هفته تا چندماهه روبرو شده است اما خودروهای کارکرده همواره در دسترس هستند. این وضعیت غیرعادی منجر به تغییرات قابل‌ توجه در میزان افت قیمت خودروهای کارکرده شده و مطالعات جدید نشان می‌دهند برخی مدل‌های خودروهای کارکرده می‌توانند ارزش خود را پس از ۵ سال بسیار بهتر از سایرین حفظ کنند.

وب‌سایت iSeeCars اقدام به تحلیل بیش از ۸.۲ میلیون فرایند فروش خودروهای مدل سال ۲۰۱۶ کرده تا ببیند کدام خودروهای کارکرده بیشترین و کمترین افت قیمت را پس از ۵ سال داشته‌اند. اولین و جالب‌ترین یافته این مطالعه آن است که به‌طور متوسط یک خودروی ۵ ساله افت قیمت ۴۰.۱ درصدی در سال ۲۰۲۱ داشته درحالی‌که این میزان افت در سال پیش ۴۹.۱ درصد بوده است.

افت قیمت بهترین خودروهای کارکرده از این نظر در ۵ سال اول مالکیت ۱.۶ تا ۴.۴ بار کمتر از میزان متوسط بوده است. گفته شده جیپ رانگلر تنها ۹.۲ درصد از ارزش خود را در سال پنجم از دست می‌دهد که برابر با ۲۷۹۶ دلار از قیمت این خودرو است. رانگلر آنلیمیتد با افت قیمت ۱۰.۵ درصدی در جایگاه دوم قرار داشته و پس از آن نیز خودروهای پورشه ۹۱۱ (افت ۱۲.۸ درصدی)، تویوتا تاکوما (افت ۱۳.۸ درصدی) و تویوتا توندرا (افت ۱۹.۵ درصدی) قرار دارند. در کل خودروهای اسپورت ۵ جایگاه از ۱۰ جایگاه اول لیست را به خود اختصاص داده و فورد موستانگ و شورولت کوروت در رده‌های ششم و هفتم جا خوش کرده‌اند. شورولت کامارو و داج چلنجر نیز هشتم و نهم بوده و افت قیمت آن‌ها پس از ۵ سال به ترتیب ۲۳.۶ و ۲۴.۴ درصد می‌باشد.

خودرو-افت-قیمت۱

اگر به دنبال گزینه‌ای مناسب در بازار خودروهای کارکرده هستید به نظر می‌رسد الکتریکی‌ها پاسخ خوبی هستند. نیسان لیف بیشترین افت قیمت پس از ۵ سال را داشته و ۶۵.۱ درصد از ارزش خود یا به عبارتی ۲۳۶۶۶ دلار از قیمت اولیه‌اش را از دست می‌دهد. ب‌ام‌و i3 با افت قیمت ۶۳.۱ درصدی یا ۳۲۶۶۳ دلاری قیمت اولیه در رده دوم قرار داشته و رتبه‌های بعدی به ب ام و سری ۷ (افت ۶۱.۵ درصدی)، مزراتی گیبلی (افت ۶۱.۳ درصدی) و ب‌ام‌و X5 (افت ۶۰.۳ درصدی) می‌رسد.

خودرو-افت-قیمت۲

 

مدیر iSeeCars می‌گوید:

در طول ۱۵ سال گذشته شاهد رسیدن قیمت خودروهای کارکرده به سطح جدیدی بوده‌ایم که دلیل آن کمبود نیمه‌رساناها بوده است. خودروهایی که معمولاً ارزش خود را بهتر حفظ می‌کردند حالا بهتر هم عمل کرده اما خب هنوز هم هستند خودروهایی که همچون همیشه افت قیمت بالایی را تجربه می‌کنند

در بسیاری از کشورهای دنیا، مالیات و عوارض برای خودروهای نو یا دست دوم درصد کمی از قیمت را شامل می‌شود. عرضه مداوم خودرو در بازار نیز هزینه خرید مدل‌های کارکرده را کاهش می‌دهد.

تصور کنید محصولاتی از برندهای متنوع در بازار وجود داشته باشد و شرکت‌های مختلف هر روز با ارائه مدل‌های جدید و امکانات متفاوت رقابت کنند. مسلما چنین شرایطی به‌نفع مصرف‌کننده خواهد بود و حق انتخاب را افزایش خواهد داد. درمقابل، عرضه مداوم محصولات جدید به کاهش قیمت نمونه‌های قدیمی و دست دوم نیز منجر خواهد شد.

این موضوع برای کشورمان صدق نمی‌کند؛ زیرا در سال‌های اخیر، توقف واردات خودرو به ایران و افزایش قیمت ارز و تورم اقتصادی قیمت مدل‌های دست دوم را افزایش داده است. برای مثال، تویوتا راو۴ صفر‌کیلومتر که سال ۱۳۹۶ با قیمت ۲۳۰ میلیون تومان به مشتری تحویل داده شد، با گذشت چهار سال، قیمتش به بیش از ۲٫۳ میلیارد تومان رسیده است. همین وضعیت برای لکسوس NX و بسیاری دیگر خودروهای وارداتی نیز وجود دارد.

بسیاری از کشورهای جهان، چه کشورهای توسعه‌یافته چه کشورهای کمتر توسعه‌یافته، مالیات چندانی بر خرید خودرو در نظر نمی‌گیرند. البته در مناطق مختلف دنیا، مالیات‌های متنوعی بر سوخت و مالکیت خودرو و مسائل مرتبط با محیط‌زیست از شهروندان گرفته می‌شود که در‌نهایت، هزینه نگه‌داری و تردد با خودرو شخصی را افزایش می‌دهند. باوجوداین، معمولا برای خرید خودرویی دست دوم هزینه چندانی پرداخت نمی‌شود و کارمند ساده یا نوجوان دارای کار نیمه‌وقت در زمانی کمتر از یک سال، به‌راحتی می‌تواندمالک خودرویی استاندارد شود.

مجموع عوامل ذکر‌شده به‌روشنی تفاوت قیمت خودروهای بازار ایران با بسیاری از کشورهای جهان را نشان می‌دهد. میانگین درآمد مردم کشورمان اندک است و البته هزینه گزافی بابت مالیات بر خودرو پرداخت می‌کنند. درمقابل، قیمت سوخت و دیگر حامل‌های انرژی درمقایسه‌با کشورها توسعه‌یافته و متمول بسیار ارزان‌تر است؛ اما در‌مجموع به‌دلیل ممنوع‌شدن واردات خودروهای نو و دست دوم، شهروند ایرانی برای خرید خودرو مجبور است پس‌انداز چندین سالش را پرداخت کند.

  • ناشناس ارسالی در

    مردم تو نون شب موندن این چه خبریه گذاشتی

ارسال نظر