|
شناسه خبر: 6024

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با «صبح نو آنلاین»:

انتظارات تورمی باعث گرانی می شود

کاکایی می گوید: همه می دانیم که ارز ترجیحی وصله ناجور اقتصاد است و باید حذف شود اما مشکل این است که هم اکنون اقتصاد متزلزل است و مردم امیدوار نیستند که دولت بتواند دلار را در همین نرخ فعلی نگه دارد. همین مسئله بازارهای مختلف را بهم میریزد.

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با «صبح نو آنلاین» درخصوص وضعیت بازار خودرو و شرایطی که اخیرا به واسطه حذف ارز ترجیحی برای این صنعت پیش بینی شده، اظهار کرد:  واقعیت این است که منطقا از یک طرف هیچ اتفاقی نباید در بازارهایی مثل بازار خودرو رخ دهد اما موضوع این است که ماجرا فقط به این ارز ختم نمی شود.

وی افزود: هم اکنون ارز 4200 در صنعت خودرو وجود ندارد. اما خود به خود در زندگی مردم و کارگری که در صنعت خودرو مشغول به کار هستند اثر می گذارد و بعد از مدتی تورمی که در اقلام مصرفی به وجود می آورد بر روی صنعت خودرو هم اثر خواهد گذاشت.

کاکایی ادامه داد: البته این یک موضوع دراز مدت است اما در خصوص وضعیت خودرو در بازار من فکر می کنم اگر دولت قوی عمل کند قیمت خودرو نباید افزایش داشته باشد. چرا که قیمت خودرو مثل بسیاری از کالاهای دیگر یک ارزش واقعی ریالی دارد. به عنوان مثال قیمت یک خودرویی 500 میلیون تومان است در بازار آزاد و کسی در آن دخالت نمی کند.

*مردم امید ندارند که دولت بتواند دلار را در قیمت فعلی ثابت نگه دارد

کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: اما زمانی که شما به یکباره قیمت این کالا را به 550 میلیون افزایش دهید دیگر کسی از شما خرید نمی کند. اما یک مشکلی که وجود دارد این است که هم اکنون اقتصاد متزلزل است و به همین دلیل مردم امیدوار نیستند که دولت بتواند دلار را در همین حد نگه دارد.

او در ادامه می گوید: لذا یک تورم انتظاری به وجود می آید که در چنین حالتی کالایی مثل خودرو می تواند افزایش قیمت داشته باشد. مشکل از اینجا شروع نمی شود که حذف ارز ترجیحی حذف شود و مشکل ناشی از آنجایی است که اقتصاد کشورمان ضعیف شده و مردم جامعه به ارزش آفرینی مطمئن نیستند.

کاکایی خاطرنشان کرد که به همین دلیل باید یکسری جراحی ها توسط دولت صورت گیرد که یکی از آن ها حذف ارز ترجیحی است. بحث دیگر هم پول آب، برق، گاز و بنزین است. باید برای این ها یک تصمیمی گرفته شود چرا که میدانیم با این شیوه نمی توان ادامه داد. همه هم می دانیم که این کار غلط است و فقط موجب رانتخواری شده است.

وی در انتها عنوان می کند که دولت باید برای اینکه بتواند بعد از این اقدامات قیمت ها را کنترل کند همزمان تولید را بالا ببرد. به عنوان مثال قیمت مرغ بالا می رود بعد از آن باید تولید مرغ را بالا ببریم درعین حال تولید کنندگان مرغ بیشتری شروع به فعالیت بیشتری کنند و ثروت آفرینی بالا میرود و در نتیجه ارزش پول پایین نمی آید.

ارسال نظر