مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با 《صبح نو آنلاین》:
دولت برای حذف ارز ترجیحی برنامه روشن به مجلس بدهد/ اجازه نمی دهیم سفره مردم کوچکتر شود
یوسفی میگوید: حرف مجلس به دولت این است که ما منتظر هستیم برنامه روشنی برای جبران حذف ارز 4200 تومانی به مجلس ارائه دهد. البته تا امروز صحبت هایی شده اما رسما چیزی به ما اعلام نشده است.
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با 《صبح نو آنلاین》 در مورد حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال آتی میگوید: حدود سه سال گذشته که ارز ترجیحی وارد ادبیات اقتصادی کشور شده و 65 میلیارد دلار تا برج هشت سال 1400 برای مرغ، گوشت و دارو هزینه کردیم تا قیمت های آن ها را کنترل کنیم اما همه اذعان داریم که این اتفاق رخ نداد.
وی افزود: مرغی که در منطقه ما حدود 1.5 تا 2 دلار قیمت دارد اگر با قیمت 4200 در نظر می گرفتیم باید نهایت حدود 10 هزار تومان به مردم عرضه میشد نه حدود 25 تا 30 هزار تومان که این نشان میدهد ارز دولتی به هدف نخورده است.
او ادامه داد: تورمی که در سال های گذشته در دولت قبل شاهد بودیم و سوءمدیریت در کنترل نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی درنهایت باعث شد مردم ضعیف تر از قبل شوند و تورمی که در کالاهای اساسی رخ داد بین 75 تا 200 درصد بود. اما در کالاهای غیر اساسی که باز هم در سبد خانوار وجود دارد مثل پوشاک که اصلا در سبد کالاهای خانوار حساب نمی شود، بحث بسیار جدیتر است.
یوسفی گفت: یعنی ما برای نرخ گذاری که بانک مرکزی انجام میدهد 450 قلم کالا داریم در صورتیکه کالاهای اساسی سفره مردم 9 قلم است و کالاهایی که نیاز روزانه یا ماهانه مردم است بیش از 20 قلم نمی شود اما در جدولی که تورم حساب می شود 450 قلم کالا وجود دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: یعنی افزایش تورم آن ها محاسبات دقیقی برای مردم نیست. اما به طور کلی تورم کالاهای اساسی بین 75 تا 200 درصد است و کالاهای غیر اساسی از 150 درصد شروع می شود تا حداقل چیزی حدود 580 درصد ادامه دارد.
*ارز ۴۲۰۰ تومانی نباید بهصورت یکشبه حذف شود
وی عنوان میکند: در عین حال که این ارز 4200 به دست دلال ها و افراد سودجو قرار گرفت اما در همین حال هم اگر فایده ای نداشت ما امروز باید در کالاهای اساسی هم چیزی حدود 500 درصد تورم داشتیم نه حدود 75 تا 200 درصد پس نباید حذف مقطعی و یک شبه آن را حذف و در ادامه سفره مردم را کوچکتر کنیم.
یوسفی اضافه کرد: ما که درحقوق و سنوات این سال ها حدود 200 یا 500 درصد افزایش نداشتیم پس جیب مردم خالی تر شده و سفره آن ها کوچکتر شده است. البته ما موافق توزیع ارز 4200 به این روش فعلی نیستیم که تا به الان حدود 14،15 میلیارد دلار هزینه کردیم، پیش بینی می شود تا پایان سال 18 میلیارد دلار هزینه برای کالاهای اساسی شود.
او ابراز کرد که اما از آن طرف هم قبول نداریم حذف یک شبه آن صورت گیرد آن هم در حالی که برای مردم جبران نشود و سفره آنها کوچکتر شود. به خصوص در کالاهای اساسی و دارو و درمان مردم این را هم نمی پذیریم.
این عضو هیئت رئیسه مجلس میگوید: بیشتر از این نمی شود به بازنشستگان، کارمند و کارگر نادیده بگیریم و حرف ما به دولت همین است. پیش بینی می شود که برای سال آینده 18 تا 20 میلیارد دلار برای دارو و کالاهای اساسی ارز در نظر گرفته شود که اگر آن را تبدیل به ریال کنیم چرا که دیگر ارزی در اختیار نداریم و دولت باید ریال را به ارز تبدیل کند حدود 400 تا 450 میلیارد تومان ما به التفاوت این ارز است.
او ادامه میدهد: حرف این است که باید این مقدار را به نحوی به مردم توزیع کنیم که کالاهای اساسی مردم تامین شود و حالا هرکسی که بیشتر خواست یا مرفه تر بود قیمت های غیر از یارانه ای را دریافت کند.
یوسفی تاکید کرد که: نکته اصلی این است سفره مردم نباید برای نیاز روزانه و دارو دچار مشکل شود. حالا به هر شیوه ای مثلا توزیع کالا یا روش های دیگر فرقی نمی کند. فقط با حفظ کرامت مردم مراقب باشیم تا زندگی بازنشستگان، کارمندان و کارگران و مددجویان سخت تر نشود.
این عضو هیئت رئیسه مجلس در انتها خاطرنشان کرد: حرف ما به دولت این است که ما منتظر هستیم برنامه روشن دولت برای جبران حذف ارز 4200 تومانی را به مجلس بگویند.تا امروز البته صحبت هایی شده اما رسما چیزی به ما اعلام نشده است.
مهران طوری ثمرین
ارسال نظر