|
شناسه خبر: 8725

علیرضا نظری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با《صبح نو آنلاین》:

ارتباط با کشورهای همسایه موجب شکوفایی اقتصاد کشور می‌شود

نظری می‌گوید: ارتباط با کشورهای همسایه همچنان مغفول مانده است اما در دولت سیزدهم مسیرهای جدیدی برای رسیدن به این هدف تعریف شده است.

علیرضا نظری، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با《صبح نو آنلاین》با اشاره به لزوم تقویت ارتباط اقتصادی با کشورهای همسایه و موانعی که تاکنون سر راه بوده است بیان کرد: در خصوص ارتباطات اقتصادی چند عامل تاثیر گذار هستند که در سنوات گذشته مورد غفلت قرار گرفتند. اما اخیرا با روی کار آمدن دولت سیزدهم یک تغییر نگرشی در این حوزه ها انجام شده است.

وی افزود: یکی از این محورها بحث روابط دیپلماتیک است که رایزنی های وزارت خارجه در این حوزه می تواند در ساخت تعاملات سیاسی و اقتصادی موثر باشد و در بخش های مختلف به خصوص با کشورهای همسایه این ارتباط را فراهم کند.

نظری ادامه داد: با تغییراتی که در وزارت امور خارجه انجام شد و معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه فعال شد، تقریبا یک شتابی را شاهد بودیم و نتیجه آن را در عمل با کشورهای همسایه مثل پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه دیدیم که ارتباط خوبی شکل گرفته است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: یک بخش دیگری از ارتباطات که برای فراهم کردن توسعه زیر ساخت ها به آن نیاز داریم بحث راه های مواصلاتی است. در بسیاری از مسیرها به سمت کشورهای همسایه به دلیل نبودن مسیر ریلی با مشکلاتی مواجه هستیم. مثل مسیر رشت، آستارا به کشورهای آسیای میانه که باید راه آهن آن هرچه زودتر تکمیل شود.

نظری بیان کرد: همچنین ارتباط هوایی برای انتقال محصولات تازه و فوری مثل خیار، گوجه و سبزیجات که ما می توانیم به صورت روزانه آن ها را صادر کنیم و زیر ساخت آن در برخی از شهرها فراهم نیست. البته مجلس هم یکسری تسهیلات برای صادرات محصولات کشاورزی از طریق مسیرهای هوایی در بودجه دیده است اما در عمل تا به امروز از آن استفاده ای نشده است.

او همچنین اظهارکرد: یکی دیگر از موضوعات نیز بحث عدم وجود تشکل های صنفی بزرگی است که می‌توانند با کشورهای هدف ارتباط بگیرند و دقیقا با توجه به شرایط تجاری اقدام به انعقاد قرارداد کنند و متناسب با آن ها پیش بروند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اما در مجموع طی چندماه گذشته یک آهنگ جدیدی در این مسیر دیده شده که پیش بینی می شود با برطرف شدن برخی از این موانع در آینده شاهد شکوفایی اقتصاد ایران باشیم.

نظری در انتها یادآور شد: ایران می‌تواند از طریق ارتباط با کشورهای همسایه که قریب به 300 میلیون جمعیت دارند، بازارهای هدف خود را توسعه دهد.

ارسال نظر