عباس زاده و مقتدایی از جلسه با علی باقری به «صبح نو» گفتند
فعلا؛ توقف مذاکرات
انتقادها به تیم مذاکره کننده در ماههای گذشته به دلیل رفتار غیررسانهای و عدم صحبت درخصوص روند مذاکرات از یکسو و فعالیت بیش از حد اولیانوف، نماینده روسیه در وین از سوی دیگر باعث شده است تا نگاه ویژهای به مذاکرهکننده ارشد ایران در وین شکل بگیرد. رویکردی که با نگاه رسانهای مذاکرهکنندگان ایران هر روز بیش از گذشته تقویت میشود.
حضور علی باقری به همراه مقامات ارشد وزارت خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شاید بتواند بار انتقادها را سبکتر کند.برخی از نمایندگان که در روزهای گذشته تردیدهایی را درخصوص روند موجود داشتند حالا با باقری ابهاماتشان را مطرح کردند. آقای باقری بهعنوان رییس تیم مذاکرهکننده ایرانی کمترین بروز و ظهور رسانهای را داشته و حالا که با حضور در مجلس در این خصوص توضیحاتی را ارائه داده است، توقع زیادی نیست که درباره این روند تقریبا 6ماهه مذاکرات توضیح دهند تا جامعه در جریان اقدامات ایشان قرار بگیرد. اگرچه متن 27صفحهای حواشی زیادی را بهوجود آورد اما محمود عباسزاده پس از جلسه کمیسیون امنیت گفت که هنوز پیشنویسی بهصورت رسمی آماده نشده است، پس نمیتوان درباره پیشنویس قضاوت کرد. نمایندگان نگران عدول مذاکرهکنندگان از خطوط قرمز تاییدشده بودند که با توضیحات و مستندات ارائهشده، متقاعد شدند که از خطوط قرمز نظام عدول نشده و مذاکرات براساس منافع ملی پیش رفته است. در گفتوگو با عباسزاده مشکینی، سخنگو و مقتدایی، نایبرییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابعاد موضوع را بررسی کردیم.
عباسزادهمشکینی: توقف مذاکرات قابلپیشبینی بود
محمود عباسزاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «صبحنو» اظهار داشت: با مدیریت تیم مذاکرهکننده ایرانی چارچوب مذاکرات، چارچوب رفع تحریمها است. وی افزود: از طرف دیگر، مباحث مربوط به فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران، ضلع دیگر مذاکرات را تشکیل میدهد. طرف مقابل و بهویژه آمریکاییها تلاش کردهاند که مسائل دیگری را هم وارد مذاکرات کنند که تیم مذاکرهکننده مدیریت کرده است و اجازه ندادهاند مسائل دیگر در گفتوگوها مطرح شود.عباسزادهمشکینی تاکید کرد: طرف مقابل یعنی غربیها و آمریکاییها بیشتر از ما به توافق نیاز دارد. موقعیت ما کماکان دستبالاست و به همین دلیل دنبال این هستیم که امتیازات قابلتوجهی بگیریم؛ البته طرف مقابل هم مقاومت میکند و میخواهد فشار بیاورد تا امتیازات بیشتری بگیرد. ما هم امتیازی بیشتر از امتیازی که میگیریم نمیخواهیم بدهیم.سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این شرایط شاید محاسبه طرف مقابل این است که اگر کمی بازی را به هم بزند، امتیازات بیشتری میگیرد، گفت: در این شرایط هم رفتار خود را بهگونهای تنظیم میکنیم که طرف در محاسبات خود تصور نکند که ما اهل امتیاز دادن هستیم. ما دنبال حداکثر امتیاز هستیم.
طرف مقابل جنگ روانی میکند
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه دستبالا را در مذاکرات داریم، براساس گزارشی که گرفتهایم، مذاکره در همین راستا پیش میرود، خاطرنشان کرد: طرف مقابل جنگ روانی میکند و در داخل کشور هم یکسری خواسته یا ناخواسته در این موضوع میدمند و در این بازی میافتند. عباسزادهمشکینی تصریح کرد: جمعبندی ما این است که جمهوری اسلامی ایران با هدف وارد مذاکرات شده و اهداف خود را با اولویت پیگیری کرده است.سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درحالحاضر زمان تصمیمگیری است و توقف بهوجودآمده قابلپیشبینی بود. توقف به معنای نفی آن چیزی نیست که تابهحال توافق شده است، طرف مقابل تنها مقداری بازی بههمزنی میکند تا امتیاز بیشتری بگیرد که نتیجهای نخواهد گرفت. وی ادامه داد: در آمریکا یک جریان خاص تصمیم میگیرد و با رفتن و آمدن دولتها استراتژی آمریکاییها بهویژه درمورد ایران دچار تغییر نخواهد شد. جناح مقابل هم درحالحاضر اذعان دارند که خارج شدن آنها از برجام اشتباه بوده است.
عباسزاده مشکینی با تاکید بر اینکه آمریکاییها میخواستند فعالیت هستهای ایران را محدود و کنترل کنند، افزود: خوشبختانه با قانون راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، در سطح هستهای علاوه بر اینکه دستاوردهای ازدسترفته در زمان اجرای برجام را جبران کرد. موفقیتهای جدیدتری را هم داشت و این دستاوردها برای جمهوری اسلامی ایران یک برگ برنده بود و برای طرف مقابل نگرانکننده بود.
ارتباط مستقیم با آمریکا با منافع ما سازگار نیست
نماینده مردم مشکینشهر ادامه داد: در همین راستا، هر دو جناح در آمریکا به این نتیجه رسیدند که خروج از برجام اشتباه بوده است و باید آن را جبران کند و برای دور جدید گفتوگوها هم آنها پیشقدم شدند. وی با بیان اینکه جنگ، جنگ ارادههاست و ما اراده خود را به طرف مقابل تحمیل کردهایم، افزود: طرف سعی میکند در آخرین مراحل امتیاز بیشتری بگیرد و ما هم همین تلاش را داریم. نیاز آمریکاییها به توافق بیشتر از ماست. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
ادامه داد: سابقه مذاکره مستقیم با آمریکاییها را در برجام داشتیم که آن اتفاقات افتاد و نتیجه نداد و آمریکاییها نشان دادند که قابل اعتماد نیستند. اعتقاد داریم که اگر ما اهداف ترسیمشده خود بدون حضور و ارتباط مستقیم با آمریکا پیگیری کنیم، بیشتر با منافع ملی ما سازگارتر است. عباسزادهمشکینی با بیان اینکه مذاکرهکنندگان به نمایندگی از نظام مذاکره میکنند و دولت قدمبهقدم و مرحلهبهمرحله موارد را کنترل میکند، گفت: نظام برای مذاکرات یک نقشهراه دارد و نهادهای خود را مثل
شورای عالی امنیت ملی هدایت میکند، مذاکرهکننده هم کاملا هماهنگ است و بدون هماهنگی هیچ اقدامی را انجام نمیدهد.
مقتدایی: باقری به ابهامات نمایندگان پاسخ داد
عباس مقتدایی، نایبرییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
شورای اسلامی در گفتوگو با «صبحنو» با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون متبوع خود با مسوولان ارشد وزارت خارجه، اظهار داشت: در جلسه اخیر کمیسیون، مسوولان ارشد وزارت خارجه در راستای ارتباط حداکثری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با مسوولان ارشد وزارت خارجه برگزار شد. وی افزود: در این جلسه علاوه بر آقای امیرعبداللهیان و معاونانشان، مدیران ارشد وزارت خارجه حضور داشتند و همچنین اعضای هیاترییسه و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم حضور داشتند .مقتدایی با بیان اینکه در این جلسه دو طرف به طرح دیدگاهها پرداختند، گفت: در بخشی از این جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی نکاتی را مطرح کردند و آقای باقری مذاکرهکننده ارشد ایران مباحث موردنظر نمایندگان مجلس را تشریح کرد و به ابهامات موجود پاسخ داد. علاوهبرآن وزیر امورخارجه و مدیران کلی که در ارتباط با آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین مقرر شده بود از وضعیت موجود و روندها توضیح بدهند، مطالب خود را
ارائه کردند. نایبرییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه اخیر نشان داد که سطح همکاریهای وزارت خارجه و کمیسیون سیاست خارجی مجلس در بالاترین سطح است.
ارسال نظر