«صبح نو» در گزارشی، پیام های سفر بشار اسد به ایران را بررسی کرد
پیوند ناگسستنی تهران - دمشق
سفر غیرمنتظره و کمنظیر بشار اسد به ایران توجه بسیاری از رسانههای منطقهای و بینالمللی را به خود جلب کرد. سفر«بشار اسد» به تهران نشان داد که علیرغم فشارهای گسترده بازیگران خارجی نظیر آمریکا، غرب و رژیمصهیونیستی، روابط راهبردی و استراتژیک میان تهران و دمشق با استحکامی بیش از گذشته استمرار دارد؛ موضوعی که کارشناسان و تحلیلگران بر آن اذعان دارند، کمااینکه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به دیدار رییسجمهور سوریه با رهبر انقلاب تاکید کرد: آنچه از فضای جلسه بشار اسد با رهبر انقلاب استخراج و استنباط میشد، این بود که مقاومت در قویترین و بهترین وضعیت خود قرار دارد.
این دومین سفر بشار اسد به ایران از زمان آغاز بحران سوریه بود. اولین سفر وی در سال۱۳۹۷ انجام شد؛ سفری که واکنش رسانههای صهیونیستی را به همراه داشت و نگرانی خود را از اتحاد میان ایران و سوریه در گزارشهای خبری خود نشان دادند. رسانههای صهیونیستی در واکنش به سفر بشار اسد، رییسجمهور سوریه به تهران اعلام کردند این سفر نشان میدهد اتحاد میان ایران و سوریه باقی خواهد ماند و قدرتمندتر خواهد شد. در همین راستا، شبکه المنار با پوشش اخبار مربوط به سفر اسد به تهران، اعلام کرد: «آیتالله خامنهای خطاب به اسد اعلام کردند که روابط میان تهران و دمشق حیاتی است.» درهمین زمینه، شبکه المیادین به نقل از شبکه صهیونیستی «کان» اعلام کرد که سفر رییسجمهوری سوریه به تهران نشان میدهد که همپیمانی با ایران نهتنها باقی خواهد ماند، بلکه بر قدرت آن افزوده خواهد شد؛ دیداری که پیامهای مستقیمی به غرب و رژیمصهیونیستی انعکاس و نشان داد که علیرغم فشارهای گسترده بازیگران خارجی نظیر آمریکا، غرب و رژیمصهیونیستی، روابط راهبردی و استراتژیک میان تهران و دمشق با استحکامی بیش از گذشته است.
استحکام در روابط راهبردی رهبران مقاومت
سفر «بشار اسد» به تهران نشان داد که روابط راهبردی و استراتژیک میان تهران و دمشق با استحکامی بیش از گذشته استمرار دارد. افزون بر آنچه گفته شد، سفر بشار اسد به تهران حامل پیامهایی بود که ازجمله مهمترین آنها میتوان به عمق روابط استراتژیک و راهبردی میان تهران و دمشق و نیز استحکام بیش از پیش این روابط اشاره کرد. علیرغم فشارهای گسترده بازیگران خارجی نظیر ایالاتمتحده آمریکا، کشورهای غربی، برخی کشورهای عربی و نیز رژیمصهیونیستی به دمشق برای کاهش سطح روابط خود با ایران، سفر اسد به ایران نشان داد که روابط راهبردی تهران-دمشق با استحکام بیشتری در مقایسه با گذشته استمرار دارد. پیام دیگر سفر اسد به تهران این بود که روند عادیسازی روابط کشورهای عربی با سوریه ازجمله اردن، امارات و عربستان، تاثیری بر عمق روابط تاریخی و راهبردی میان دمشق و تهران نخواهد گذاشت. بدون شک، سران کشورهای عربی که روند عادیسازی روابط خود با سوریه را کلید زدهاند، این پیام مهم رییسجمهور سوریه را دریافت کردهاند. اسد حتی از خدمات شهیدسلیمانی در سوریه و منطقه نیز غفلت نکرد و در جریان حضورش در تهران، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران، یاد شهید سلیمانی را گرامی داشت.
روایت وزیر خارجه کشورمان درباره پیام این دیدار
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه با اشاره به دیدار رییسجمهور سوریه با رهبر انقلاب تاکید کرد: آنچه از فضای جلسه بشار اسد با رهبر انقلاب استخراج و استنباط میشد، این بود که مقاومت در قویترین و بهترین وضعیت خود قرار دارد. سفر آقای بشار اسد این پیام را دارد که رابطه تهران و دمشق رابطه ممتاز و ناگسستنی است. آن مسالهای که در اراده رهبران دو کشور مشاهده میشود، توسعه و تعمیق روابط است. آنچه از فضای آن جلسه استخراج و استنباط میشود این است که امروز مقاومت در قویترین و بهترین وضعیت خودش قرار دارد و صهیونیستها در آینده -علیرغم اینکه با اندک کشورهایی بهدنبال نمایش عادیسازی روابط هستند- خواهند دید که جهان اسلام و منطقه و حتی بسیاری از حاکمان منطقه چنین اجازهای را نخواهند داد که صهیونیستهای اشغالگر بتوانند در منطقه نقشآفرین باشند.
نگاه خبرگزاری سوریه به ابعاد سفر بشار اسد به تهران
از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی سوریه، سفر بشار اسد به تهران را با تمرکز بر دو حوزه توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دانست و بر این واقعیت تاکید دارد که دو کشور جداییناپذیرند. «سانا» در گزارش خود از این سفر نوشت که روابط دو کشور برادر بر پایههای محکم سیاسی و اقتصادی بنا شده است که نمیتوان آن را ترک کرد، بلکه هر زمان که شرایط سختتر میشود و قیمتهای بینالمللی افزایش و منابع انرژی کاهش مییابد، ریشهدارتر و پایدارتر میشود تا ایران بار دیگر ایستادگی خود را در کنار سوریه از طریق حمایت مستمر اقتصادی، سیاسی و نظامی ثابت کند.
عطوان: بشار اسد برای مقابله با تروریسم غربی در کنار ایران ایستاده است
«عبدالباری عطوان»، تحلیلگر مسائل منطقه هم با اشاره به پیام سفر اسد به تهران برای آمریکا و اسرائیل در رأیالیوم، نوشت: انتخاب تهران بهعنوان مقصد اول سفر اسد نشاندهنده عمق روابط راهبردی میان دو کشور و ایستادن در یک جبهه برای مقابله با تروریسم و پروژه غربی - آمریکایی در منطقه و فرستادن یک پیام مهم به واشنگتن و تلآویو است، مبنی بر اینکه نیروهای ایرانی در سوریه باقی خواهند ماند. این دیدار تنها با هدف تبریک گفتن نبود، بلکه برای هماهنگی درباره چگونگی برخورد با تهدیدات اسرائیلی- آمریکایی و تبیین استراتژی به منظور مواجهه با آن است.
روحاللهزاد: پیام سفر بشار اسد نشان داد که تهران و دمشق خودشان را برای نظم نوین جهانی آماده میکنند
«احمد روحاللهزاد»، کارشناس مسائل فلسطین در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به پیامهای سفر بشار اسد به ایران، عنوان کرد: سفر بشار اسد به ایران از ابعاد مختلفی قابل تحلیل است. همانگونه که میدانیم، ایران و سوریه در دو سطح روابط خودشان را تعریف کردند. یک سطح روابط عمومی، فرهنگی و اقتصادی است که همیشه میان طرفین بوده و هست که بیشتر از گذشته توسعه مییابد اما بعد دیگر این روابط که مهم است و استراتژیک، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی با اشاره به دیدار بشار اسد با رهبر انقلاب و سخنان اخیر ایشان درباره نظم جدید جهانی، افزود: مقام معظم رهبری در روز قدس و عیدفطر به شکلگیری نظام جدید بینالمللی اشاره کردند؛ نظم نوین جهانی که جنگ اوکراین بیتاثیر در آن نیست و چه بسا نظام آینده بینالملل را تغییر خواهد داد. روسیه هم اعلام کرده است که در این جنگ باید پیروز شود. اگر هم نتواند از همه امکانات و تاکتیکها استفاده میکند که در اوج آن سلاح هستهای است که مسکو به آن اشاره داشت. روسیه به این نتیجه رسیده که ناگزیر از شکست است و در آن سوی هم غرب میگوید باید پیروز شود؛ جنگی که به تغییرات نظم جهانی خواهد انجامید.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به چالشهای موجود میان رژیمصهیونیستی و روسیه، یادآور شد: اکنون شاهد چالش در روابط روسیه و رژیمصهیونیستی هستیم؛ نکته مهمی که نباید در تحلیل سفر بشار اسد به کشورمان، از آن غفلت شود. رژیم اسرائیل علاوهبر تنش با روسها، دچار مشکلات داخلی نیز هست که بهشدت به آن گرفتار است.
وی با بیان اینکه سوریه و ایران دو رکن اساسی محور مقاومت هستند و نمیشود نقش دمشق را در جایگاه مقاومت نادیده گرفت، افزود: اکنون شاهد شکلگیری سوریه نوین هستیم؛ سوریهای که برخاسته از یک جنگ است و قویتر از گذشته در معادلات منطقهای دارای نقش و قدرت قابل توجه شده است. در چنین معادلات مناسبی است که محور مقاومت سوریه با حضور بشار اسد و ایران باید خودشان را برای ورود به نظم نوین بینالمللی آماده کنند که قطعا تصمیمات یا سیاستها و راهبردهایی در این زمینه اتخاذ شده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: اکنون یک نظم جهانی با رهبری آمریکا در حال سقوط است و یک نظم جهانی دیگری با نقشآفرینی روسیه، چین و ایران درحال صعود و ظهور است. هرچه نظم قدرتهای نوظهور رشد و افزایش یابد، یقینا قدرت آمریکا به افول نزدیکتر میشود. لازم است که ایران همه ظرفیتهای خودش را بازشناسی و برای ورود به عرصه جدید و جهان آینده آماده کند.
ارسال نظر