بزرگترین کوچ فلسطینیها از ۱۹۶۷ در کرانه باختری در حال رخ دادن است
اشغال «مسافر یطا» ازسوی رژیمصهیونیستی
در شرایطی که گروههای مقاومت نسبتبه هر گونه ماجراجویی رژیمصهیونیستی در سراسر فلسطین هشدار میدهند اما گوش مقامات تلآویو به این هشدارها بدهکار نیست و در تازهترین تحرکات، این رژیم منطقه «مسافر یطا» در کرانه باختری را منطقه نظامی اعلام کرده که طی آن 1200فلسطینی از خانههایشان آواره خواهند شد که در صورت اجرایی شدن بزرگترین کوچ فلسطینیها از 1967 خواهد بود.
در پی حکم دادگاه رژیمصهیونیستی درباره برای تبدیل کاربری بخشی از مناطق فلسطینینشین در کرانه باختری به منطقه نظامی، هزاران فلسطینی در آستانه کوچ اجباری از خانه و کاشانههای خود هستند تا بزرگترین کوچ اجباری از سال1967 در حال روی دادن باشد. رژیمصهیونیستی که سودای اشغال تمام سرزمینهای فلسطین را دارد، بهتدریج در حال گسترش طرحهای اشغالگرانه خود در کرانه باختری است تا بتواند با اخراج فلسطینیها برنامه تصرف تمام زمینهای این منطقه و تثبیت وضعیت وخیم امنیتی خود را اجرایی سازد.
از اوایل دهه 1980 میلادی، رژیمصهیونیستی منطقه «مسافریطا» در کرانه باختری را بهعنوان منطقه نظامی برای آموزش تیراندازی به صهیونیستها اعلام کرده است و از آن زمان تاکنون تلاشها برای تصرف کامل این منطقه ادامه داشته که درنهایت دادگاه عالی اسرائیل ماه گذشته به نفع تلآویو رأی داد و راه را برای اخراج فلسطینیان ساکن این منطقه هموار کرد. قضات اسرائیلی ادعا کردهاند که قوانین بینالمللی که انتقال اجباری افراد در سرزمینهای اشغالی را ممنوع میکند، اعمال نمیشود و نمیتواند جایگزین قوانین داخلی اسرائیل شود. پس از رأی دادگاه عالی صهیونیستی، نظامیان این رژیم سعی کردهاند خانههای فلسطینیان ساکن این منطقه را تخریب کنند، زیرا اکنون حمایت دادگاه عالی را نیز پشت سر خود دارند و از این طریق جنایات خود را توجیه میکنند.
در دهه1980 در دادگاه صهیونیستی ادعا شد که این منطقه 3000هکتاری در امتداد مرز رژیمصهیونیستی و کرانه باختری برای اهداف آموزشی بسیار حیاتی است و فلسطینیهایی که در آنجا زندگی میکنند فقط ساکنان فصلی هستند. در طول این پرونده طولانی، بحث عمده این بود که آیا فلسطینیهایی که در این منطقه زندگی میکنند ساکنان دائمی این محدوده هستند یا تنها بهصورت فصلی در اینجا سکونت دارند. دیوان عالی اسرائیل به این نتیجه رسیده که ساکنان پیش از اینکه منطقه بهعنوان یک محدوده تیراندازی آموزشی اعلام شود، ادعای سکونت دائم خود را اثبات نکردهاند.
در صورت اخراج هزاران فلسطینی از مسافریطا، بزرگترین کوچ اجباری از زمان 1967 رخ خواهد داد. مسافر یطا، منطقهای روستایی در کرانه باختری، حدود 1200فلسطینی را در خود جای داده است. این منطقه تحت کنترل اسرائیل است و این رژیم یک منطقه آموزشی نظامی طراحی کرده که آن را «منطقه شلیک 918» نامیده و مدعی است که ساکنان فلسطینی هیچ حقی بر این زمین ندارند.
اسرائیل، کرانه باختری را به مناطق جداگانهای تقسیم کرده و منطقه «C»که دوسوم کرانه باختری را شامل میشود، حجم گستردهای از شهرکسازیها را به خود اختصاص داده است و مسافریطا هم در نزدیکی این شهرکها قرار دارد؛ بنابراین، صهیونیستها برای توسعه شهرکها به اشغال مسافریطا هم نیاز دارند و این مشکل هم با رأی دادگاه عالی حل شده است. صهیونیستها در چهار دهه گذشته برای اینکه فلسطینیها را مجبور به کوچ از این منطقه بکنند همواره آنها را مورد آزار و اذیت قرار میدادند تا آنها خانههای خود را ترک کرده و بدون هزینه این منطقه را به اشغال خود درآورند اما مقاومت فلسطینیها اجازه این اشغالگری را نداد. به همین منظور، مقامات صهیونیستی اخیرا دادگاه عالی این رژیم را مجاب کردهاند که به نفع صهیونیستها رأی خود را صادر کند تا با حربه اجبار قانونی ساکنان فلسطینی را مجبور به ترک خانههایشان کنند.
سازمان ملل و اتحادیه اروپا بهشدت رأی دادگاه عالی اسرائیل برای اخراج فلسطینیهای بومی مسافریطا را محکوم کرده و خواهان توقف تخریب منازل فلسطینیها شدهاند. اتحادیه اروپا گفته که ایجاد منطقه تیراندازی را نمیتوان دلیل نظامی ضروری برای انتقال جمعیت تحت اشغال تلقی کرد، زیرا به اذعان آنها این اقدامات راه حل تشکیل دو کشوری در فلسطین را به شدت تهدید میکند و باعث تشدید تنشها میشود. سیاست توسعه اراضی اشغالی در کرانه باختری و قدس در یک دهه گذشته با شدت بیشتری پیگیری میشود و صهیونیستها تلاش میکنند تا با توسل به زور فلسطینیان را از سرزمین خود فراری دهند.
افزایش ماجراجوییهای رژیمصهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی در ماههای اخیر پس از آن انجام میشود که تعداد عملیات شهادتطلبانه جوانان ساکن این مناطق علیه صهیونیستها افزایش یافته است و مقامات تلآویو سعی دارند تا محدودیتهای زیادی را در کرانه باختری اعمال کرده و بتوانند امنیت مرزهای خودشان را افزایش دهند و دور کردن فلسطینیها از مسافریطا و توسعه اراضی اشغالی هم در این راستا انجام میشود. اسرائیل ماه گذشته نیز برای مقابله با عملیات شهادتطلبانه، دستور تخریب منازل افراد که این عملیات را انجام میدهند صادر کرد و حتی دستور تبعید این خانوادههای فلسطینی را در دستورکار قرار داده است. صهیونیستها از افزایش جمعیت فلسطینی آن در کرانه باختری بهویژه الخلیل و نقب نگران هستند و تلاش میکنند با کوچاندن اجباری آنها ترکیب جمعیتی این مناطق را تغییر دهند. با وجود محکومیت اقدام جدید صهیونیستها ازسوی نهادهای بینالمللی، فلسطینیها همانند گذشته به امید فشارهای بینالمللی برای عقب راندن صهیونیستها از اجرای این طرح نمانده و در مقابل این اقدام مقاومت میکنند. درحالیکه گروههای مقاومت فلسطین در هفتههای اخیر نسبتبه آمادگی برای مقابله با هرگونه ماجراجویی رژیم علیه ساکنان کرانه باختری هشدار دادهاند اما گویا سردمداران این رژیم بار دیگر هوس موشکهای مقاومت را کردهاند و با سیاستهای مخربانه خود هیزم در آتش میریزند. این بار هم ممکن است مسافریطا، جرقه درگیری بین مقاومت غزه و رژیم اسرائیل را بزند.
ارسال نظر