|
شناسه خبر: 9396

روسیه قطعنامه ضدصهیونیستی به شورای امنیت می‌دهد

کرملین علیه تل‌آویو

حمله دوهفته پیش رژیم‌صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی دمشق، خسارات فراوانی به این فرودگاه وارد شد و وزارت حمل‌ونقل سوریه از تعلیق پروازها تا اطلاع‌ ثانوی خبر داد.

حملاتی که با انتقاد شدید مسکو همراه شد و اعلام کرد که این حملات اسرائیل قابل‌توجیه نیست. به همین دلیل نیز قصد دارد اقدامی بی‌سابقه علیه رژیم‌صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام دهد. این در حالی است که رژیم اسرائیل اغلب از حمایت مسکو در نهادهای بین‌المللی برخوردار است. حال باید دید موج جهانی پوتین علیه اسرائیل به کجا منتهی می‌شود و آیا دوران آرامش صهیونیست‌ها فرارسیده است؛ موضوعی که «مهدی شکیبایی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با روزنامه «صبح‌نو» این اقدام روسیه را نوعی تابوشکنی کرملین علیه تل‌آویو توصیف کرده و می‌گوید: این اقدام روسیه اگر هم منجر به صدور قطعنامه شود ازسوی غربی‌ها وتو می‌شود؛ البته، نفس حرکت روس‌ها که همیشه در سازمان ملل مورد حمایت اسرائیل بودند، اقدامی بی‌سابقه است و در دهه‌های اخیر به این صراحت با رژیم‌صهیونیستی وارد مجادله سیاسی نشده بودند که آن را در شورای سازمان ملل مطرح کنند.

کرملین علیه تل‌آویو
منابع صهیونیستی دیروز اعلام کردند روسیه در نظر دارد در پی حملات اخیر رژیم‌صهیونیستی علیه فرودگاه بین‌المللی دمشق که منجر به تعلیق فعالیت‌ها در آن شده است، یک اقدام بین‌المللی علیه تل‌آویو انجام دهند. رسانه‌های صهیونیستی نیز در گزارش‌هایی به‌طور تلویحی از حملات اخیر ارتش رژیم‌صهیونیستی علیه تاسیسات زیربنایی و غیرنظامی سوریه انتقاد کرده‌اند. روزنامه معاریو در گزارشی دراین‌باره نوشت که مقامات امنیتی و نظامی اسرائیلی باید پیش از انجام چنین حملاتی، تبعات و پیامدهای آن را مورد بررسی قرار دهند. در گزارش معاریو دراین‌باره آمده است: این اقدام، ابهاماتی درباره استفاده ارتش اسرائیل از نیروی نامتناسب در این حمله را مطرح کرده است، همچنین این سوال را ایجاد کرده که آیا این اقدام از پایه و اساس درست بوده یا نادرست؟ آیا پس از این حمله این امکان وجود دارد که فرودگاه بن‌گوریون نیز مورد حمله موشکی مشابهی قرار گیرد؟ حملاتی که قطعا موجب لغو پروازهای هوایی ورودی و خروجی فرودگاه بن‌گوریون می‌شود؟
 موج جهانی پوتین علیه رژیم صهیونیستی
درپیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی مسکو که به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد شد، با اشاره به نحوه انجام حمله صورت گرفته آمده است: «این حمله به گونه‌ای انجام شد که قانون بین‌الملل را نقض کرد و موجب تضعیف ثبات شد و حاکمیت سوریه و سایر کشورها را نقض کرد‌؛ لذا باید مسوولان این حمله پاسخگو باشند؛ زیرا این حمله به‌شدت به توانایی ما در ارائه کمک‌های بشردوستانه به سوریه آسیب زد. مقامات مسوول صهیونیست تاکید کردند که روسیه قبلا درحال تهیه پیش‌نویس چنین قطعنامه‌ای بوده است اما شانس روسیه برای دریافت حمایت زیاد نیست.
درپی حمله دهم ژوئیه رژیم‌صهیونیستی به فرودگاه دمشق، مسکو، «اسحاق بن‌زوی»، سفیر این رژیم را فراخواند و از وی درباره حمله اخیر به فرودگاه بین‌المللی دمشق توضیح خواست و توجیه حمله به باند فرود فرودگاه دمشق را قانع‌کننده ندانست. همزمان «میخائیل بوگدانف»، فرستاده ویژه رییس‌جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا و معاون وزیر امورخارجه این کشور از حمله تل‌آویو به فرودگاه دمشق ابراز نگرانی کرد.
 
 پایان آرامش رژیم صهیونیستی
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «بوگدانف، نگرانی عمیق خود را در قبال حمله نیروی هوایی اسرائیل در تاریخ دهم ژوئن به فرودگاه غیرنظامی دمشق ابراز کرده است؛ حمله‌ای که باعث خسارت به باند فرود، تجهیزات، ساختمان‌های ناوبری و آسیب‌رسانی به پروازهای غیرنظامی و بین‌المللی شد.» در ادامه این بیانیه آمده است: بوگدانف به سفیر تل‌آویو ابلاغ کرد که توجیه طرف اسرائیلی درباره حمله هوایی به فرودگاه بین‌المللی دمشق قانع‌کننده به نظر نمی‌آمد و مسکو منتظر توضحات بیشتری ازجمله درباره چارچوب مکانیسم موجود میان روسیه و اسرائیل برای جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک در قبال سوریه است.
طبق این گزارش، روسیه همچنین اشاره کرد که سیاستی را دنبال می‌کند که اجازه تبدیل شدن خاک سوریه به «میدانی برای درگیری مسلحانه با طرف سوم» را نمی‌دهد. مسکو درعین‌حال بر لزوم احترام به تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت این کشور تاکید کرد. این در حالی است که به گواه روزنامه «وال‌استریت ژورنال»، رژیم موقت صهیونیستی بسیاری از حملاتش در سوریه را با دولت آمریکا هماهنگ می‌کند. این روزنامه آمریکایی نوشته اکثر حملات اسرائیل موردتایید آمریکا قرار گرفته اما ارتش آمریکا به اسرائیل در انتخاب مواضعی که مورد حمله قرار می‌گیرند کمک نمی‌کند. علاوه‌براین، همه عملیات‌های رژیم‌صهیونیستی در سوریه هم مورد بررسی آمریکایی‌ها قرار نمی‌گیرد.

جنگنده‌های رژیم‌صهیونیستی به‌صورت متناوب با استفاده از حریم ‌هوایی لبنان یا از طریق بلندی‌های اشغالی جولان به‌سمت اهدافی در شرق و شمال‌غرب سوریه حملات موشکی انجام می‌دهند. نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان بارها گزارش داده‌اند رژیم‌صهیونیستی روزانه قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده و به حریم هوایی لبنان و سوریه تجاوز می‌کند.
 
شکیبایی: اگرچه قطعنامه روسیه علیه اسرائیل وتو می‌شود اما یک نوع تابوشکنی عمیقی بود
«مهدی شکیبایی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به تلاش روسیه برای تصویب قطعنامه علیه اسرائیل در شورای امنیت، عنوان کرد: تلاش روسیه را باید نوعی تنبیه اسرائیل محسوب کرد، این اقدام روسیه اگر هم منجربه صدور قطعنامه شود ازسوی غربی‌‌ها وتو می‌شود؛ البته، نفس حرکت روس‌ها که همیشه در سازمان ملل موردحمایت اسرائیل بودند، اقدامی بی‌سابقه است و در دهه‌های اخیر به این صراحت با رژیم‌صهیونیستی وارد مجادله سیاسی نشده بودند که آن را در شورای سازمان ملل مطرح کنند.
 صدور قطعنامه آمریکا علیه اسرائیل در دوران اوباما
وی ادامه داد: این اقدام روسیه به معنای این نیست که قدرت‌های جهانی اسرائیل را محکوم یا قطعنامه‌ای علیه آن صادر نکردند. خود کاخ سفید بارها اسرائیل را در دوران اوباما مورد سرزنش و عتاب قرار داد. زمانی که نتانیاهو بر سر توسعه شهرک‌سازی در اراضی اشغالی تلاش می‌کرد، آمریکا قطعنامه‌ای علیه اسرائیل به تصویب رساند که اولین‌بار بود که رژیم اسرائیل مورد محکومیت قرار گرفت. آن اتفاق نشانه این بود که اختلاف جدی میان دموکرات‌ها و رژیم‌صهیونیستی است و نتانیاهو به سمتی رفت که یک گوشمالی داده شد تا مجبور شود همراه با سیاست‌های آمریکا در منطقه باشد.
 
تابوشکنی کرملین در برابر تل‌آویو
این کارشناس مسائل فلسطین تصریح کرد: رژیم‌صهیونیستی اقدام خطرناکی از نظر قوانین بین‌المللی انجام داده است؛ اقدامی در خارج از شرایط جنگی، فرودگاه غیرنظامی سوریه را مورد حمله قرار داده و اقدامی خارج از عرف. چراکه زندگی غیرنظامیان را مورد تهدید قرار داده است. پس از این حمله بود که بلافاصله روس‌ها این اقدام را محکوم و حتی سفیر تل‌آویو را احضار کردند و از آن درباره این حملات توضیح خواستند. به نظر من چون رژیم‌صهیونیستی پایش را از خطوط قرمز روس‌ها فراتر گذاشته و تابوشکنی کرده کرملین هم تابوشکنی کرده و خواسته قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود.
 
عدم همراهی غرب در تصویب قطعنامه 
ضد رژیم‌صهیونیستی
وی در پاسخ به اینکه آیا جامعه جهانی با این قطعنامه همراهی خواهند کرد یا خیر؟ یادآور شد: شورای سازمان ملل اعضای محدودی مثل آمریکا، فرانسه، انگلیس و... دارد که آن‌ها دارای حق وتو هستند و همچنین 9عضو غیردائم وجود دارد. روس‌ها باید آرای همه را جلب کنند و اگر یکی همراهی نکند این قطعنامه تصویب نمی‌شود به‌خصوص پس از جنگ اوکراین بعید به نظر می‌رسد که روس‌ها نظر همه کشورهای مستقر در شورای سازمان ملل را جلب کنند. پس از آنکه اسرائیل در جنگ اوکراین در کنار غرب ایستاد. طبیعی است که آن‌ها هم از اسرائیل حمایت کنند و این قطعنامه را وتو خواهند کرد. اگر در مجمع عمومی سازمان ملل این قطعنامه بود جامعه جهانی آن را تصویب می‌کرد، چراکه به‌شدت با اسرائیل و سیاست‌های جنایتکارانه آن مخالف‌اند؛ البته جنبه اجرایی نداشت.
 
ادامه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در کرانه باختری
شکیبایی ادامه داد: تحولات اوکراین موجب می‌شود تا آمریکا، فرانسه و انگلیس با قطعنامه همراهی نکنند چراکه اساسا اسرائیل برای آن‌ها منفعت محسوب می‌شود. این قطعنامه درواقع علیه منافع غربی‌هاست و البته آن‌ها قطعنامه را وتو خواهند کرد؛ البته، روسیه اگر بتواند همه کشورها را مجاب کند تا این قطعنامه تصویب شود این رژیم هیچ‌وقت پایبند به اجرای قطعنامه‌ها نبوده است. زمانی که اوباما قطعنامه‌ای را علیه شهرک‌سازی اسرائیل در شورای سازمان ملل تصویب کرد اما اسرائیل آن را برنتابید و خلاف آن را دنبال کرد و به شهرک‌سازی خود در اراضی اشغالی ادامه داد و هزاران واحد شهرک‌نشین در کرانه باختری ساخت. عدم پایبندی‌ رژیم صهیونیستی به قوانین بین‌المللی بارها دیده شده است؛ مثل ترور یک خبرنگار خانم از شبکه الجزیره که در اسرائیل روی داد. این اقدام محکوم است و هر کشوری که آن کار را بکند سازمان ملل وارد عمل می‌شود تا جلوی این جنایات گرفته شود اما اسرائیل به این‌گونه اقدامات و ظلم‌های خود ادامه می‌دهد.

ارسال نظر