مردم در ایتالیا، انگلیس، آمریکا، رژیم صهیونیستی و فرانسه در اعتراض به افزایش بهای سوخت تظاهرات کردند
اعتراض های سوختی در غرب
مردم کشورهای مختلف اروپا و آمریکا علیه افزایش سرسامآور هزینههای زندگی و بهای مسکن بهخصوص افزایش بهای سوخت دست به اعتراض زدند؛ اعتراضاتی که منجر به بسته شدن بزرگراهها در انگلیس شد و شهروندانرژیم اسرائیل هم در اعتراض به افزایش قیمتها و سوخت اقدام به برگزاری اعتراضات گسترده کردند.
با گذشت چند ماه از جنگ اوکراین و تحریمهای نفتی و گازی غرب علیه روسیه، دولتهای غربی بهخصوص قاره اروپا با کمبود سوخت و اعتراضات مردمی خود روبهرو شدند. کمااینکه در چند روز گذشته ایتالیا، فرانسه، آلمان، انگلیس و حتی آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات در واکنش به کمبود سوخت و افزایش بهای این کالا شدند. این اعتراضات حتی فراتر از این کشورها به اراضی اشغالی هم کشیده شد و روز گذشته شاهد اعتراضاتی برای افزایش بهای کالاها و کمبود سوخت شدند.
از ماههای گذشته، افزایش قیمت سوخت و مواد خوراکی بهدلیل مشکل در زنجیرههای جهانی تامین تظاهراتهایی را در کشورهای مختلف بهدنبال داشته است. جنگ در اوکراین و تحریمهای گسترده غرب علیه روسیه نیز ظرف ماههای گذشته این بحران را تشدید کرده است. مسکو هشدار داده اعمال این تحریمها، کمبود سوخت شدید در کشورهای غربی را به دنبال خواهد داشت و درنهایت اثرات تحریمها گریبانگیر تحریمکنندگان خواهد شد.
همزمان با وخامت اوضاع اقتصادی در ایتالیا شهروندان این کشور ازجمله کارگران در بیش از ۲۰شهر تظاهراتی برگزار کردند. به گزارش رسانههای ایتالیا، هزاران نفر روز شنبه در شهر «رم»، پایتخت ایتالیا در تظاهراتی به دعوت اتحادیههای کارگری تجمع کردند درحالیکه تظاهرات ضد دولتی دیگری در شهرهای «جنوا»، «تریست» و «کالیاری» برگزار شد. براساس این گزارش، کارگران ایتالیایی از ارسال تسلیحات به اوکراین و تحریمهای روسیه که به گفته آنها به کشور آسیب میزند، خشمگین هستند. ماه گذشته، یک اعتصاب سراسری با شعار «اسلحههایتان را کم کنید، دستمزدهای ما را افزایش دهید» در ایتالیا برگزار شد. این در حالی است که اقتصاددانان هشدار دادند رکود جدی اقتصادی میتواند به سقوط دولت این کشور منجر شود. «ماریو دراگی»، نخستوزیر ایتالیا وضعیت اضطراری را درمورد اقتصاد در نظر گرفته و احتمال لغو انتخابات سراسری سال آینده را مطرح کرده است. او دوشنبه درحالی در سنای ایتالیا سخنرانی خواهد کرد که قانونگذاران از اینکه هیچ بحثی در مورد موضوعات کلیدی ازجمله تاثیر تحریمهای روسیه بر ایتالیا انجام نشده است، گلهمند هستند.
به نوشته این روزنامه، تورم در ایتالیا بیداد میکند و نرخ بالای بیکاری و افزایش قیمت انرژی منجر به اعتصابات بیشتر شده است. نتیجه یک گزارش تحقیقی از ساکنان پنج کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس نیز نشان میدهد که اروپاییها به دلیل افزایش تورم به غذاهای ارزانقیمت روی آوردهاند. شبکه فرانسوی «بیافامتیوی» گزارش داد که اغلب اروپاییها در مواجهه با تورم و افزایش قیمتها، الگوی مصرفشان تغییر کرده و رجوع به محصولات ارزانقیمت را در دستورکار قرار دادهاند.
طبق این گزارش، انتخاب مصرفکنندگان اروپایی به این سمت تغییر کرده است که به گزینههای کاهشدهنده بهای کالاها و محصولات در مغازهها و فروشگاهها متوسل شوند. شرکت معتبر آمریکایی «مک کینزی» نیز در همین ارتباط از ساکنان پنج کشور اروپایی یک نظرسنجی ترتیب داده است. طبق این نظرسنجی، آنها در مواجهه با افزایش شدید نرخ تورم، الگوی مصرفشان را تغییر دادهاند چراکه تورم به مهمترین نگرانیشان تبدیل شده است. از سوی دیگر همچنان که رژیمصهیونیستی با انحلال کابینه و اختلافات داخلی دست و پنجه نرم میکند، بیش از دوهزار نفر از ساکنان تلآویو در تجمعی شبانه در یکی از میادین اصلی به افزایش سرسامآور بهای مسکن و هزینههای زندگی اعتراض کردند. علاوه بر این اعتراضات، کمپین اعتراض به افزایش قیمتها در رسانههای اجتماعی نیز توانست ۲۲هزار حامی پیدا کند.
مسوولان سازماندهی این تظاهرات اعلام کردند فقط بهدنبال ایجاد سروصدا نیستند و خواستار اقدام عملی هستند. به گفته آنها قرار است لیستی از درخواستها و تقاضاهای روشن این کمپین تهیه شود.
از سوی دیگر، آلمان بهمنظور صرفهجویی در مصرف گاز، پس از دههها به سوخت زغالسنگ روی آورده است. این اقدام در بحبوحه نگرانیها درمورد کمبود احتمالی ناشی از قطع عرضه از روسیه انجام شده است. دولت آلمان به شهروندان خود توصیه کرده است که حمام رفتن خود را کمتر کنند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که روسیه بهشدت جریان گاز طبیعی را در خطوط لوله خود به اروپای غربی کاهش و قیمت انرژی را افزایش داد. روسیه بهدلیل حمله به اوکراین تحت تحریمهای غرب است و همین موضوع باعث افت جریان انرژی و بالا رفتن تورم در آمریکا و اروپا شده است.
«رابرت هابک» در بیانیهای گفت: نیروگاههای زغالسنگ باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرند؛ برای کاهش مصرف، باید گاز کمتری برای تولید برق مصرف شود. غول گاز دولتی روسیه گازپروم روز گذشته اعلام کرد که کاهش عرضه از طریق خطلوله نورد استریم نتیجه تعمیرات است اما مقامات اتحادیه اروپا معتقدند مسکو قصد دارد متحدان اوکراین را مجازات کند. افزون بر این، معترضان به «افزایش قیمت سوخت» در انگلیس چندین بزرگراه را دیروز مسدود کردند. معترضان به افزایش قیمت سوخت در انگلیس و ولز جنوبی با به راه انداختن تظاهراتی چندین بزرگراه و اتوبان را بند آوردند که باعث تاخیر و اختلال در بخشهایی از سیستم بزرگراهی شدهاند.
براساس گزارش روزنامه انگلیسی گاردین معترضان بسیاری از کامیونها، ونها و موانع جادهای برای بند آوردن بزرگراهها در بخشهایی این کشور ازجمله غرب انگلستان، جنوب ولز، اسکس، یورکشایر و لینکلنشایر استفاده کردند.
در میان کسانی که در این اعتراضات شرکت کردند ویکی استامپر ۴۱ساله بود. راننده سابق HGV از کولبران واقع در ولز جنوبی که درخصوص افزایش قیمت سوخت گفت که او و شریک زندگیاش «دارن» مجبور به ترک شغل در بریستول شده بودند، زیرا نمیتوانستند از عهده هزینههای رفتوآمد و خودرو برآیند. او گفت: «ما مجبور شدیم مشاغل خود را ترک کنیم، زیرا فقط برای رفتوآمد به محل کار، هفتهای ۳۸۰پوند هزینه داشتیم. این وضعیت بر من و خانوادهام تاثیرات عاطفی گذاشته است. از بوریس جانسون (نخستوزیر انگلیس) میخواهم استعفا دهد».
در جنوب ولز، پلیس از قبل به ساماندهندگان این اعتراضات هشدار داده بود که نباید در بزرگراهها توقف کنند یا نباید سرعت آنها کمتر از 30مایل در ساعت باشد. ساماندهندگان این اعتراضات در شبکههای اجتماعی نیز فراخوان داده و آن را مقاومت در برابر قیمت سوخت نام دادند.
قیمت سوخت از چند ماه پیش در انگلیس به بالاترین میزان در تاریخ این کشور رسیده و بهویژه در آزادراهها و مناطق دور از شهر قیمت سوخت خودرو از دو پوند در هر لیتر هم فراتر رفته و اعتراضهای گستردهای را به بار آورده است.
دولت این کشور میگوید، افزایش قیمت جهانی سوخت موجب افزایش بهای آن در این کشور شده است اما معترضان میگویند دولت میتواند دستکم مالیات 20درصدی ارزش افزوده درباره سوخت را کم کند تا اندکی قیمت آن کاهش یابد اما دولت تاکنون حاضر به این کار نشده است.
ارسال نظر