|
شناسه خبر: 9703

رژیم‌صهیونیستی در واکنش به توقف فعالیت «آژانس یهود» در روسیه، بسته تحریمی علیه این کشور را آماده کرده است

تنش میان مسکو - تل‌آویو

تصمیم روسیه برای توقف فعالیت «آژانس یهود» در روسیه به روابط مسکو و تل‌آویو که در ماه‌های اخیر پرتنش شده، شوک جدیدی وارد کرده و احتمال تشدید شرایط، مقام‌های رژیم‌صهیونیستی را به تقلا واداشته است. مقامات رژیم صهیونیستی بیم آن دارند که قصد روسیه برای تعطیل کردن آژانس یهود در این کشور به‌سرعت به یک اتفاق دیپلماتیک بزرگ تبدیل شود.

روابط بین رژیم‌صهیونیستی و روسیه در ماه‌های پس از آغاز درگیری‌ها در اوکراین وارد تنشی فزاینده شده و بارها مقامات دو طرف مواضع تندی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده‌اند. پیش‌تر لاپید در سمت وزیر خارجه رژیم‌صهیونیستی ادعا کرده بود که روسیه درحال ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین است. پس از این اتهام‌زنی بود که وزارت امورخارجه روسیه «الکس بن‌زوی»، سفیر رژیم‌صهیونیستی در مسکو را احضار کرد. اظهارات «سرگئی لاوروف»، وزیر امورخارجه روسیه هم گفته بود هیتلر اصالت یهودی داشته، عصبانیت مقامات صهیونیست را در پی داشت. تنش دیپلماتیک میان روس‌ها و صهیونیست‌ها تا جایی پیش رفت که منابع رسانه‌ای صهیونیست اواخر خرداد از ارائه پیش‌نویس قطعنامه روسیه علیه رژیم‌صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل به‌دلیل حمله غیرقانونی تل‌آویو به فرودگاه بین‌المللی دمشق خبر داده بودند.
 
توقف فعالیت دفاتر یهودی در مسکو
 حال اخیرا، مقامات روسیه به «آژانس یهود» سازمان غیرانتفاعی که مهاجرت صهیونیست‌ها به فلسطین اشغالی را تسهیل و تشویق می‌کند، اطلاع دادند که قصد دارند علیه آن اقدام قانونی انجام دهند. به گزارش کانال۱۳ رژیم‌صهیونیستی، روسیه در نامه‌ای به تل‌آویو گفت که این آژانس به‌طور نظام‌مند قوانین حریم خصوصی و حفاظت از داده‌ها را در ارتباط با شهروندان روس که به‌دنبال مهاجرت هستند، زیر پا می‌گذارد.
در این نامه گفته شده بود باتوجه‌به اینکه آژانس یهود جریمه‌هایی را که به‌دلیل نقض آشکار قانون به آن تعلق گرفته بود، پرداخت کرده و درخواست تجدیدنظر هم نکرده، بنابراین نشان‌دهنده این است که غیرقانونی عمل کرده و همچنان به ارتکاب همان تخلفات ادامه می‌دهد.
بحران جدید در روابط مسکو و تل‌آویو پنج‌شنبه (۳۰تیر) زمانی که وزارت دادگستری روسیه درخواست انحلال این سازمان را به دادگاه منطقه‌ای «باسمانی» مسکو داد، تشدید شد که نشان می‌داد مسکو در قصد خود جدی است و از سخنان و هشدار به اقدامات عملی روی آورده است.
به تحلیل روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست»، دستور توقف فعالیت آژانس یهود در روسیه می‌تواند مستقیما باعث تضعیف قدرت یهودیان روس برای مهاجرت به اراضی اشغالی شود. براساس داده‌های رژیم‌صهیونیستی، سال گذشته حدود هفت‌هزار نفر از روسیه به فلسطین اشغالی مهاجرت کردند و به گفته سخنگوی آژانس یهود، از آغاز جنگ اوکراین، حدود ۱۶هزار مهاجر از روسیه وارد شده‌اند.
 پیوند مسکو با تهران
حالا روز گذشته خبر آمد که چند سازمان دیگر نامه‌های هشدار مشابه به «آژانس یهود» از دولت روسیه دریافت کرده‌اند مبنی بر اینکه ممکن است به‌عنوان عوامل خارجی در نظر گرفته شوند. یائیر لاپید، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی روز یکشنبه (دوم مرداد) گفت که بسته شدن اجباری دفاتر آژانس یهود در روسیه تاثیر جدی بر روابط اسرائیل و روسیه خواهد داشت. رسانه‌های صهیونیستی می‌گویند، در تل‌آویو بسیاری بر این باور هستند که این اقدامات کرملین، در راستای تقویت پیوندها با تهران است. بااین‌حال برخی دیگر بر این باور هستند که این اقدامات درواقع پاسخی به حضور و فعالیت گسترده دستگاه‌های نظامی، امنیتی و سیاسی رژیم‌صهیونیستی در حمایت بی‌چون‌وچرا از کی‌یف و رییس‌جمهور یهودی آن است که شهروند «اسرائیل» نیز به شمار می‌رود. باتوجه‌به حضور صدها هزار روس‌تبار در فلسطین اشغالی، باید دید اثرات این اقدامات و رفتارهای سران روسیه چه نتایجی در پی خواهد داشت.
 
بسته تحریمی رژیم اسرائیل علیه روسیه
 جروزالم‌پست در گزارشی نوشته است: «تل‌آویو این موضوع را دیپلماتیک و نه قانونی می‌داند و درحال بررسی اقدامات تلافی‌جویانه متعدد است، درصورتی‌که مقامات روسیه دفاتر آژانس یهود را تعطیل کنند؛ ازجمله به تعویق انداختن رسیدگی بیش تر درخصوص مالکیت کلیسای الکساندر در قدس اشغالی که به اعتقاد مسکو باید دارایی آن باشد یا اقدامات بعدی در حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه. احتمال دیگر فراخواندن «الکساندر بن‌زوی»، سفیر اسرائیل در روسیه برای مشورت است.»
همچنین رسانه‌های عبری نوشته‌اند که نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، دستورالعمل‌هایی را برای آماده‌سازی پیشنهادات به‌منظور اقدامات احتمالی سیاسی اسرائیل در پاسخ به روسیه، در دست دارد مانند اتخاذ گام‌های جدید برای کمک به اوکراین و فراخواندن سفیر اسرائیل از مسکو است.

مصدق‌پور: پوتین معتقد است فرصت طلایی برای خلاصی از دست لابی صهیونیسم در روسیه فراهم شده است 
 مصدق مصدق‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به افزایش تنش‌های روسیه و اسرائیل به روزنامه «صبح‌نو»، گفت: افزایش تحرکات ضداسرائیلی روسیه، نگرانی صهیونیست‌ها را به‌دنبال داشته است به‌خصوص پس از آنکه مقامات مسکو در نامه‌هایی خطاب به موسسات اسرائیلی - یهودی فعال در خاک روسیه از آن‌ها خواسته‌اند تا درمورد فعالیت‌های خود توضیح دهند یا دفاتر خود را تعطیل کنند.
درست مانند اقدامات روس‌ها پیش از تعطیل کردن آژانس یهود در خاک روسیه که این نامه‌ها که از وزارت دادگستری روسیه ارسال شده بود باعث ترس و وحشت صهیونیست‌ها شد. کرملین این موضوع را نقض حریم خصوصی شهروندان روسی می‌داند اما رژیم‌صهیونیستی آن را سیاسی می‌داند و می‌گوید با گذشت نزدیک به 80سال این تصمیم حالا گرفته می‌شود. این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه جنگ اوکراین بی‌تاثیر در این تنش‌ها نیست، افزود: ملاقات مقامات صهیونیستی با زلنسکی و جانبداری از اوکراین و حتی مطرح‌شدن موضوع در نشست شورای امنیت و جانبداری رژیم‌صهیونیستی از اوکراین به‌ شدت تنش‌های طرفین افزود. هرچند رژیم‌ اسرائیل تلاش کرد تا با فرستادن هیاتی به مسکو این تنش‌ها کاهش و رفع شود اما مسکو دیگر استقبالی از اسراییل نکرد. شاید پوتین به این فکر افتاده است که دیگر از دست لابی صهیونیسم خلاصی یابد و به‌زعم خودش بهترین فرصت برایش فراهم شده است. نباید فراموش کرد که بیش از نیم‌میلیون نفر یهودی در روسیه هستند که برای بازگرداندن به اراضی اشغالی آماده می‌شوند. صهیونیست‌ها همچنین قدرت رسانه‌ای و نفوذ در روسیه دارند که اکنون شرایط خلاصی از آن‌ها برای پوتین فراهم شده است و کرملین نمی‌خواهد این فرصت خلاص شدن از دست لابی قدرتمند صهیونیست‌ها را از دست بدهد. وی با اشاره به اینکه دور شدن رژیم‌صهیونیستی از روسیه برای تل‌آویو سنگین است، افزود: روسیه از این رژیم امتیازی نمی‌خواهد. آن‌ها معتقدند نظم نوین جهانی درحال رقم خوردن است و شاید دیگر اسرائیلی نباشد. هم آمریکا و هم اروپا رو به افول هستند و مسکو باور دارد که جنگ‌جهانی سوم هم شکل نمی‌گیرد، چراکه موازنه قوا برقرار است. اکنون فرصت طلایی برای پوتین ایجاد شده تا از اسرائیل خلاصی یابد. نفوذ رسانه‌ای و اقتصادی صهیونیست‌ها در روسیه برای کرملین خوب نیست و مسکو می‌داند که اکنون شرایط کوتاه کردن لابی صهیونیسم در روسیه ایجاد شده و می‌خواهد این فرصت را مغتنم شمارد. به نظر من، خباثت اسرائیل در اوکراین به ضررشان تمام شد. پوتین می‌داند که نقشه دنیا عوض می‌شود و نگران حذف اسرائیل نیست. اگرچه سیاست کرملین منافع ملی است، ممکن هم هست چند سال دیگر با هم آشتی کنند. وی با اشاره به اجلاس تهران و تاثیرگذاری آن بر روابط روسیه و رژیم‌صهیونیستی، یادآور شد: مشکلات موجود میان رژیم اسرائیل و روسیه قبل از جنگ اوکراین بوده و اکنون شدت یافته است. اینکه بگوییم موضوع اجلاس تهران بر آن سایه انداخته، اینگونه نیست اما موضوع اوکراین و سوریه بیش تر در این تنش‌ها تاثیرگذار بوده است.

محک زدن رژیم اسرائیل به سبک پوتین
مصدق‌پور با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورداختلاف اسراییل و روسیه مالکیت بر سر میدان اسکندر در قدس است، گفت: درحالی‌که بحران اوکراین مدتی است به پاشنه آشیل روابط روسیه و رژیم‌صهیونیستی تبدیل شده، از طرف دیگر تحولات ماه‌های اخیر در مسجدالاقصی همراه با خشونت صهیونیست‌ها علیه مسلمانان فلسطینی به عامل تنش‌زا در روابط طرفین تبدیل شده است. اسرائیل تا مدتی پس از آغاز یورش روسیه در اوکراین از نکوهش مسکو خودداری می‌کرد. یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم‌صهیونیستی گفته بود که روسیه عملا همسایه شمالی اسرائیل است و حفظ منافع تل‌آویو در قبال سوریه برای دولت اهمیت بیش تری دارد. بااین‌حال، با ادامه تهاجم روسیه در اوکراین لاپید اواخر فروردین‌ماه گفت که روسیه علیه غیرنظامیان مرتکب جنایت جنگی شده است. اظهارات وزیر خارجه رژیم‌صهیونیستی باعث شده تا وزارت خارجه روسیه از لاپید برای متهم کردن مسکو به جنایات جنگی در اوکراین به‌شدت انتقاد کند و اظهارات وی را مایه تاسف بخواند. این وزارتخانه اعلام کرده که تل‌آویو از مساله اوکراین برای سرپوش گذاشتن درگیری‌اش با فلسطینی‌ها استفاده می‌کند. علاوه بر بیانیه انتقادی مسکو از تل‌آویو، دستگاه دیپلماسی روسیه الکساندر بن‌زوی، سفیر رژیم‌صهیونیستی در مسکو را احضار کرد تا شکاف در روابط طرفین بیش‌ازپیش تعمیق شود. پس‌ازاین رویدادها بود که وزارت خارجه روسیه، نامه‌ای از سوی پوتین به نفتالی بنت ارسال کرد. پوتین با ارسال نامه‌ای از بنت خواسته بود تا کنترل بنای «محوطه اسکندر» (که با نام کلیسای مقدس تثلیث نیز شناخته می‌شود) در شهر قدس همان‌طور که در دولت قبلی اسرائیل وعده داده شده به روسیه سپرده شود. وی ادامه داد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سابق رژیم‌صهیونیستی سال۲۰۲۰ به پوتین وعده داد که در قبال آزادی نعما ایساخار، زندانی اسرائیلی که به اتهام حمل موادمخدر در فرودگاه مسکو دستگیر شده بود، مالکیت این بنا را در اختیار روس‌ها قرار دهد. ایساخار ازسوی روس‌ها آزاد شد اما با اینکه کمیسیونر ثبت اسناد و املاک رژیم‌صهیونیستی روسیه را به‌عنوان مالک این کلیسا فهرست کرد، هنوز روند انتقال مالکیت محوطه الکساندر به روس‌ها نهایی نشده است. تاجایی‌که مردخای کدوری، قاضی دادگاه منطقه قدس در ماه مارس یک هفته پس از تهاجم روسیه به اوکراین انتقال مالکیت محوطه اسکندر به دولت روسیه را به حالت تعلیق درآورد. دادگاه منطقه اورشلیم مدعی است فرایند انتقال اسناد مالکیت و اموال محوطه الکساندر باید براساس تشریفات قانونی و تحت نظارت دولت اسرائیل به روسیه منتقل شود. دولت رژیم‌صهیونیستی معتقد است فدراسیون روسیه جانشین دولت امپراتوری روسیه است و مالکیت کلیسای مقدس تثلیث در قسمت مسیحی شهر قدیمی قدس در دوره حکومت عثمانی به نام این امپراتوری ثبت شده اما این واگذاری هنوز شکل نگرفته است. تحولات بر سر مسائل اوکراین و مسجدالاقصی و نامه‌ای که رسانه‌های اسرائیلی مدعی ارسال آن از کاخ کرملین به دفتر نخست‌وزیری رژیم‌صهیونیستی هستند، نشان از این دارد که پوتین در حال محک زدن تل‌آویو برای ادامه همپیمانی با آن‌ها است. رژیم‌صهیونیستی به‌عنوان متحد روسیه که در برهه‌ای نقش میانجی را بین مسکو و کی‌یف ایفا می‌کرد، در بحران اوکراین برای تحریم روسیه به غرب پیوست و به تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل هم رأی مثبت داد. به‌این‌علت می‌توان انتظار داشت که روسیه با کارت‌های دیگری اسرائیل را برای ادامه همپیمانی با خود محک بزند.

 

ارسال نظر