کالاهای ترکیهای در عراق تحریم شد
حمله اخیر ترکیه به منطقه گردشگری در استان دهوک (شمال عراق) باعث شد تا موضوع تجاوز سرزمینی آنکارا به مرزهای همسایگانش دوباره خبرساز شود؛ حملهای که منجر به جان باختن ۹شهروند عراقی شد.
تداوم حملات ترکیه به خاک عراق باعث ازدسترفتن بازارهای تجاری آنکارا در این کشور، واکنشهای سخت منطقهای در سطوح سیاسی و بازشدن پای نهادهای حقوقی به پرونده حملات مرزی ترکیه به همسایگان خواهد شد.
وزارت خارجه عراق روز شنبه (۲۳جولای)
اعلام کرد که ترکیه بیش از 22هزار بار حاکمیت این کشور را نقض کرده است. این افزایش حملات ترکیه به قدری عراقیها را عصبانی کرده که هماکنون آنکارا به همه اشکال و در همه سطوح، در این کشور مورد هدف قرار گرفته است.
دولت و ملت عراق با قاطعیت این حملات را محکوم میکنند و به ترکیه هشدار میدهند که برای این جنایات پاسخهای مناسبی دریافت خواهد کرد. باتوجهبه میزان فعالیتهای اقتصادی، نظامی و سیاسی ترکیه در عراق به نظر میرسد که اگر هشدارها و تهدیدهای عراق در واقعیت به تحقق بپیوندد، آنکارا چیزهای زیادی را در کشور همسایهاش از دست خواهد داد. به بیانی دیگر، نتایج بررسی وضعیتها و روندهای حضور ترکیه در عراق نشان میدهد که ارتش این کشور با تداوم حملات، حوزههای دارای منافع خود را بیش از هر چیز دیگر به خطر انداخته است؛ این حوزهها شامل مناسبات تجاری، پایگاههای نظامی و موقعیت سیاسی هستند.
این بار و پس از بمباران استان دهوک، اعتراضها در عراق به حملات اخیر ارتش ترکیه ادامه پیدا کرد و علاوه بر بیانیههای شدیداللحن مقامات و چهرههای سیاسی، مردم استانهای مختلف به خیابانها آمده و خواستار مجازات ترکیه هستند. یکی از موثرترین راههایی که مردم و شخصیتهای عراقی مدنظر قرار دادند، تحریم خرید و واردات کالاهای ساخت ترکیه در این کشور بود. این کار ابتدا با اتاق بازرگانی دیالی عراق آغاز شد؛ این اتاق بازرگانی یک روز پس از حمله ارتش ترکیه، بخشنامهای صادر و از همه تجار و بازرگانان این استان خواست تا در پاسخ به ترکیه، از واردات کالاهای ترکیه به کشور خودداری کنند.
مردم استانهای دهوک و ذیقار و بصره نیز در اعتراضات خود، اعلام کردند که کالاهای ترکیهای را تحریم خواهند کرد؛ اعتراضاتی که تا فضای مجازی هم پیش رفت و دوباره هشتگ #ترکیهلازمتتأدب/ ترکیه باید ادب شود را ترند کرد.
ارسال نظر