طرح تشدید مجازات تخلفات در جراحیهای زیبایی به مجلس فرستاده شد
بُکش و خوشگلم کن!
مرگ این روزها خیلی به آدمها نزدیکتر شده است و آدمها فقط با یک انتخاب اشتباه آن را دم در خانهشان میبینند.
ایران، رتبه بیستم جهان در عملهای زیبایی
طبق آمار ISAPS در سال۲۰۲۰ در آمریکا در مجموع 4میلیون و 667هزار و 931 عمل زیبایی جراحی و غیرجراحی انجام شده است. برزیل با یک میلیون و 929هزار و 359 عمل در رتبه دوم و آلمان و ژاپن بهترتیب بعد از ایالات متحده و برزیل قرار دارند. طبق آمار این سازمان، در میزان عملهای زیبایی در سال، ایران رتبه بیستم را در این جدول دارد و عمل زیبایی بینی در ایران بیش ترین عملی است که انجام میشود. جراحی پلاستیک در ایران ابتدا با رینوپلاستی (جراحی بینی) شروع شد. بهطوریکه بیش ترین میزان عملهای جراحی زیبایی را به خود اختصاص داده بود و در آن زمان، روند جراحیهای زیبایی چندان گسترده نبود و این عملها از نیمه دهه هشتاد در ایران بهشدت افزایش یافت. اکنون تقلید از شخصیتهای سینمایی و تلویزیونی خارجی، سلبریتیها و همچنین کاربران شبکههای اجتماعی به ضروریشدن عملهای زیبایی برای برخی افراد منجر شده است. در واقع بهنظر میرسد که کاربران از این افراد و مدلهای مختلف گرتهبرداری میکنند و الگوها و سبک زندگی خود را از میان کنشگران این شبکهها برمیگزینند.
ایران، رتبه اول در عمل جراحی بینی
آنطور که پژوهشهای ایرانی گزارش کردهاند، عملهایی مانند عمل بینی، زاویهدارکردن چانه، لیفت گردن، گونهگذاری یا پروتز گونه، متقاضیان بیش تری در میان زنان و دختران دارد. از سوی دیگر، عمل بینی و بوتاکس بیش تر مورد استقبال مردان جوان و جراحی پلک و لیفت گردن بیش تر مورد استقبال مردان میانسال است. از سوی دیگر، ترمیم مو نیز یکی از عملهای زیبایی است که در همه سنین در مردان دیده میشود. همچنین گزارش شده است که از هر هزار نفر در ایران شش نفر عمل جراحی انجام میدهند. با وجود این، از نظر نوع جراحی، ایران رتبه اول در جراحی بینی را به خود اختصاص داده است و کرهجنوبی و ژاپن در عمل جراحی چشم و پلک رتبه اول را دارند.
تجارت، کاتالیزگر بعدی
یکی از علتهای دیگری که انجام عملهای زیبایی را افزایش میدهد، موضوع تجارت و پول است؛ چراکه این امر درواقع تجارتی برای یک گروه خاص تلقی میشود که همواره در القاکردن مفید و مناسببودن عملهای زیبایی برای همه افراد با هر شرایط و ویژگی سعی میکنند و برای پیشبرد تجارتشان، مردم را بهسمت این عملهای زیبایی میکشانند. حالا با این ولع و درخواستی که روزبهروز در ایران بیش تر و طبیعتا آسیبهای جبرانناپذیر آن هم بیش تر میشود، نیاز به سختگیری و مجازات هم باید افزایش یابد. بهطوریکه دیروز معاون انتظامی سازمان نظامپزشکی از ارسال لایحهای از سازمان نظامپزشکی به مجلس خبر داد تا در صورت تأیید، مجازات مداخله غیرمجاز در جراحیهای زیبایی و ترمیمی به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
تشدید مجازات
برای تخلفات در عملهای زیبایی
بهگفته محمدرضا خردمند، «طرحی تهیه شده و با بهرهمندی از حضور حقوقدانها و قضات این مجازاتها تشدید شده و درجهبندی آن از درجه۴ در نظر گرفته شده است تا مجازات قابل تبدیل به جریمه نقدی نباشد و حتما حبس هم در آن وجود داشته باشد. این لایحه حدود سه هفته پیش به کمیسیون قضایی مجلس ارائه شد تا بهصورت دوفوریتی در صحن مجلس مطرح و جایگزین قانون قبلی شود و مجازاتهایی اعمال شود که بازدارنده باشد». او با اشاره به مراکز زیبایی مثل آرایشگاهها که تخصص ندارند و عمل جراحی انجام میدهند، گفت:« این مسأله بسیار مهم است. آرایشگاهها، مراکز غیرقانونی هستند که به اقدامات درمانی، زیبایی و ترمیمی میپردازند. صلاحیت نظارت بر آرایشگاهها برعهده مراکز بهداشت است.» خردمند این را هم تأکید کرد که شهروندان در صورت مشاهده تخلف مراکز غیرتخصصی گزارش دهند. خردمند ضمن انتقاد از اصلاح قانون در سالهای 13۷۴ و 13۷۹ گفت: «مجازات این قانون مصوبه سال13۳۴ حبس بوده است، اما وقتی در سالهای 13۷۴ و 13۷۹ تجدیدنظر شد، این مجازات به ۵۰۰هزار تا ۵میلیون تومان کاسته شد که بازدارنده نیست.»
ارسال نظر