همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی
ورود دوونیم میلیون ایرانی به عراق
مردم کشور ما اعم از پیر و جوان، خردسال و بزرگسال بیش از 15روز است که به مناسبت این حادثه بزرگ تاریخی همگام و همسفر با دیگر شیعیان جهان بهسوی سرای عشاق، حرم مطهر امامحسین(ع) رهسپار شدند و پیام حق را لبیک گفتهاند.
سیل جمعیت بهسمت مرزهای تمرچین، باشماق، خسروی، مهران، چذابه و شلمچه مشکلاتی را ایجاد کرد و تعدادی نیز کشته و زخمی شدند. به گفته وزیر کشور، تاکنون دوونیممیلیون زائر به عتبات عالیات در عراق مشرف شدهاند. اعزامهای جدید زائران اربعین، تدریجی و متناسب با ظرفیت ساختارهای عراق بهصورت سهمیهبندی مرزها انجام میشود.
در مراسم اربعین تمامی افراد دست در دست یکدیگر میگذارند و به هر شیوهای که میتوانند به زائران امام حسین (ع) خدمترسانی میکنند.
به گزارش مهر، اربعین حسینی عرصه به نمایش گذاشتن ایثار و فداکاری در خدمترسانی به یکدیگر است. هر کسی در این نمایش عظیم باتوجهبه توانایی و تخصص خود سعی میکند تا مشکلی از زائر امامحسین(ع) برطرف کند؛ از طرز تهیه غذا گرفته تا دوختن لباس و ساکدستی کسانی است که به زیارت میروند هرکدام از آنها به طریقی مشکلگشا هستند.
اما مهمترین مسالهای که این روزها در شهرهای زیارتی عراق مشاهده میکنیم کمبود جا برای استراحت، گرمای هوا و غذای موردنیاز برای زائران است، خوشبختانه هم موکبداران عراقی و هم ایرانی دستدردست هم درحال تلاش هستند تا کمترین مشکلی برای زائران پیش آید و خستگی در تن آنها نماند.
ضمن اینکه ساخت صحن حضرت زهرا(س) گام مثبتی در جهت اسکان زائران و خدمترسانی مناسب به آنها بوده است؛ بهطوریکه روزانه جمعیت قابلتوجهی در این صحن استراحت میکنند.
نکته قابلملاحظه این است که اگر قرار است در سالهای آتی نیز جمعیتی به شکوه امسال برای زیارت حرم اباعبدالله الحسین مشرف شوند، باید تمهیدات و امکانات بیشتری برای رسیدگی به مسائل زائران از تعداد سرویس بهداشتی گرفته تا موکبهای ارائهدهنده غذا و نوشیدنی پیشبینی شود چراکه با این حجم از جمعیت و گرمای هوا کمتر موکبی است که بتواند سیستم سرمایشی برای زائران فراهم کند و گزارشهای هلالاحمر و مشاهدات میدانی گواه گرمازدگیهای متعدد در این روزهاست.
همزمان معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور از توقف فروش اینترنتی بلیت اتوبوس برای برگشت زائران اربعین و همچنین لغو تخفیف ۵۰درصدی بلیت خبر داد.
حمیدرضا شهرکی گفت: تخفیف ۵۰درصدی بلیت اتوبوس بنابر شرایط تغییر کرده و در شرایط کنونی باتوجهبه حجم بالای برگشت زائران قیمت بلیت اتوبوس براساس نرخنامههایی که در مبادی مرزی منتشر شده است، محاسبه میشود.
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم راهپیمایى جاماندگان اربعین
وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون دوونیم میلیون زائر به عتبات عالیات در عراق مشرف شدهاند، گفت: اعزامهای جدید زائران اربعین، تدریجی و متناسب با ظرفیت ساختارهای عراق بهصورت سهمیهبندی مرزها انجام میشود.
احمد وحیدی در گفتوگویی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت مرزها اظهار داشت: از مرز تمرچین در استان آذربایجانغربی بازدید کردیم که در این مرز یک فضای معنوی قوی حاکم است و برادران اهل سنت در حال پذیرایی از زائران حسینی هستند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: این اتفاق مبارک اولینبار با همت استاندار و همکاری اقلیم کردستان صورت گرفت و موجب شد شرایط خوبی در این مرز فراهم شود.
وزیر کشور درباره وضعیت خروج زائران از کشور هم گفت: عزیمت به مرزها وضعیت متفاوتی دارد؛ در مرز تمرچین این آمادگی وجود دارد که حدود چند دههزار زائر را به عراق راهی کنیم اما باید حسابشده عمل کرد.
وحیدی با بیان اینکه درحالحاضر اعزام زائران از مرزها روان است، گفت: مرز شلمچه با ازدحام مواجه است و زائران اتباع خارجی باید بهتدریج و باتوجهبه هماهنگی صورتگرفته با دولت عراق به عتبات اعزام شوند.
وزیر کشور درباره تعداد زائرانی که به کشور بازگشتند هم گفت: تاکنون بیش از دوونیم میلیون نفر به عتبات اعزام شدهاند که قریب به ۷۰۰هزار نفر از آنها به کشور بازگشتهاند.
وحیدی در تشریح اقدامات انجامشده برای بازگشت زائران عنوان کرد: حدود یکچهارم زائرانی که اعزام شده بودند، به کشور برگشتهاند و این روند ادامه دارد.
وی گفت: در پایانههای مرزی اتوبوسها و وسایل نقلیه پیشبینی شده و قطارهایی هم در نظر گرفته شده است تا از خطوط ریلی زائران را به نزدیکترین شهرها راهی کنند تا از آنجا به شهرهای دیگر توزیع شوند.
وی گفت: اعزامهای جدید بهتدریج و طبق سهمیه آغاز میشود، اگر مجددا هجوم جمعیت به مرزها صورت بگیرد قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد؛ چراکه ظرفیتهای عراق پاسخگو نیست ولی مردم مطمئن باشند با اطلاعرسانی و طبق سهمیه اقدام خواهیم کرد.
افزایش آمار زائران دانشگاهی اربعین ۱۴۰۱
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هنگام بازگشت از زیارت کربلای معلی بهصورت سرزده در محل موکب شهدای هستهای دانشگاه ایلام و وزارت عتف واقع در پایانه مرزی مهران حضور یافت و از زحمات و خدمات خادمان موکب، تقدیر و تشکر کرد.
کلانتری با اشاره به میزبانی منحصربهفرد مردم استان ایلام از زائران اربعین حسینی، بیان داشت: در مرز مهران تلاشهای شبانهروزی مردم در خدماترسانی خالصانه به زائران اربعین، جلوهای از اوج دلدادگی به سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین(ع) است، که میطلبد دانشگاههای مختلف کشور و بهخصوص دانشگاه ایلام در راستای ایفای رسالت اجتماعی؛ پژوهش، برنامههای فرهنگی و اجتماعی، هنری و اطلاعرسانی این حماسه بزرگ را در کانون توجه قرار دهند.
کلانتری با بیان اینکه تعداد زائران دانشگاهی اعزامی به کربلای معلی در اربعین امسال نسبتبه سال۱۳۹۸ افزایش چشمگیری داشته است، یادآور شد: جامعه دانشگاهی ایران اسلامی با حضور گسترده خود در راهپیمایی اربعین و نیز خدماترسانی به زائران همراه با سایر اقشار مختلف مردم، در این رویداد جهانی مشارکت کردند که انشاءالله در سالهای آتی با برنامهریزی بهتر، شاهد درخشش افزونتر جامعه دانشگاهی در جریان برگزاری این حماسه خواهیم بود.
ارسال نظر