گفتار
اربعین مقدمهسازی ظهور
مصطفی بابایی تحلیلگر فرهنگی
اندیشمندان جهان درباره حضور دیرپای مناسک و آیینهای مذهبی در زندگی بشر بررسیهای فراوانی انجام دادهاند. ما نیز در این پژوهش به بررسی بزرگترین تجمع انسانی در جهان، یعنی اربعین پرداختهایم. آیین اجتماعی اربعین، تبلوری از آداب، فرهنگ و تاریخ تشیع به شمار میرود. این آیین شیعی، برآمده از محبتی مشترک به سیدالشهدا(ع) است که همبستگی اجتماعی بینا دینی را شکل میدهد. تجمع خودجوش و مردمی اربعین آثار فرهنگی بینظیری دارد که از آن جمله میتوان به انسجامبخشی دروندینی و بروندینی، انتقال مولفههای ارزشی قیام حسینی به دیگر ادیان، تغییر در سبک زندگی کنشگران، تقویت باور و یاد خداوند، ارائه نمونهای عینی از سبک زندگی مهدوی، میل به ایثار و فداکاری و ارائه چهرهای واقعی از شیعه به دنیا اشاره کرد که در آن پیروان تمام ادیان الهی از سراسر دنیا در کنار هم بی هیچ اختلافی گرد هم میآیند.
معاندان تلاش دارند تا اربعین را به جمهوری اسلامی ایران یا حشدالشعبی محدود سازند که در این راستا، اربعین یک مقوله صددرصد اجتماعی و مردمی است.
بشریت با اتصال روحی که امامحسین(ع) دارد، اربعین را رقم میزند. اربعین اجتماعی فرادینی است. سنت جاری اربعین مقدمهسازی ظهور امامعصر(عج) است. در احادیث برای دوران پس از تحقق حکومت امام عصر(عج) بیان شده در ۱۰روز اربعین در کشور عراق دیده میشود. اشتراک زندگی بین مومنان، اخوت و دلدادگی همگی مسائلی هستند که به برکت اربعین رخ داده است. توسعه فرهنگ انتظار با تمرکز بر اربعین میسر میشود. هر قدر برای اربعین سرمایهگذاری کنیم، در آتی بهره خواهیم برد که بر این اساس، باید روز عاشورا، اربعین نیز برای ما مورد توجه خاص قرار گیرد؛ البته اهلبیت(ع) برای همه جایگاه دارد و مسلمانان ارادتشان را به اشکال مختلف نشان میدهند.
وحدت جهان اسلام و قدرتنمایی حول محور مقاومت را ازجمله آثار مهم جهانی اربعین حسینی برشمرد و گفت: اربعین حسینی یک قدرتنمایی در برابر زور و تزویر و صفآرایی مقابل استکبار جهانی در رأس آمریکاست؛ از این رو دشمنان سعی میکنند این راهپیمایی را کمرنگ جلوه داده یا به بهانههای مختلف مانند اتفاقی که چند روز گذشته در عراق افتاد، مانع تحقق این حرکت عظیم شوند.
ارسال نظر