دهقانی فیروزآبادی، سرپرست معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری شد
پایان کار ستاری پس از یک دهه
سید ابراهیم رئیسی، رییسجمهوری روز گذشته(دوشنبه) طی حکمی روحالله دهقانی فیروزآبادی را بهعنوان سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری منصوب کرد.
فیروزآبادی جانشین سورنا ستاری شد که از سال1392 این معاونت را به عهده داشت. انتصاب فیروزآبادی به سرپرستی معاونت علمی در شرایطی انجام شد که ماهها بحث استعفای ستاری از این معاونت به گوش میرسید و همزمان با سفر رییسجمهوری به نیویورک، بالاخره آن شایعات رنگ واقعیت به خود گرفتند.
با جدایی سورنا ستاری از معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری، تنها مدیر ارشد دولت روحانی که در دولت رئیسی نیز بر مسند قبلی مانده بود، از کابینه سیزدهم جدا شد. سورنا ستاری بیش از یکسال در دولت رئیسی فعالیت کرد تا اینکه روز گذشته و پس از مجموعا 9سال حضور در این معاونت، بهطور رسمی جای خود را به دهقانیفیروزآبادی داد. در دوران ریاست ستاری بر معاونت علمی فناوری رییسجمهوری، این معاونت به جایگاه بالایی در توسعه شرکتهای دانشبنیان دست یافت. تا مردادماه سال جاری و براساس آخرین آمار منتشرشده توسط مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، درحالحاضر هفتهزار و 87مجموعه دانشبنیان در کشور فعالیت دارند؛ عددی که در ابتدای شکلگیری این معاونت، بسیار کمتر از رقم مذکور بود.
دهقانی فیروزآبادی خردادماه امسال بود که به ریاست «جهاد دانشگاهی» منصوب شد و اکنون با حفظ سمت، سرپرستی معاونت علمی فناوری رییسجمهوری را نیز عهدهدار شده است. او دارای دکترای رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی شریف است. ازجمله سوابق اجرایی دهقانی فیروزآبادی میتوان به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1398، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف و همچنین دانشیاری دانشکده مهندسی هوافضا و عضویت در هیاتعلمی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد. معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در سال1385 و همزمان با دومین سال ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، رییس دولت نهم، بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد. بنابر گفته ستاری، تاسیس معاونت علمی و فناوری ابتکار رهبری بود». صادق واعظزاده اولین معاون علمیفناوری رییسجمهوری بود که تا سال88 این مسوولیت را به عهده داشت. پس از استعفای واعظزاده، احمدینژاد رییس دولت دهم، نسرین سلطانخواه را به این معاونت منصوب کرد. گفتنی است، ارتقای اقتدار ملی، تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم از طریق افزایش توانمندیهای فناوری و نوآوری در کشور، ارتقای «نظام ملی نوآوری» و تکمیل مولفهها و حلقههای آن، توسعه «اقتصاد دانشبنیان» از طریق هماهنگی و همافزایی بینبخشی و بیندستگاهی، ارتقای ارتباط دانش با صنعت و جامعه و تسهیل تبادلات بین بخشهای عرضه و تقاضا، توسعه فناوریهای راهبردی و اولویتدار ملی مطرح در نقشه جامع علمی کشور و همچنین اعتلای ارتباطات بینالمللی علمی، فناوری و نوآوری و توسعه دیپلماسی علمی و فناوری، ازجمله اهداف معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری تعریف شده است.
ارسال نظر