ایران هفدهمین کشور کرونایی جهان
ویروس منحوس حریف میطلبد
روزهای کرونایی در حال بازگشتن هستند. بیتوجهی برخی به واکسیناسیون و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی موجب بازگشت دوباره این ویروس شده است.
براساس اعلام وزارت بهداشت، آنانی که 6ماه از تزریق آخرین دوز واکسنشان میگذرد میتوانند دوز چهارم را هم تزریق کنند. ایران با مجموع هفتمیلیون و ۲۴۲هزار و ۹۱۹مورد ابتلا و ۱۴۱هزار و ۴۱۳مورد فوت ناشی از بیماری کووید۱۹ درحالحاضر در رتبه۱۷ در بین کشورهای دارای بیشترین آمار مبتلایان به کرونا قرار دارد. براساس آمار فوق، پس از ایالاتمتحده، هند و برزیل، تاکنون در فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، کرهجنوبی، روسیه، ترکیه، اسپانیا، ویتنام، ژاپن، آرژانتین، استرالیا، هلند، ایران، کلمبیا، مکزیک، اندونزی، لهستان، پرتغال، اوکراین، کرهشمالی، مالزی، تایلند، اتریش، رژیمصهیونیستی، بلژیک، شیلی، آفریقایجنوبی، تایوان، کانادا، جمهوری چک، سوئیس، یونان، فیلیپین، پرو و دانمارک نیز بیش از سهمیلیون مبتلا ثبت شده است. روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید۱۹ که تاکنون در ۲۲۸کشور و منطقه در جهان شیوعیافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
همه افراد بالای 12سال، دوز یادآور بزنند
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: توصیه میکنیم همه افراد بالای ۱۲سال دوز یادآور را تزریق کنند؛ بهخصوص اینکه حجاج در حال بازگشت هستند و ممکن است انتقال ویروس داشته باشیم. مراسمهای ماه محرم و بازگشایی مدارس را خواهیم داشت و اکنون که میزان شیوع زیاد نیست توصیه میکنم که همه مردم تزریق دوز یادآور را داشته باشند.
شیوع کرونا زیاد شده است
عیناللهی ادامه داد: در هفتهای که درحال گذر است، شیوع بیماری افزایش پیدا کرده و باعث شده رعایت ما در این موضوع بیشتر شده و بحث فاصلهگذاری، ماسک زدن در فضاهای بسته و تجمعات الزامی شود.
وزیر بهداشت گفت: متاسفانه من در ایام بررسی پروژهها مشاهده کردم که در هواپیماها مسافران ماسک نمیزنند، در همه جای دنیا این مورد رعایت میشود. با توجه به آنکه در داخل هواپیما فضا بسته و هیچ هوایی جریان ندارد، ممکن است انتشار ویروس همه مسافران را آلوده کند؛ بنابراین باید در همه شرکتهای هواپیمایی، اقدام ماسک زدن اجباری شود. همچنین در فضاهای بسته وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و مترو که تجمع مردم در آنجا زیاد است، باید ماسک زدن و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود. در آخر اگر تغییری در رنگبندی شهرها بهعلت بیماری کرونا حاصل شد، به اطلاع مردم خواهیم رساند.
مردم بدون ماسک
مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی گفت: از دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمیزنند، وحشت کردم، حدود ۹۵درصد مردم ماسک نداشتند؛ ادامه این روند وحشتناک خواهد بود.
وی با تایید افزایش مبتلایان و بستریهای کرونا گفت: حدود چند ماهی کرونا در کشور بهدلیل ایمنی گلهای ناشی از شیوع گسترده سویه امیکرون در کشور و تزریق واکسن، فروکش کرده بود اما حالا وضع عوض شده است و متاسفانه با افزایش مبتلایان روبهرو هستیم.
پیک کرونا در شهریور
محرز با تاکید بر اینکه باید بدانیم کرونا تمام نشده و هیچجای دنیا از دست این ویروس رهایی پیدا نکرده، ادامه میدهد:این ویروس مدام در حرکت است و این روزها با افزایش مسافرتها و کم شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی قطعا افراد بیشتری را درگیر میکند. این استاد بیماریهای عفونی توضیح میدهد: سویه امیکرونی که زمستان گذشته در ایران شاهد آن بودیم از نوعBA۱ و BA۲ در کشور بود؛ درحالیکه درحالحاضر نوع BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا شایع شده و حالا نیز همین زیر سویه در ایران شایع خواهد شد.
سرعت بالای انتقال سویه جدید کرونا
به گفته محرز زیرسویه BA۴ و BA۵ کشندگی زیاد ندارد اما سرعت شیوع و سرایت آن بسیار بالاست و برای گروههای پرخطر مانند سالمندان یا کسانی که بیماریهای زمینهای دارند، میتواند منجر به بستری و حتی مرگ شود.
۲۰ درصد افزایش بستری
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که در چند روز اخیر افزایش بستری را داشتهایم، گفت: هفتهای که گذشت نسبتبه هفته ماقبل ۲۰درصد افزایش بستری داشتیم. وی با اشاره به افزایش موارد بستری در ۲۳استان، افزود: بنابراین شرایط به مداخله نیاز دارد، مهمترین مداخله رعایت شیوهنامههای بهداشتی، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و یکی از مهمترین کارها تکمیل واکسیناسیون است. تاکید میکنم به جهت اینکه بیش از ۶ماه از واکسیناسیون ملی گذشته است، هماکنون سطح ایمنی مقداری کاهش پیدا کرده و باید یک واکسیناسیون ملی و جمعی انجام دهیم تا کسانی که ۶ماه از واکسیناسیون آنها گذشته است، واکسینه شوند. معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا بهیکباره شاهد روند افزایشی کرونا هستیم، افزود: دو، سه علت وجود دارد، بهطوریکه شاهد بروز زیرسویههای جدید امیکرون هستیم که BA۴ و BA۵ است. کریمی گفت: یکی دیگر از دلایل موارد سیر صعودی ابتلا، افزایش شدید بیماری در کشورهای همسایه ماست، در ترکیه، عربستان و عراق افزایش زیادی داشتیم و یک مقدار هم بهدلیل اینکه رعایت شیوهنامهها هم کاهش یافته است. معاون درمان وزارت بهداشت به موارد بستری و فوتی اشاره کرد و افزود: معمولا، یک تا دوماه طول میکشد که آثار موج جدید نمایان شود و افزایش موارد بستری و بهدنبال آن، فوتیها، دو تا سه هفته بعد از بستریها رخ میدهد. سهرقمی شدن مرگهای روزانه را پیشبینی نمیکنیم اما احتمال دورقمی شدن فوتیهای روزانه وجود دارد.
ارسال نظر