مردم ترکیه در اعتراض به سفر رییس رژیمصهیونیستی به آنکارا تظاهرات کردند
اردوغان، سیاستمدار بیاصول
مردم و گروههای مختلف سیاسی ترکیه در روزهای گذشته به سفر مقامات صهیونیستی به این کشور اعتراض کردند تا نشان دهند هرچند اردوغان در مسیر عادیسازی رژیمصهیونیستی گام برداشته است اما مردم این کشور در اعتراض به سفر هرتزوگ به کشورشان، پرچمهای این رژیم را که در برخی خیابانهای این شهر نصب شده بود، پایین کشیده و آتش زدند تا نشان دهند سیاستمداران بیاصول در حاکمیت ترکیه دارند.
رسانههای بینالمللی با منتشر کردن تصاویر و ویدیوهایی نشان دادند مردم و احزاب ترکیه از سفر رسمی اسحاق هرتزوگ، رییس رژیمصهیونیستی به ترکیه ناراضی هستند. تظاهراتکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی سفر هرتزوگ به ترکیه را محکوم کردند. «نمیخواهیم قاتلان در کشورمان باشند» ازجمله پلاکاردهایی بود که شرکتکنندگان در این تظاهرات با خود حمل میکردند. جوانان ترکیه در شهر آنکارا و استانبول در اعتراض به سفر هرتزوگ به کشورشان، پرچمهای این رژیم را که در برخی خیابانهای این شهر نصب شده بود، پایین کشیده و آتش زدند.
خبرگزاری شهاب فلسطین با منتشر کردن فیلمی از مردم ترکیه نشان داد که چند جوان ترکیهای در اعتراض به سفر «اسحاق هرتزوگ»، رییس رژیمصهیونیستی به آنکارا به دعوت رسمی «رجب طیب اردوغان»، رییسجمهور ترکیه، پرچم رژیمصهیونیستی را از ستونهای کنار خیابان برداشته و پرچم فلسطین را جای آن میگذارند. در راستای همین اعتراضات، حزب «خوشبختی ترکیه» نیز با تجمع در میدان «آمینونو» استانبول اعلام کرد با این سفر مخالف بوده و به دفاع از فلسطین پرداخت. افراد حاضر در این تجمع پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «ما هرتزوگ را در کشورمان نمیپذیریم».
رییس رژیمصهیونیستی روز چهارشنبه در سفر رسمی دوروزه وارد آنکارا، پایتخت ترکیه
شده بود. رییسجمهور ترکیه چندی قبل با مثبت توصیف کردن سفر رییس رژیمصهیونیستی به این کشور، مدعی شد این امر به بهبود روابط آنکارا-تلآویو کمک میکند. این نخستین سفر یک رییس رژیمصهیونیستی به ترکیه بود که با موجی از محکومیتها در بین شهروندان ترکیه و مردم و گروههای مقاومت فلسطینی و ملتهای مسلمان منطقه روبهرو شد.
گروههای مقاومت فلسطین در واکنش به سفر هرتزوگ به ترکیه، استقبال از وی را مایه تاسف و پشت کردن به قدس و آرمان فلسطین ارزیابی کردند.
در همین ارتباط، جنبش حماس با صدور بیانیهای اعلام کرد: بار دیگر مخالفت قاطع خود را با ازسرگیری روابط ترکیه با رژیم اشغالگر صهیونیستی اعلام کرده و خواستار حمایت بیشتر از ملت فلسطین برای پایان اشغالگری و بازپسگیری حقوق سلبشده خویش هستیم.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز بهنوبه خود در بیانیهای اعلام کرد: این جنبش استقبال از رییس رژیم اشغالگر صهیونیستی در ترکیه را بهشدت محکوم و تاکید میکند که سفر او در سایه تشدید تجاوزات و جنایات این رژیم علیه ساکنان قدس و طرحهای آن برای یهودیسازی مقدسات فلسطین و تعرضات شهرکنشینان اشغالگر به مسجدالاقصی انجام میگیرد که این به معنی جانبداری از دشمن اشغالگر در مقابله با جهاد و مبارزه ملت فلسطین است.
این بیانیه افزود: تلاش برای برقراری دوباره روابط با دشمن صهیونیستی به بهانه منافع این یا آن دولت، به معنی رها کردن قدس و فلسطین و پشت کردن به آن است.
جنبش جهاد اسلامی تصریح کرد: ما از مواضع قاطع ملت مسلمان ترکیه در مخالفت با این سفر که اهانت به خون شهدای ترکیه در راه شکستن محاصره غزه و برخلاف مواضع این ملت در حمایت از حقوق ملت فلسطین است، تقدیر میکنیم.
چندماه پیش بود که صدها تن از شهروندان شهر کورچیک ترکیه با برگزاری تجمعی در اعتراض به تجاوزات رژیمصهیونیستی علیه ملت فلسطین، تظاهرات ضدصهیونیستی در ترکیه برگزار کردند؛ تظاهراتی که با حمل تصاویر سردار شهید سلیمانی همراه بود و حمایت خود را از آرمانهای آزادیخواهانه فلسطین اعلام کردند. گفته میشود، ایستگاه راداری کورچیک، در سال۲۰۱۲ ازسوی ناتو و با هدف تشخیص شلیک احتمالی موشکهای بالستیک به سمت اعضای این پیمان نظامی تاسیس شده و هماکنون در اختیار ارتش آمریکا قرار دارد.
ترکیه و رژیمصهیونیستی از مه ۲۰۱۸ و بعد از اینکه آنکارا به بهانه افزایش حملات صهیونیستها به نوار غزه و تصمیم «دونالد ترامپ»، رییسجمهور آمریکا برای انتقال سفارتخانه از تلآویو به قدس اشغالی، سفیر تلآویو را اخراج کرد، بهصورت متقابل سفرای خود را فراخوانده بودند.
بهرغم اظهارات آتشین مقامات ترکیه که همواره علیه رژیمصهیونیستی و ظاهرا در راستای حمایت از فلسطینیان مطرح کرده و میکند، نتایج تحقیقات جدید «مرکز تحقیقات امنیت داخلی» اسرائیل- وابسته به دانشگاه تلآویو- در خصوص افزایش روابط اقتصادی این رژیم با ترکیه، از پشت پرده و آن روی سکه سیاست دولتمردان آنکارا حکایت دارد. تا آنجا که پیدا و پنهان روابط ترکیه و رژیمصهیونیستی را با مدیریت اردوغان برملا میسازد و معتقد است که بهرغم وخامت روابط سیاسی اسرائیل و ترکیه که بارها و بهصورت آشکارا و علنی دیده شد، تجارت متقابل آنها در سالهای اخیر رونق یافته است. براساس دادههای رسمی، دوسوم تجارت متقابل از ترکیه به اسرائیل بوده است و در سال2019 نیممیلیون گردشگر اسرائیلی از ترکیه بازدید کردند؛ رقمی مشابه رقم ثبتشده قبل از حادثه کشتی مرمره در سال2010. ترکیه سفیر خود از تلآویو را در سال2018 و در اعتراض به انتقال آمریکا به قدس اشغالی و نیز درگیریهای میان غزه و نیروهای اشغالی در اطراف دیوار مرزی خارج کرد ولی در اواخر دسامبر2020 رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه اعلام کرد که علاقهمند به بهبود روابط با اسرائیل است. او درعینحال تاکید کرد که قضیه فلسطین، خطقرمز ترکیه است.
سفر اخیر مقامات رژیمصهیونیستی درحالی به ترکیه روی داد که این سفر همزمان
شده است با جنگ اوکراین، بیشترین تاثیر جنگ اوکراین را میتوان در حوزه صنعت گردشگری ترکیه دید که منبع مالی مهمی برای ترکیه محسوب میشود و آثار سوء حاصل از این حوزه بر کل اقتصاد این کشور تاثیر منفی خواهد داشت.
ارسال نظر