چرا اربیل برای انتقام از صهیونیستها انتخاب شد
پیامی برای اقلیم و رژیمصهیونیستی
دو روز پیش بود که منابع رسانهای عراق، اعلام کردند، بامداد یکشنبه صدای انفجارهای مهیب در شهر «اربیل» واقع در منطقه کردستان عراق شنیده شده است و کانال خبری «صابریننیوز» به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد که «دو مرکز آموزشی پیشرفته متعلق به موساد اسرائیل در اربیل در شمال عراق با موشکهای بالستیک مورد حمله قرار گرفتند».
اقدام سپاه با هدف حمله موشکی به مراکز آموزشی موساد در اربیل اقدام جدیدی نیست چراکه از زمان سردار شهید حاجقاسم سلیمانی یک معادله و خطقرمز برای صهیونیستها ترسیم شده بود مبنی بر اینکه اگر در سایه تجاوزات مکرر این رژیم به خاک سوریه صدمهای به نیروهای انسانی ایران وارد شود و افرادی از جمهوری اسلامی ایران به شهادت برسند، قطعا تهران پاسخ لازم را خواهد داد.
مسعوداسداللهی، کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا در گفتوگویی درباره چرایی حمله ایران گفته است: «چند شب پیش در حمله و تجاوز رژیمصهیونیستی به یکی از مراکز تجمع نیروهای مستشاری ایران در سوریه دو تن از برادران نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند که این اقدام با گذشت چند سال بهنوعی شکستن خطقرمز ازسوی رژیم غاصب صهیونیستی قلمداد میشود؛ بنابراین در سایه همان معادله و خطقرمزها ایران حمله موشکی سپاه به اربیل به نوعی پاسخ به آن حمله و تجاوز چند شب پیش صهیونیستها بود. رژیم غاصب صهیونیستی در شرایط کنونی منطقه سعی کرده است با عبور از خط قرمز جمهوری اسلامی ایران توان پاسخگویی تهران را محک بزند. به بیان دقیقتر صهیونیستها سعی کردند میزان جدیت تهران را برای حفظ خطقرمز خود بسنجند؛ لذا اگر ایران این حمله موشکی را به مراکز آموزشی موساد در اربیل انجام نمیداد رژیم غاصب صهیونیستی این ارزیابی و برآورد غلط را داشت که جمهوری اسلامی توان پاسخگویی لازم را ندارد و دیگر جدیتی هم بر پیگیری خطقرمز خود مبنی بر حفظ جان و امنیت نیروهایش را در سوریه ندارد.»
واکنش مقامات عراقی
پس از انتشار این خبر، گروه رسانهای «الاعلام الامنی» عراق وابسته به ارتش این کشور با صدور بیانیهای، حمله موشکی بامداد یکشنبه به اربیل را تایید و اعلام کرد که مناطق مختلف شهر اربیل با چندین موشک هدف قرار گرفت و نیروهای امنیتی تحقیقات درمورد این حادثه را آغاز کردند و جزئیات آن متعاقبا در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. در این بیانیه تاکید شد که چنین اقداماتی غیرقابل توجیه هستند و مرتکبان به مجازات عادلانه خود خواهند رسید.
پس از این بیانیه بود که مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق طی پستی در توییتر به این حمله واکنش نشان داد و نوشت: «حملهای که شهر عزیز اربیل را هدف قرار داد و ساکنان آن را به وحشت انداخت، حملهای به امنیت مردم ماست. ما با نخستوزیر منطقه کردستان تحولات را پیگیری کردهایم و نیروهای امنیتی ما این حمله را بررسی خواهند کرد و هرگونه آسیبی به امنیت شهرهایمان و سلامت شهروندانمان را برطرف خواهیم کرد». همچنین «مسرور بارزانی»، نخستوزیر منطقه کردستان نیز، حمله صورتگرفته به اربیل را تروریستی خواند و آن را محکوم کرد. «مقتدی الصدر»، رهبر جریان صدر عراق نیز به این حمله واکنش نشان داد و طی پستی در توییتر با منطقه کردستان اعلام همبستگی کرد و با استفاده از هشتگی بر تشکیل دولت اکثریت ملی تاکید کرد.
اما کتائب حزبالله عراق، در بیانیهای در واکنش به مواضع برخی از دولتمردان عراق نوشت: «آنهایی که صدایشان بلند شد و برای حاکمیت گریه کردند و بمباران پایگاههای صهیونیستی را محکوم کردند، کجا بودند زمانیکه اشغالگران آمریکایی و صهیونیستی نیروها و انبارهای تسلیحاتی عراق را بمباران کردند؟! چرا ما چنین محکومکردنی را از آنها نشنیدیم؟ آیا ما دو اردوگاه شدیم؟ یکی از ما از اسلام، مقدسات و کشور دفاع میکنیم و دیگری از آمریکاییها، صهیونیستها وحکام سفاک خلیج [فارس] (قضاوت با شما).»
*چگونه سردار سلیمانی داعش را از فاصله هفتکیلومتری اقلیم کردستان دور کرد
اینگونه واگویهها ازسوی دولتمردان عراقی درحالی رخ میدهد که مقامات عراقی فراموش کردند که این ایران بود که منطقه اربیل عراق را از دست گروههای تروریستی داعش نجات داد و حتی در خاطرات بارزانی اذعان شده است که اگر حضور سردار شهیدسلیمانی در منطقه اربیل نبود چه بسا این منطقه هم به دست گروههای تروریستی داعش میافتاد. همچنانکه پیش از این عدنان السراج، رییس مرکز توسعه رسانهای عراق در سال97 به سایت «الاتجاهپرس» در اطلاعاتی تازه از نحوه کمک فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رییس اقلیم کردستان عراق گفته بود: در سال2014 که داعش قصد اشغال اربیل را داشت، از میان 26کشور تنها ایران به کمک کردستان عراق آمد. وی گفت: وقتی داعش در 2014 قصد اشغال اربیل را داشت، مسعود بارزانی با 26کشور تماس گرفت اما هیچکدام به او کمک نکردند و تنها کشوری که به کمک اقلیم کردستان عراق شتافت، ایران بود. مسعود بارزانی بعد از مایوس شدن از آن کشورها، با سردار «قاسم سلیمانی» تماس تلفنی گرفت و پس از آن بود که بهسرعت سه فروند هواپیما از ایران برای کمک به اقلیم کردستان عراق ارسال شد. السراج اضافه کرد که هواپیمای اول که در اربیل به زمین نشست حامل مشاوران نظامی ایرانی و هواپیمای دوم حامل نیروهای داوطلب و هواپیمای سوم حامل انواع سلاح بود. این چهره معروف رسانهای و سیاسی عراق خاطرنشان ساخت که مسعود بارزانی، رییس وقت اقلیم کردستان عراق به کمک نیروهای ایرانی توانست خطر داعش را از اربیل تا فاصله 30کیلومتری دور کند. تا قبل از رسیدن کمکهای ایران به اقلیم کردستان عراق، گروه تروریستی داعش در فاصله هفت کیلومتری از اربیل قرار داشت. از سوی دیگر، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق نیز بارها اعتراف کرده است که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بوده که در کنار عراق در مبارزه با گروه تروریستی داعش ایستاد.
بهتر است به مقامات عراقی متذکر شد اینگونه اعتراضات و انتقادات مربوط به زمانی است که سردار شهیدسلیمانی در خاک عراق به دست آمریکا و عوامل رژیمصهیونسیتی به شهادت رسید و عکسالعملی از خود نشان ندادید.
بماند که رشادتها و حماسههای رزمندگان ایرانی در زمان جنگ تحمیلی را نیز باید متذکر شد که ایرانیها در زمان حملات صدام به مناطق کردنشین اقلیم، خدمات زیادی را متحمل شدند و حال نباید این کشور با کشاندن صهیونیستها به نزدیکی مرزهای ایران از پشت به کشورمان خنجر بزنند. اکنون مقامات اقلیم کردستان و دولت بغداد بهروشنی دریافتند که جمهوری اسلامی ایران خطوط قرمز جدی در حفظ منافع و امنیت خود دارد و در رعایت آنها با هیچ کشور و بازیگری تعارف ندارد.
*ایران حلبچه را زنده کرد
البته نجات اقلیم از دست داعش تنها کمک ایران به کردستان عراق نبود. در اسفندماه سال1366 فاجعهای همسان بمباران اتمی ناکازاکی و «هیروشیما»ی ژاپن در کردستان عراق در پی بمباران شیمیایی شهر حلبچه در کردستان عراق اتفاق افتاد که در آن حدود پنجهزار نفر ازجمله زنان و کودکان به شهادت رسیدند. به گفته «ناظم عمر دباغ»، نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، «ایران چند کار مهم پس از بمباران شیمیایی حلبچه ازسوی رژیم بعث عراق انجام داد؛ نخست اینکه مرزهای غربی خودش را باز گذاشت و میزبان مردم بیگناه کرد شد. سپس بسیار زود به مجروحان و آوارگان پناه داد و به آنها کمکهای پزشکی کرد. همچنین با سازماندهی تیمی از خبرنگاران بینالمللی کاری کرد تا همه جهان با ابعاد فاجعهبار این جنایت صدام آشنا شوند.»
*موساد علاوهبر اربیل در پنج استان دیگر مقر دارد
کردها در تحلیل غلط باور دارند با برقراری، تداوم، تشدید و تعمیق روابط با صهیونیستها میتوانند از حمایت و کمک ایالاتمتحده آمریکا برخوردار شود؛ یعنی اکثر مقامات اقلیم کردستان هم فکر میکنند اگر بهسمت برقراری روابط با اسراییل گام بردارند میتوانند از حمایت گسترده و همهجانبه آمریکاییها برخوردار شوند و دیگر هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند. درصورتیکه بارها این تحلیل زیر سوال رفته است. همچنانکه روز گذشته «جبار المعموری»، رییس اتحادیه «علماء المسلمین» (علمای مسلمانان) در استان دیالی عراق، گفت: «ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان میدهد مقرهای مخفی موساد تنها در اربیل نیست، بلکه در پنج استان دیگر نیز وجود دارد و کار آن بر پنج هدف اصلی متمرکز شده است که برجستهترین آنها، فتنهانگیزی، ایجاد منازعات قومی و فرقهای، نفرتپراکنی، ترور، فساد اخلاقی مردم، اشاعه موادمخدر در سطح وسیع و هرزگی در بین جوانان است». وی تصریح کرد: «مردم عراق تلاش مقامات اربیل در انکار وجود مقرهای موساد را باور نمیکنند، زیرا آنها متوجه شدهاند که چنین مقرهایی سالهاست وجود دارد و فروش نفت به اسراییل بهترین گواه بر آن است».
*مسجدی: ما بارها به مسوولان کردستان هشدار دادیم
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز روز گذشته درباره حمله اخیر به پایگاه موساد در اربیل تاکید کرد که اسرائیلیها در کردستان عراق، پایگاه دارند. وی گفت: اسرائیلیها از کردستان، در حال توطئه و عملیات علیه امنیت ایران هستند، «ولی ما نسبتبه امنیت اراضی خود، کوتاهی نخواهیم کرد. بارها به مسوولان منطقه کردستان هشدار دادیم ولی گوش نکردند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی، علیه این پایگاه وارد عمل شد، نه با هدف ضربه زدن به حاکمیت عراق یا اهانت به عراق و ملت آن، بلکه بهخاطر دفاع از امنیت ایران». سفیر ایران با بیان اینکه این حملات علیه صهیونیستها بوده است، نه آمریکا یا دولت عراق، خاطرنشان کرد: «برخی از رسانهها گفتند که ما کنسولگری آمریکا را هدف قرار دادیم. من از این اظهارات، تعجب میکنم. درست است که از 40سال پیش، بین ما و آمریکا درگیری وجود دارد ولی این عملیات علیه آنان نبود. این عملیات علیه پایگاه امنیتی اسرائیل بود که قصد داشت علیه امنیت ما، عملیات کند».
*هشدار وزارت خارجه ایران به دولت عراق
سعید خطیبزاده در پاسخ به سوالی درباره حمله موشکی سپاه پاسداران به عراق در نشست خبری دیروز خود، گفت: بههیچوجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی با ما دارد و در سطوح مختلف روابط با ما دارد و میگوید که میخواهد برای گسترش بیش از پیش گفتوگوها اقدام کند، به یک کانون تهدید علیه ما تبدیل شود. رژیمصهیونیستی بارها و بارها از خاک عراق علیه ما اقداماتی را انجام داده است. بارها شاهد تجمعات و فعالیتها و تحرکات ضد ایرانی در اقلیم کردستان بودهایم. من از همین تریبون بارها و بارها به دولت عراق هشدار داده بودم که اجازه ندهد خاک عراق به کانونی علیه ایران تبدیل شود. در دیدارهای دوجانبه نیز بارها به مقامات عراقی نسبتبه این موضوع گوشزد کرده و هشدار دادهایم. انتظار جمهوری اسلامی ایران از دولت عراق این است که یکبار برای همیشه درباره این وضعیت موضع بگیرد و دیگر اجازه ندهد خاک عراق به جایی برای دسیسه، آشوب و خرابکاری علیه ایران تبدیل شود. جمهوری اسلامی ایران بههیچوجه اجازه نمیدهد که مرزهایش از سوی کشورهای دیگر مورد تهدید قرار بگیرد. همچنین به رژیمصهیونیستی نیز هشدار میدهیم که ما اشراف کامل اطلاعاتی نسبتبه تمامی تحرکات آن داریم و در برابر خرابکاریها و دسیسههای آن دستبسته نمینشینیم. دولت مرکزی عراق مسوولیت قطعی دارد برای اینکه جغرافیای عراق تهدیدی علیه ایران نباشد. متاسفانه کرارا هم گفتهایم که خاک عراق به زمینی برای سوءاستفاده علیه ایران تبدیل شده است. گروههای تروریستی کرد و همچنین طرفهای ثالث و رژیمصهیونیستی از خاک عراق علیه ایران اقدام میکنند. ما بارها این موضوع را به طرف عراقی گوشزد کرده بودیم که اعتنا نشده است و مجبور شدیم خودمان کانون دسیسه را در عراق هدف بگیریم.
ارسال نظر