منتقدان با حاشیهسازی به دنبال تضعیف مجلس در آستانه سال سوم هستند
ناراحت از کرسی «کارآمد»
حاشیهسازی برای مجلس یازدهم اگرچه از روزهای نخست آغازبهکار این مجلس در دستورکار منتقدان قرار گرفت، اما با گذشت دو سال هنوز هم با قدرت در جریان است و رسانههای منتقد که در دولتها و مجالس همسو با خود، صرفا به دفاع همهجانبه و بهرهمندی از قدرت میاندیشند، تمامقد برای تخریب و به حاشیه بردن مجلس انقلابی به صحنه آمدهاند. در این راستا، روزنامه شرق، روز گذشته تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص داد و در مطلبی با عنوان «رقابت بر سر کرسی بیرقیب» به استقبال انتخابات هیاترییسه مجلس برای سال سوم رفته است.
اگرچه مجلس یازدهم در این فرصت کوتاه قدمهای بلندی در عرصههای مختلف برداشته است و در نمونه آخر آن با تصویب طرح شفافیت بعد از فرازوفرودهای چندساله یکی از دغدغههای مهم مردم را برطرف کرد، اما منتقدان ارادهای برای دیدن این اقدامات موثر ندارند و با سیاهنمایی و حاشیهسازی بهدنبال مانعتراشی برای توقف مجلس از این مسیر مهم هستند.
روزنامه مذکور روز گذشته نوشته است که اگرچه مجلس یازدهم از ابتدا با حواشی و چالشهای بزرگ و کوچکی مواجه بود ولی با چشمبرهمزدنی وارد سومین سال فعالیت خود شد و چهارشنبه چهارم خرداد، انتخابات هیاترییسه اجلاسیه سوم برگزار میشود؛ موضوعی که بدون اشاره این روزنامه به بیتوجهی به حواشی و مدیریت چالشهای موجود سرانجام خوبی را در پی داشته است.
سنت بیحاصل رقیبتراشی برای قالیباف
برگزاری انتخابات اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی بار دیگر دستمایه تکرار دروغهایی است که هدف آن تنها کمرنگ کردن گامهای بلند مجلس یازدهم است؛ راهبردی که اگرچه در این سالها دستاوردی نداشته اما منتقدان را از آن ناامید نکرده است؛ از اینرو «شرق» در ادامه مطلب خود در روز گذشته مینویسد که برخی بر این عقیدهاند که زمان انتخابات ریاستجمهوری تقسیم کاری انجام شده و برای ممانعت از حضور قالیباف در انتخابات و رقابت با ابراهیم رئیسی، وعده ریاست چهارساله مجلس به او داده شده است اما برخی دیگر معتقدند با وجود همه انتقاداتی که به قالیباف وارد است، رقیبی جدی در انتخابات ندارد و در این شرایط او خیرالموجودین است و باز هم رییس اجلاسیه سوم میشود.
رقیبتراشی برای قالیباف سنت دیرینه مخالفان وی است که در دوره تکیه بر صندلی سبز بهارستان نیز از دستور خارج نشده است. علاوهبر این سنت، رقیبهراسی نیز در این روزها طراحی شده است تا فضای همدلانه مجلس را هدف گرفته و در هفتههای آینده مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. اگرچه مجلس انقلابی علیرغم باور عدهای نمایانگر یکصدایی نیست و جریانات مختلف از ابتدا اهداف و برنامههای خود را پی گرفتهاند اما این به معنای اختلاف بنیادین و تسویهحسابهای پیدرپی و بازماندن از رسالت واقعی خود یعنی حل مشکلات مردم و قانونگذاری کارآمد نیست.
اگرچه روزنامه مذکور تمام ظرفیت خود را روز گذشته برای نگرانی قالیباف از جبهه پایداری به میدان آورده است، اما این موضوع هم مانند موارد دیگر نمیتواند مجلس یازدهم را از کارهای مهمی که در پیش دارد، بازدارد. در گزارش «شرق» در این خصوص با اشاره به اعلام آمادگی آقاتهرانی در روزهای گذشته آمده است که برخی عقیده دارند اعلام آمادگی تندروهایی مثل آقاتهرانی برای رقابت با قالیباف و ریاست مجلس با هدف پناهبردن نمایندگان از تندروی به دامن قالیباف است. شاید هم در این میان بدهبستانی سیاسی با جبهه پایداری صورت گرفته باشد و خواستهاند با این ترفند به قالیباف نان قرض دهند تا در مواقع موردنیاز او را نمکگیر خود کرده و آقای رییس به طرحهای مدنظرشان گوشهچشمی نشان دهد!
فضاسازی به امید کاهش آرای رییس مجلس!
این مطالب در شرایطی مطرح میشود که پیش از این بهخوبی دیدهایم که رییس مجلس نهتنها اهل مسامحه با هیچ جریانی نیست، بلکه منافع مردم را اولویت اصلی خود میداند؛ در جریان طرح صیانت که برآمده از تلاشهای منتسبان به جبهه پایداری بود، قالیباف با صراحت مواضع خود را با مردم در میان گذاشت و تا لحظه آخر لحظهای تسلیم سیاسیکاری و بدهبستانهای سیاسی نشد.
علاوه بر این رأی قابلتوجه قالیباف در دو سال گذشته برای تکیه بر صندلی ریاست بهارستان گویا چالشی برای مخالفان اش است که حالا با ناامیدی از عدم استمرار ریاست وی بر مجلس، با بهرهگیری از حواشی و پروژههای امنیتی بهدنبال تفرقهافکنی و آرای شکننده برای ریاست وی در سال سوم هستند. «شرق» نیز روز گذشته در اینباره نوشته است که «با وجود حواشی اخیر پیرامون قالیباف ممکن است از محبوبیت او نزد حامیان مجلسیاش بکاهد و آرای او کمی شکنندهتر از قبل شود»؛ موضوعی که براساس اظهارنظر برخی نمایندگان چندان تاثیرگذار به نظر نمیرسد؛ بهطور مثال محبی، نماینده سبزوار دراینباره گفت که بعید است حواشی اخیر در نظر نمایندگان برای رأیدادن به قالیباف تأثیر چندانی داشته باشد. با همه این حواشی اما مجلس انقلابی رسالت خود را فراموش نخواهد کرد و با گذشتن از این مرحله باردیگر حل مسائل کشور را در دستورکار خواهد داشت. در این راستا ثبتنام داوطلبان هیاترییسه مجلس برای رأیگیری در مجمع عمومی فراکسیون انقلاب اسلامی از صبح روز یکشنبه (اول خردادماه) تا ساعت ۱۸روز دوشنبه (دوم خردادماه) در دبیرخانه فراکسیون انجام میشود. جلسه مجمع عمومی فراکسیون نیروهای انقلاب سهشنبه ساعت۱۶ و ۳۰ دقیقه در صحن مجلس برگزار میشود که این جلسه به ریاست محمدباقر قالیباف، رییس فراکسیون برگزار خواهد شد. پیشنهادات واصله به فراکسیون در خصوص شیوه رأیگیری در مجمع بررسی خواهد شد و پس از صحبت موافق و مخالف و رأیگیری و طبق نظر مجمع عمل میشود.
انتخابات در مجمع عمومی فراکسیون مثل سال گذشته بهصورت الکترونیکی انجام خواهد شد و تنها اسامی کسانی در سامانه درج خواهد شد که در وقت اعلامشدن به دبیرخانه فراکسیون مراجعه و ثبتنام کنند. افرادی که در مجمع عمومی فراکسیون رأی نمیآورند، متعهد میشوند که مجددا در صحن مجلس کاندیدا نشوند. در پایان وقت ثبتنام یعنی ساعت۱۸ روز دوشنبه (دوم خردادماه) اسامی داوطلبان انتخابات هیاترییسه مجلس به رسانهها اعلام خواهد شد. هیاترییسه مجلس دارای 12پست است که شامل رییس، 2 نواب رییس، 6دبیر و سه کارپرداز یا ناظر است. این اعضا با رأیگیری و ازسوی دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب میشوند. پس از برگزاری انتخابات، اعضای هیاترییسه جدید مجلس با قرار گرفتن در جایگاه هیاترییسه سوگند یاد میکنند و میگویند: «من بهعنوان عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بیطرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هرگونه اقدام مخالف آییننامه اجتناب نمایم».
ارسال نظر