|
شناسه خبر: 9237

دولت بایدن در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره به دنبال پایین آوردن قیمت نفت است

شمشیر دولبه تحریم‌های آمریکایی

وقوع جنگ روسیه و اوکراین موجب شد که قیمت بیش از 100دلاری هر بشکه نفت در بازار جهانی تثبیت شود و در صورت تداوم این مناقشه، چشم‌انداز قیمت نفت تا پایان سال2022 در ارقامی نزدیک به 100دلار در هر بشکه برآورد می‌شود؛ اتفاقی که موجب بحران جهانی انرژی شده و کشورها را در تهیه سوخت و نفت موردنیاز کشور خود ناتوان ساخته است.

امروز تحریم‌های آمریکایی به اقدامی علیه این کشور و هم‌پیمانانش در اروپا تبدیل شده است. هرچند این کشور با هدف کاهش درآمد، ایران و ونزوئلا و حالا روسیه را تحریم کرده اما این تحریم‌ها به یک چالش جدی برای کشورهای اروپایی و آمریکا تبدیل شده است؛ زیرا موجب افزایش قیمت بنزین شده که این امروز نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت. به‌طوری‌که بلومبرگ در گزارشی نوشته است: هرچند تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه نفت ایران هزینه‌هایی برای این کشور در پی داشته است اما این هزینه به‌صورت متقابل به معیشت مردم اروپا و آمریکا نیز وارد شده است.
حال بلومبرگ اعلام کرده است با توجه به نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا و لزوم کاهش قیمت بنزین در این کشور، ممکن است آمریکا چشم خود را روی نفتی که برخلاف تحریم‌ها از ایران صادر می‌شود، ببندد.
«مایک مولر»، مدیر امور آسیایی گروه ویتول اعلام کرد آمریکا احتمالا فشار بر تهران را کم می‌کند تا بشکه‌های بیشتری از نفت این کشور به بازار جهانی راه یابند. وی گفت: «با توجه به نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا و لزوم کاهش قیمت بنزین در این کشور، ممکن است آمریکا چشم خود را به‌روی نفتی که برخلاف تحریم‌ها از ایران صادر می‌شود ببندد».
برهمین اساس، طی دو روز گذشته نیز برخی منابع ناشناس از برداشته شدن تحریم‌های ونزوئلا و مجوز آمریکا به دو شرکت اروپایی برای انتقال نفت خام این کشور به اروپا خبر دادند.
به اعتقاد کارشناسان، فشار افزایش قیمت بنزین بر معیشت مردم آمریکا و افزایش نارضایتی‌ها، به‌ناچار دولت بایدن را به‌سمت استفاده از ظرفیت نفت کشورهای تحریم‌شده برای کاهش قیمت نفت حرکت خواهد داد، به‌خصوص که با توجه به کاهش محبوبیت بایدن، دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر در سنا و مجلس نمایندگان با چالش جدی مواجه شده‌اند.
بلومبرگ نیز در گزارشی مدعی شد: به گفته بزرگ‌ترین تاجر مستقل نفت خام، ایالات‌متحده ممکن است حتی بدون احیای توافق هسته‌ای2015، اجازه دهد نفت ایران با تحریم بیشتری وارد بازارهای جهانی شود. در ادامه گزارش آمده است: جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات‌متحده می‌تواند تصمیم بگیرد که نیاز به کاهش بی‌سابقه قیمت‌های نفت قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر، بیش‌تر از مزایای اجرای دقیق تحریم‌ها، ازجمله توقیف تعداد بیش‌تری از نفتکش‌های ایرانی است.
 
پدیدار: آمریکا به دنبال جایگزینی نفت روسیه برای بازار غرب است
 «رضا پدیدار»، رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران با اشاره به افزایش بهای نفت و نیاز بازار انرژی جهان به نفت ایران و ونزوئلا، به روزنامه «صبح‌نو»، عنوان کرد: چنانچه ذخایر نفتی ایران که درحال‌حاضر روی آب است وارد بازار شود، قطعا بهای نفت کاهش یافته و بازار نفت جهانی تعدیل می‌یابد. به‌خصوص با تحولات روسیه که شاهد آن هستیم، نفت ایران می‌تواند تعدیل‌کننده مناسبی برای بازار جهانی باشد.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه درصورت توافق هسته‌ای ایران، شاهد عرضه نفت ایران در بازارهای جهانی خواهیم بود، افزود: در صورت رفع تحریم‌ها و به سرانجام رسیدن مذاکرات، عرضه نفت کشورمان در بازارهای جهانی تا یک‌‌ونیم میلیون بشکه افزایش می‌یابد. میزان تولید نفتی که مقامات رسمی ایران بارها اعلام کردند که توانایی تولید ما تا این میزان است. عرضه نفتی  که منجر به کاهش قیمت جهانی نفت خواهد شد و در ثابت نگه داشتن بهای آن تاثیرگذار است.
پدیدار با بیان اینکه تعادل عرضه و تقاضای بازار نفت قیمت‌ها را به روند کاهشی می‌رساند، تصریح کرد: روند کاهشی در قیمت نفت هر مقدار که وارد بازار شود، در حقیقت قیمت‌ها را تعدیل می‌کند و می‌تواند در کاهش نارضایتی‌های مردمی که در بیشتر کشورهای جهان دیده می‌شود تاثیرگذار باشد. اگر توافق هسته‌ای ایران سر گیرد این احتمال می‌رود که بهای نفت، تا 100دلار قرار گیرد و سهم ما از بازار جهانی تا سقف یک‌ونیم میلیون بشکه در روز افزایش یابد. آنگونه که رسانه‌های غربی گزارش می‌دهند، بازار انرژی جهان نیازمند نفت ونزوئلا و ایران است و با ورود نفت به چرخه جهانی است که ثبات و تعادل در این بازار دیده خواهد شد.
وی با اشاره به کندشدن تیغ تحریم‌ها علیه ونزوئلا و ایران ادامه داد: اکنون شاهد عقب‌نشینی آمریکا از تحریم نفت ونزوئلا هستیم؛ موضوعی که آمریکا درخصوص چند شرکت نفتی اعمال کرده است. هر چند حجم این برداشتن تحریم‌ها بزرگ نیست اما بی‌تاثیر بر قیمت نفت در بازار جهانی نسبی نیست. آمریکا به‌دنبال جایگزینی نفت روسیه در بازار غرب است. اما این رفع تحریم‌ها آیا برای نفت ایران هم شکل می‌گیرد، کما اینکه هند و چین بارها علاقه‌مندی خود به بازار نفت ایران را اعلام کرده‌اند اما هنوز سخن جدی ازسوی آمریکا یا غربی‌ها شنیده نشده است که اگر اینگونه شود، بهای نفت با کاهش نسبی و ثبات بیشتری روبه‌رو خواهد شد و بهای نفت را تا 100دلار نگه خواهد داشت.
رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران با اشاره به تاثیرگذاری جنگ اوکراین در بهای جهانی نفت، تاکید کرد: روس‌ها اگر جنگ را کاهش دهند، صادرات نفت افزایش یافته و قیمت‌ها روند کاهشی می‌یابد. چنانچه جنگ ادامه یابد شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار نفت خواهیم بود.

حانیه سجودی

ارسال نظر