|
شناسه خبر: 10059

سیدحسن خمینی از بیرون دادن اسناد مربوط به امام خمینی(ره) خبر داد

اسناد حقانیت

اظهارات روز گذشته تولیت آستان مقدس امام‌خمینی (ره) درباره بیرون دادن اسناد مربوط به پیر جماران، بارقه امید ایجاد کرد تا دشمنان بیرونی و مغرضان داخلی نتوانند با ادعای پیروی از خط امام(ره)، علیه آن بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند. سیدحسن خمینی چه گفت و گفته‌های او چه الزاماتی می‌طلبد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی، تولیت آستان مقدس امام‌خمینی (ره) روز گذشته (شنبه) در مراسم سی‌وچهارمین سالگرد تاسیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی (ره)، اظهاراتی به زبان آورد که در نوع خود بی‌سابقه بود. 
او با اشاره به مقوله «جهاد تبیین» و لزوم حراست از وجهه امام‌خمینی (ره) و جلوگیری از تعویض جایگاه جلاد و شهید، از قصدش برای انتشار اسناد مربوط به بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران سخن گفت و تصریح کرد: «دومین مساله درمورد موسسه چیزی است که تحت عنوان جهاد تبیین مطرح می‌شود. ما نباید بنشینیم که دشمنان امام(ره) هر روز موضوعی برای ما درست کنند و ما به‌دنبال جواب راه بیفتیم؛ فضای جدال فرهنگی و بحث را ما باید تعیین کنیم. در اثر این رفتارهای آنان به‌راحتی جای قربانی و جلاد عوض می‌شود. پرونده‌های بسته‌ای که در جمهوری اسلامی هست و بخشی از آن در اختیار ماست، باید به‌عنوان یک عنصر مبین در این فضا در معرض عموم قرار بگیرد. طبیعتا یکی از بخش‌های آن انتشار اسناد است.
بخش‌های زیادی از اسناد ما بسته بوده و ان‌شاءالله بنا داریم در آینده اسناد را باز کنیم. این اسناد بازشده خیلی از نقدها را پاسخ می‌دهد. به‌صورت گزینشی هم باز نمی‌کنیم. دوره‌های زمانی پیش رفته و موسسه باید به‌سمت باز کردن اسناد خودش پیش برود». او با بیان اینکه «همه هویت جمهوری اسلامی به امام(ره) است و اگر امام(ره) را بگیرند این ساختمان فرومی‌ریزد و حتی اگر شکلش بماند، جانش می‌رود»، افزود: «لذا باید از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد که دائما این نکته را به همه تنبه می‌دهند. شاید هیچ‌کسی مانند ایشان در این مساله عزم نداشته باشد که تنبه بدهد به این نکته توجه کنید و اگر فراموش کردید درحقیقت کسی هستید که بر سر شاخه بن می‌برید».

چرا انتشار اسناد؟ 
اما سیدحسن خمینی چرا به طرز بی‌سابقه‌ای از همت خود و موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی (ره) برای بیرون دادن اسناد مربوط به امام راحل سخن گفته است. به بیان دیگر، چه عامل محرک بیرونی سیدحسن خمینی و موسسه را برای اقدام جهت انتشار اسناد مصمم ساخته است. 
طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور به طرزی هماهنگ، هجمه بی‌سابقه‌ای علیه امام‌خمینی (ره) صورت داده‌اند. یکی از مهم‌ترین این هجمه‌ها، به روزهای پایانی عمر امام‌خمینی (ره) و ایجاد تشکیک درباره نحوه ارتحال آن حضرت مربوط می‌شد. ضدانقلاب به نقل از یکی از محافظان امام‌خمینی (ره)، مدعی ترور بیولوژیک امام(ره) شدند. موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی (ره) در بیانیه‌ای ضمن رد قطعی ادعاهای مربوط به ترور بیولوژیک امام‌خمینی (ره)، اظهار کرد: «پایگاه خبری جماران در ابتدا با توجه به اسناد متقن موجود در موسسه تنظیم نشر آثار امام(ره) این خبر را تکذیب کرد و در ادامه با استعلام از وزارت محترم اطلاعات و نیز گفت‌وگو با شخص جناب آقای نقاشیان جویای مدارک ایشان شد. 
وزارت محترم اطلاعات در پاسخ رسمی به این استعلام وجود هرگونه سندی در این باره را قاطعانه تکذیب کرده و شخص آقای نقاشیان هم ضمن اشاره به اینکه آنچه مطرح کرده است، صرفا یک احتمال ابتدایی بوده که دلیل روشنی برای اثبات آن موجود نیست، در ضمن مصاحبه‌ای که در جماران منتشر می‌شود ادعای خود را تصحیح کرده است». 
البته شائبه‌های کور صرفا به امام‌خمینی(ره) محدود نماند و فرزند مرحوم ایشان یعنی سیداحمد خمینی را نیز شامل شد؛ موضوعی که البته با عذرخواهی مدعی -که گزاره‌های مغشوش و بی‌مبنایی درباره علت فوت مرحوم سیداحمد خمینی مطرح کرده بود- و پذیرفتن آن عذرخواهی توسط بیت امام، پایان یافت.

اقدام مثبت و به‌هنگام
اظهارات سیدحسن خمینی درباره لزوم دفاع از چهره حقیقی امام‌خمینی (ره)، در صورتی که بدون توجه به جناح های سیاسی صورت گیرد به معنای انجام وظایف این موسسه است.  به همین مناسبت انتشار اسناد مربوط‌به امام (ره)، اقدامی به‌غایت لازم می‌نماید که می‌تواند با روشن ساختن ابعاد وقایع دوران حیات حضرت‌امام، جلوی بسیاری از تحریف‌ها، سوءاستفاده‌ها و مغالطه‌کاری‌ها توسط جریان ضدانقلاب و اپوزیسیون را بگیرد.
 البته انتشار این اسناد، می‌توانست زودتر و مدت‌ها پیش از این رخ بدهد و جلوی بسیاری از آسیب‌ها را بگیرد، لیکن در شرایط فعلی نیز اقدام مزبور مفید خواهد بود. جریان انقلاب بارها از این موسسه خواسته بود که حقایق را درباره امام و انقلاب بگوید.
طی سال‌های متمادی پس از انقلاب، علاوه‌بر جریان ضدانقلاب، جریان موسوم به «چپ اسلامی» که بعدها به اصلاح‌طلب تغییر نام داد نیز از امام خمینی سوءبرداشت‌هایی به افکار عمومی ارائه داد که بیان‌کننده ناقض و جهت‌دار از افکار پیر جماران بوده است. این جریان با فاکتور گرفتن از روحیه انقلابی و استکبارستیزی امام‌خمینی (ره)، تلاش کرد تصویری غیرواقعی و غیرحقیقی از بنیانگذار نظام ارائه دهد و با مصادره مطلوب از وجود ایشان، برای خود در بلوک قدرت سهم‌خواهی کند. 
باتوجه‌به این واقعیت سیاسی، سیدحسن خمینی باید بر گفته‌های خود مبنی بر اینکه «اسناد را به‌صورت گزینشی باز نمی‌کنیم»، تا انتها مصر و پابرجا باقی بماند و حتی اگر انتشار برخی اسناد به ضرر سران جریان اصلاحات تمام شد، آن‌ها را سانسور نکند. به بیان دیگر، انتشار اسناد توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی (ره)نباید سویه جناحی به خود بگیرد و باید فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی، روشن شدن حقیقت را نشانه بگیرد.
 

 

ارسال نظر