|
شناسه خبر: 4806

مخالفان جریان غرب‌زده «پوپولیست» هستند

روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی با عنوان «خطر پوپولیسم اقتصادی» نوشت: پوپولیست‌ها در اعمال سیاست‌های اقتصادی به هیچ اصولی تن نمی‌دهند.

روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی با عنوان «خطر پوپولیسم اقتصادی» نوشت: «پوپولیست‌ها در اعمال سیاست‌های اقتصادی به هیچ اصولی تن نمی‌دهند. از نظر آنها نهادهای مستقل نظارتی، بانک مرکزی مستقل، کانون‌های حرفه‎ای و قیود خارج (مثل قواعد تجارت بین‌المللی یا دریافت و پرداخت بین‌المللی نظیر FATF )گزینه‌های سیاستگذاری آنها را محدود می‌سازد و بنابراین تمایل دارند تا کنترل آنها را به دست گیرند، به آنها اجازه دخالت ندهند یا بر قدرت آنها فائق شوند و سرکوبشان کنند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«پوپولیسم ماهیتی سریالی دارد. کشورهایی که تجربه پوپولیسم داشته‌اند، به احتمال زیاد باز هم آن را تجربه می‌کنند. بعد از یک بحران اقتصادی احتمال ظهور پوپولیست‌ها بیشتر است…پوپولیست‌ها خود را تنها نماینده اکثریت مردم می‌دانند...اکثر مواقع اینکه خواست عمومی چگونه و از چه طریق برای آنها مسجل و مشخص شده در هاله‌ای از ابهام است. اغلب به‌گونه‌ای بحث را پیش می‌برند که هیچ نظر مخالفی را بر نمی‌تابند و طوری وانمود و صحنه‌آرایی می‌کنند که گویی در مقابل این خواست عمومی مجموعه‌ای از گروه‌ها در قامت «دشمنان مردم» وجود دارند (اقلیت فریب‌خورده، غرب‌زده‌ها، خارجیان، نخبگان مالی، رانت‌خواران، لیبرال‌ها، جیره‌خواران سرمایه‌داری و...). آنها همه‌جا هستند».جریان اصلاح طلب بارها طیف مقابل را به انجام رفتارهای پوپولیستی و فریبکارانه متهم کرده اند. از نگاه این طیف، مخالفت با FATF و یا نقد جریان غربزده و یا تاکید بر تکیه بر توان داخلی، رفتار پوپولیستی و مردم فریب است.

از نگاه این طیف هیچ اشکالی ندارد که یک روز بگوییم که «برجام فتح الفتوح اقتصادی است و همه تحریم ها را بالمره لغو می کند» و روز دیگر بگوییم «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود».

و همینطور اصلا هیچ اشکالی ندارد که یکروز بگوییم «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و روز دیگر بگوییم «آمریکا یک مزاحم بود و خوب شد که از برجام رفت» و...

رسانه های اصلاح‌طلب در سال ۹۶ مدعی شدند که اگر آقایان رئیسی یا قالیباف به ریاست جمهوری برسند وضعیت کشور بغرنج شده و دلار ۵ هزارتومان خواهد شد. این رسانه ها در دولت دوم روحانی و در مقطعی که دلار تا آستانه ۳۲ هزارتومان افزایش یافت، خم به ابرو نیاوردند.

پوپولیسم یعنی یکروز مردم را از دلار ۵ هزارتومانی بترسانی و فردای آن روز، دلار ۳۲ هزارتومانی را فتح الفتوح جا بزنی و مدعی شوی که اگر ما نبودیم وضع بدتر بود و شاهد دلار ۴۰ هزارتومانی بودید.

پوپولیسم یعنی انکار وعده گشایش ۱۰۰ روزه، یعنی افتخار به نساختن مسکن، یعنی بی عملی در ساخت پالایشگاه و نیروگاه و.../ مشرق

ارسال نظر