ابوالفضل ظهرهوند، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با《صبح نو آنلاین》:
آمریکا میخواهد اقتصاد ایران را شرطی نگه دارد
ابوالفضل ظهرهوند: در همین فاصله که بحث معافیت تحریم فنی را که عنوان می کنند دلار ۲۰۰۰ تومن ریزش می کند. این در صورتی است که هیچ اتفاقی نیفتاده و این مسئله نشان از شرطی شدن اقتصاد ایران دارد.
ابوالفضل ظهرهوند، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با《صبح نو آنلاین》با اشاره به مذاکرات هستهای، بازیهای جدید آمریکاییها را مطرح کرد: این روزها مواضعی را از غرب مشاهده میکنیم که مبتنی بر بازیهای سیاسی آمریکاست. ازجمله توافق موقت یا معافیت تحریم های فنی. این مباحث نشان میدهد آمریکاییها هنوز نتوانستند به یک نظام بندی برای تصمیم سیاسی در مذاکرات برسند.
وی افزود: مواضع طرف ایرانی روشن است و تیم مذاکره کننده ما با یک دستور کار مشخص سر میز مذاکرات نشسته است. بنابراین هر مشکلی وجود دارد مربوط به طرف آمریکایی است.
ظهرهوند گفت: در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم که آمریکاییها از معافیت تحریمی در حوزه هستهای صحبت می کردند اما این کار با هدف ایجاد فشار بر تیم مذاکره کننده بود. از طرفی هدف دیگر آن ها این بود تا فضای افکار عمومی را به نفع خودشان تغییر دهند و متاثر کنند.
این کارشناس تصریح کرد: وگرنه آنچه که آمریکاییها اعلام کردند کاربرد، دستاورد و ویژگی خاصی برای ایران ندارد و منفعت آن صرفاً برای طرف آمریکایی است تا بتواند به بخش های فعالیت هستهای و فنی ایران از جمله آب سنگین اراک و سایر سایت ها مانند بوشهر دسترسی داشته باشد. بنابراین کارکرد آن صرفاً برای طرف آمریکایی است.
او میگوید: همچنین به نظر می رسد آمریکا به دنبال خریدن زمان است. آنها هنوز میخواهند هرچقدر که میتوانند این مذاکرات را فرسایشی کنند و به تاخیر بیاندازند بنابراین نتیجه مذاکرات بستگی به نظر طرف آمریکایی دارد.
ظهرهوند در واکنش به موضع اخیر آمریکا مبنی بر اینکه حتما توافق میکنیم، این اظهارات را جنگ روانی علیه ایران خواند و بیان کرد: رابرت مالی اخیراً اظهار کرده است که حتماً به توافق می رسیم این اظهارنظر از طرفی میتواند برای تحت فشار قرار دادن ایران باشد. به این منظور که به اذهان عمومی القا کند که اگر توافقی در دور جدید مذاکرات حاصل نشد تقصیر ایران است و به همین واسطه بازارهای اقتصادی کشور ما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: از زاویه دیگر نیز میتوانیم به مسئله نگاه کنیم. متاسفانه به دلیل سابقهای که دولت قبلی در مذاکره با اروپا و آمریکا به جا گذاشته قرار بوده است اقتصاد ایران به نوعی سیاست زده و شرطی شود و آمریکایی ها نیز از این ابزار برای فشار به طرف ایرانی استفاده می کنند.
وی تشریح کرد: به طور مثال شاهد بودیم در همین فاصله که بحث معافیت تحریم فنی را که عنوان می کنند دلار ۲۰۰۰ تومن ریزش می کند. این در صورتی است که هیچ اتفاقی نیفتاده و این مسئله نشان از شرطی شدن اقتصاد ایران دارد.
ظهرهوند گفت: لذا می توانیم نتیجه بگیریم که اگر توافق نیز حاصل شود اتفاق خاصی برای اقتصاد ما نخواهد افتاد. چرا که هدف این است که در طول مذاکرات اقتصاد ایران نوسان پیدا کند اما پس از حصول نتیجه اتفاق خاصی برای اقتصاد کشورمان نیفتد. اکنون آنها اقتصاد ما را شرطی کردند و از این ابزار استفاده می کنند.
وی در انتها خاطرنشان کرد: اظهارات رابرت مالی نیز در همین راستا است به این معنی که آمریکا گام مثبت را برداشته و حتماً نیز به نتیجه می رسیم و اگر غیر از این شود تقصیر ایران است. این نوعی شیطنت و بازی سیاسی است و طرف ایرانی باید در حوزه رسانه ها فعال تر برخورد کند و به طور مشخص مطالباتش را اعلام و به طور مکرر در فضای داخل و بیرون آنها را بگوید و اجازه سوء استفاده به طرف آمریکایی ندهد.
مجید نعمتی
ارسال نظر