آیا راه و روش مطالبه عدالتخواهی با پرخاشهای ژورنالیستی و جاسوس بازی میسر است؟
رشیدی: باید منبع تخریب قالیباف روشن شود
نگاههای تکبعدی جریان موسوم به عدالتخواه مدتهاست موردنقد محافل فکری قرار دارد. این جریان غوغاسالار، با رویکردهای ابزارانگارانه و یکسونگرانه خود درحالی مدعی برابریخواهی است که اساسا واقف نیست که برابریخواهی نیازمند همهجانبهنگری و اشراف نظری و عملی بر تمامی جنبههای اجتماعی و سیاسی یک پدیده است.
آن چیزی که اسمش را مبارزه با فساد و عدالتخواهی میگذارند بیشتر به عدالتخواری شباهت دارد، چراکه عدالتخواهی با هر شیوهای فقط جایز نیست و عدالتخواه باید عدالت راه هم باشد و در مطالبه عدالتخواهی باید راه و روش صحیح در پیش گیرد و الا میشود فساد در آرمان گرایی که همان شیوهای که امروز از جریان عدالتخواه شاهد آن هستیم.
برای مثال، انتشار تصاویر خانوادگی افراد برای آبروبردن قطعا فعل حرام است. انتشار تصاویر خانواده رییس مجلس (با وجود آنکه این سفر اشتباه بود و خانواده او نیز در این خصوص عذرخواهی کرد) یکی از همان عدالتخواهی اشتباهی جریان عدالتخواهی است که از عدالت ساقط است و این موضوع از دید شرعی نیز قابل بررسی است. گاهی برخی اقدامات جرم نیست و صرفا بعید است از فردی این اقدام سر بزند؛ بنابراین نکته مهم در عدالتخواهی، تناسب جرم و مجازات است.
همچنانکه رهبرانقلاب نیز میفرمایند: «هیچ لزومی به افشاگری وجود ندارد و هیچکس حق ریختن آبروی یک مسلمان را ندارد» و حتی اگر به کسی نسبتی خلاف قانون داده شده که هنوز در دادگاه به اثبات نرسیده است از دید رهبر انقلاب مذموم است، همچنانکه در ماجرای رسانهای شدن اسامی تعدادی از افراد در گزارش کمیسیون اصل90 در مورد بورسیه، به مجلس تذکر جدی دادند؛ تذکری که نشان میدهد عدالتخواهی نه از معبر غوغای رسانهای، بلکه از مجرای رعایت انصاف و اخلاق عبور میکند.
وحید جلیلی که خود از پایهگذاران جنبش عدالتخواه است، در ششمین نشست سراسری جنبش عدالتخواهی (که زمستان95 برگزار شده بود) راه و روش صحیح مطالبه عدالتخواهی را اینگونه بیان میکند: «بـــه نظـــر مـــن امـــروز در جمهوری اســـلامی یـــک مشـــکل مـــا ایـــن اســـت: فســـاد در آرمانخواهـــی! فســـاد در فســـادســـتیزی. میگوییـــم خدایـــا، مـــا یـــک داد میزنیم و فـــردا جمهوری اســـلامی را پـــر از عدالت میکنی. اگـــر نکنــی فسـاد سیســـتمی وجـــود دارد!»
عدالتخواهی پرخاشهای ژورنالیستی نیست. مهمترین وجهه عدالتخواهی مطالبهگری از مسوولان و نهادها و توجه به مشکلات و معضلات سیاسی و اجتماعی بود، نه صرفا افشاگری آنهم با اهداف سیاسی. حال انتشار عکس خانواده قالیباف و این سبک از عدالتخواهی که بیشتر به نوعی افشاگری میماند، مورد انتقاد بسیاری از جریانات و گروههای سیاسی قرار گرفته است. استدلال آنها این است که این نوع تمرکز بر زندگی خصوصی افراد ناصواب است و در زمانهای که به انسجام اجتماعی برای گذر از وضعیت اقتصادی فعلی نیازمندیم شکافهای اجتماعی دامن زده میشود.
لزوم پیگیری پرونده پروژهبگیران محفلی
مجتبی توانگر، نماینده تهران در واکنش به این نوع افشاگری نسبتبه خانواده رییس مجلس گفت: «تجربه نشان داده است که پروژههای محفلی دارای اهداف سیاسی در ابتدای امر گرچه توفیقاتی دارند ولی در بلندمدت و با فرونشستن غبارها، درنهایت به ضرر محفل طراحان تمام خواهد شد. از رییس مجلس انتظار میرود تا از پیگیری پرونده پروژهبگیران محفلی دست نکشد.»
همچنین محسن علیزاده، نماینده سپیدان نیز گفت: «پروژههای سیاسی و امنیتی نمیتواند مجلس یازدهم را از ایستادن بر سر منافع مردم و مقابله با اقداماتی که مردم در آنها جایی ندارند بازدارد. پروندهسازی و جاسوسبازی، انحراف در سیاستورزی امروز کشور است که امیدواریم دستگاههای امنیتی جلوی آن را بگیرند.»
عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده سروستان هم حاشیهها و تخریبها را عادی ندانست و یادآور شد: «لازم است دستگاههای امنیتی بهسرعت درباره پروندهسازی سیاسی و امنیتی برای رییس مجلس و تخریب او در ماجرایی که با مخالفت وی و عذرخواهی خانوادهاش همراه بوده تحقیقات لازم را انجام داده و با عناصر پشت پرده احتمالی برخورد کنند. جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت هم گفت: اگر به اسم علی(ع)، با تمسک به عدالت علی(ع)، در شب شهادت علی(ع) بهدنبال بردن آبرو از شیعه علی(ع) هستی، بدان راه ابنملجم مرادی در پیش گرفتهای، اخوی!» معصومه پاشایی بهرام، نماینده مرند و جلفا در این زمینه توییت کرده است: ارتقای پلیس، پایهگذار پلیس زن و سامانه پلیس 110 و هشتمین شهردار برتر دنیا که با تکیه بر توان داخلی پروژههای بزرگی، چون پل صدر و تونل نیایش را انجام داد، سردار جنگ و اکنون تنها کسی که در مجلس یازدهم شایستگی ریاست مجلس را دارد! با این حرفها چیزی از ارزشهای قالیباف کم نمیشود!» مهدی عسگری، نماینده کرج نیز در توییتی نوشت: اینکه عدهای از هر ماجرای کوچک و بزرگ بهدنبال موجسواری جناحی و تسویهحساب سیاسیاند به کنار، اما ابهام و ناراحتی مردم را نباید نادیده گرفت. افکار عمومی میخواهد موضع قالیباف درباره حواشی اخیر و یک بام و دو هوای حمایت از تولید ملی را بداند، همراه با مردم منتظر پاسخ به این مطالبهایم.»
تخریب مدیر جهادی، پروژه دشمن است
محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «صبحنو» در واکنش به تخریبهای صورتگرفته علیه قالیباف گفت: ما نباید سرمایههای خود را از دست بدهیم و مدیری را که سالها در عرصههای مخلتف کار کرده است اینگونه تخریب کنیم. هیچ مسوولی معصوم نیست. بالاخره همه انسانها ممکن است خطا داشته باشند. این سفر غلط بود اما خطای فاحشی نیست. در این کشور خیلیها باب فساد و اختلاس را باز کردند، از کنار دستشان جاسوس درجهیک درآمد، افراد نزدیکشان صاحب فسادهای هزار میلیادی شدند اما تخریب آن هم برای سفر خانواده که جرم هم نیست. معلوم است که اهدافی در پشت پرده آن وجود دارد و پروژه دشمن است.
وی افزود: با تخریب مدیری که 40سال خدمات ارزنده داشته است، چه کسی خوشحال میشود، بجز دشمن؟ همچنانکه امروز شبکههای معاند موجسواری میکنند و این افشاگری خوراک رسانهای این شبکهها برای زدن نظام شده است و متاسفانه این افشاگریها ازسوی کسانی مطرح شد که ادعای ایمان دارند و این تخریب از طرف آنها ناخوشایند است.
این نماینده مجلس با اشاره به عملکرد قالیباف در مجلس گفت: دوسال است با آقای قالیباف همکار هستم. میبینم بیشتر روزها نماز صبح خود را در مجلس میخواند و تمام روزهای کاری ساعت 5صبح در مجلس است و با انرژی و دلسوزی و شفقت بالا تا 12شب جلسات متعدد میگذارد. خیلی هزینهها را به دوش میکشد و یک نفری فشارها را در رابطه با دولت، قوه قضائیه و حتی موضوعات داخلی مجلس تحمل میکند. وی تخریب قالیباف را تخریب مجلس دانست و گفت: مجلس یازدهم قوانین بینظری در بودجه 1400 و 1401 وضع کرد که در طول سالهای گذشته بودجهنویسی بیسابقه بوده است. مجلس در موضوعات خرید تضمینی گندم، تولید مسکن، تسهیل فضای کسبوکار و دانشبنیان طرحهای خوبی داده و کارهای بزرگ کرده است و با اینگونه رفتارها میخواهند مجلس انقلابی را به حاشیه بکشانند.
رشیدی با بیان اینکه نهادهای امنیتی باید به موضوع افشاگری درباره سفر خانواده قالیباف ورود کنند، گفت: باید معلوم شود که چگونه اطلاعات مسافران بیرون میآید که اینگونه فردی که سالها خدمات بی نظیری در دوران جنگ، نیروی انتظامی که نهاجا را تحول کرد و در شهرداری که بالای 20پروژه ملی داشت و در قرارگاههای جهادی و نیروی هوایی سپاه مدیر قوی بوده است بهخاطر خانوادهاش اینگونه تخریب کنند.
ارسال نظر