جمعیت رهپویان از رییس مجلس در آستانه انتخابات هیات رئیسه مجلس یازدهم حمایت کرد
حمایت اصولگرایان از قالیباف
عمر یکساله هیاترییسه مجلس یازدهم در سال دوم رو به پایان است و اوایل خردادماه سال جاری، رییس و ترکیب هیاترییسه مجلس یازدهم در سال سوم مشخص خواهد شد. در این میان و با وجود همه تلاشها برای تخریب وجهه ریاست کنونی، قاطبه نمایندگان بر تداوم کار محمدباقر قالیباف تاکید دارند. اما روند چگونه دارد پیش میرود؟
قرار است در اوایل خردادماه سال جاری، ترکیب هیاترییسه جدید مجلس یازدهم کار خود را آغاز کند. در این بین یک جریان سیاسی در درون و خارج از مجلس، از هفتهها پیش به شکلی هدفمند مشغول تخریب رییس کنونی مجلس است تا از این طریق زمینه برای به چالش کشیدن او فراهم شود. این جریان سیاسی برای پیشبردن هدف خود، در دو جبهه مشغول کار است؛ اولا دروغپراکنی درباره سنت انتخاب رییس مجلس و انتساب آن به فرایندهای خاص بیرون پارلمانی و ثانیا رقیبتراشیهای بنجل.
در راستای جبههبندی اول، چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس بدون ارائه سند مدعی شد: «اساسا به این ترتیب نیست که رییس از داخل مجلس تعیین شود، بلکه بر مبنای توافقاتی که بیرون از مجلس صورت میگیرد، آن طیفی که خودش را فاتح انتخابات ریاستجمهوری میداند، در حال تعیین رییس برای مجلس است». این اظهارات بیقاعده، واکنش نایبرییس اول مجلس را که تلاش میشود از او رقیبی در برابر بسازند در پی داشت. علی نیکزاد چندی پیش در حاشیه نشست حزب «نسل نو» با تصریح این مطلب که قصدی برای نامزدی ریاست مجلس در اجلاسیه سوم ندارد و معتقد است که رییس مجلس مجددا رأی بالایی خواهد آورد، با اشاره به ادعای انتخاب رییس مجلس براساس روندهای بیرون از پارلمان تصریح کرد: «مجلس 286 نماینده دارد، هر نمایندهای رأی مستقل دارد، این چنین گفتهها توهین به مجلس است. مجلس مستقل است».
قطببندی با نادران برای کاهش آرای قالیباف
همانطور که تصریح شد علاوهبر تخریب شأن مجلس و نمایندگان، نامزدتراشی برای کسب جایگاه ریاست، دومین جبههبندی جریان سیاسی خاص برای پایین کشیدن قالیباف بوده است. یکی از چهرههایی که سودای کسب ریاست مجلس را دارد، الیاس نادران است. نادران که پیشتر برای ریاست مرکز پژوهشهای مجلس خیز برداشته بود و بابت همین امر قید ریاست کمیسیون تخصصی برنامهوبودجه را زد، درصدد است تا نمایندگان متمایل به خود را برای ریاست، متشکل کند. بر همین اساس، نادران چندی پیش با انتشار نامهای خطاب به نمایندگان و توزیع آن در صحن علنی مجلس، نامزدی خود برای ریاست مجلس در انتخابات هیاترییسه را اعلام عمومی کرد. یکی از بلوکهایی که نادران برای کسب ریاست روی آن حسابی ویژه باز کرده، نمایندگان منتسب به جبهه پایداری هستند. در همین باره، بیژن نوباوهوطن، نماینده تهران در مجلس چندی پیش در گفتوگو با فرهیختگان با بیان اینکه قواره نادران، قواره ریاست مجلس است، تصریح کرد: «با توجه به اینکه ایشان، در نامهای که منتشر کردند، کاملا اهداف خودشان را ذکر کردند و خیلی خوب خودشان را معرفی کردند، سابقهای هم که ایشان دارد، سابقه خوبی است یعنی رییس کمیسیون تلفیق بودهاند و سابقه انقلابی و تدریس در دانشگاه هم دارند، یعنی جزء افرادی است که میتواند این مسوولیت را برعهده بگیرد». حال جبهه پایداری قصد دارد از طریق نادران برای به زیر کشیدن قالیباف از کرسی ریاست بهره ببرد. این موضوعی است که چندی پیش حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان و انار در گفتوگو با فرهیختگان اعلام کرد. این نماینده نزدیک به جبهه پایداری، در پاسخ به این سوال که «فکر میکنید طیفها و جریانات سیاسی در مجلس حاضر خواهند شد در انتخابات پیشرو، از نادران مقابل قالیباف حمایت کنند؟»، تصریح کرد: « به اهداف جریانات بستگی دارد. اگر اهدافشان فقط درجهت کاهش رأی قالیباف باشد، احتمالا بتوانند آرای افراد را جذب کنند اما اگر هدفشان این است که کرسی ریاست را بهدست بیاورند نمیتوان گفت همهدف هستند».
رای رهپویان بر تثبیت و تقویت جایگاه کنونی مجلس
الیاس نادران که گفته می شود وی به عنوان فرد نزدیک به جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است اما این تشکل سیاسی حاضر نشده از ریاست او حمایت کند. جلسه ماهانه شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی روز گذشته(شنبه) با موضوع بررسی آخرین وضعیت تحولات اخیر اقتصادی کشور و نیز موضوعات سیاسی از جمله انتخابات اجلاسیه سوم هیاترییسه مجلس برگزار شد. اعضای شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در این جلسه، عملکرد دوساله مجلس شورای اسلامی را مورد نقد و بررسی و تبادل نظر قرار دادند و ضمن ارائه گزارش عملکرد مجلس ازسوی اعضای نماینده مجلس جمعیت، بر ضرورت تقویت نقاط مثبت بهویژه در حوزه اقتصادی و مطالبات معیشتی مردم تاکید کردند. در ادامه برخی اعضا به بیان نقاط ضعف و قوت نسبت به عملکرد هیاترییسه و نیز رییس مجلس پرداختند و نهایتا در جمعبندی و با برآیندگیری از مجموعه نظرات اعضای شورای مرکزی و بهمنظور حفظ انسجام جریان کلی نیروهای انقلاب، با رأی اکثریت اعضا بر تثبیت و تقویت جایگاه ریاست کنونی مجلس تاکید شد.
سودای میرسلیم و نوباوهوطن برای ریاست بهارستان
علاوه بر نادران، چهرههای دیگری نیز برای ریاست مجلس طمع کردهاند. یکی از این چهرهها که در نوع خود غریب مینماید، سیدمصطفی میرسلیم است. میرسلیم پس از ناکامی در انتخابات دوازدهم ریاستجمهوری و پس از آنکه از ریاست بر یک کمیسیون حتی غیرتخصصی در مجلس یازدهم عاجز ماند، اکنون و در آستانه آغازبهکار سومین سال فعالیت مجلس یازدهم سودای ریاست بر کل مجلس را پیدا کرده است. بیژن نوباوه وطن دیگر نمایندهای است که برای ریاست مجلس، اعلام آمادگی ضمنی کرده است. دورخیز نادران، میرسلیم و نوباوهوطن برای هجمه علیه قالیباف و انداختن او از ریاست مجلس، در شرایطی است که شنیدهها حاکی از آن است که فضای غالب بر فراکسیون انقلاب اسلامی بهعنوان فراکسیون اکثریت مجلس، حمایت از ریاست دوباره قالیباف است.
هیاهوی سیاسی علیه قالیباف
ترکیب نامزدهای ریاست مجلس یازدهم در سال سوم نشان میدهد که مدعیان، بیش از کسب ریاست، به دنبال تخطئه عملکرد ریاست کنونی و کلیت مجلس هستند. به بیان بهتر، انتخابات هیاترییسه فرصتی برای خصم ریاست کنونی مجلس فراهم کرده تا بتوانند برای هجمه، متشکل شوند. وگرنه نامزدهای ریاست از نادران گرفته تا نوباوهوطن و میرسلیم، خود بهخوبی میدانند که ظرفیت و قابلیت و اندازهای برای این جایگاه خطیر ندارند.
هیاترییسه مجلس چند عضو دارد و چگونه انتخاب میشوند؟
هیاترییسه مجلس دارای 12 پست است که شامل رییس، 2نواب رییس، 6دبیر و 3کارپرداز یا ناظر است. این اعضا با رأیگیری و ازسوی دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب میشوند. پس از برگزاری انتخابات، اعضای هیاترییسه جدید مجلس با قرار گرفتن در جایگاه هیاترییسه سوگند یاد میکنند و میگویند: «من بهعنوان عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بیطرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هرگونه اقدام مخالف آییننامه اجتناب نمایم».
ارسال نظر