قالیباف بر حرکت سریع به سمت کالابرگ تأکید کرد
نکات مجلس درباره یارانه معیشتی
اگرچه جز هدفمندی یارانهها وجود ندارد اما همراه با این قانون که نوعی جراحی اقتصادی است باید اصلاحات ساختاری نیز در کشور دنبال شود. نمایندگان معتقدند اگر بر مردم تورم و هزینههای اضافی را تحمیل میکنیم باید در اشتغال و درآمد آنها هم گشایشی ایجاد کنیم، اینکه بدون اصلاح ساختاری تن به جراحیهای اقتصادی دهیم، این جراحیها منجر به مرگ اقتصاد کشور میشوند.
قالیباف: دستگاههای اجرایی فرایند اجرای استفاده از کالابرگ الکترونیکی را تسریع کنند
برهمین اساس، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی روزگذشته مجلس (یکشنبه 25اردیبهشتماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر و قدردانی از صبوری و درایت مردم در برابر هجمههای معاندین و رسانههای دشمنان و همکاری با قوای سهگانه در راه تحقق جراحی اقتصادی برای عادلانه و مردمیسازی نظام پرداخت یارانهها گفت: مردم مطمئن باشند که این روزها مدیران اجرایی کشور برای رساندن کالاهای ضروری معیشتی به مردم بهصورت شبانهروزی در حال تلاش هستند. ضمن تشکر از اقدامات مخلصانه صورتگرفته ازسوی دولت محترم، امیدوارم دستگاههای اجرایی فرایند اجرای قانون استفاده از کالابرگ الکترونیک برای تامین کالاهای ضروری معیشتی که میتواند نگرانیها را برطرف کند، تسریع کنند. در همین راستا ضروری است دستگاههای مسوول، مردم را از فرایند راهاندازی زیرساختهای طرح کالابرگ الکترونیک و جزئیات اجرایی آن مطلع سازند و زمانبندی مشخصی درخصوص نهایی شدن این فرایند اعلام کنند تا مردم از اجرایی شدن آن مطمئن شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین استمرار تامین بهموقع کالاها و اقلام موردنیاز مردم در بازارهای هدف امری ضروری است که باعث آرامش خاطر مردم و جلوگیری از تقاضای بیمورد میشود. قالیباف اظهار داشت: نکته مهم دیگر رسیدگی فوری و دقیق به شکایتهای مردم در پرداخت مبلغ کمکمعیشتی است که ممکن است به دلایل مختلف نسبتبه تعیین دهک خود معترض باشند که البته دولت محترم اقدامات خوبی در این زمینه در دستورکار دارد. تلاشهای شبانهروزی مسوولان اجرایی در اجرای مطلوب این طرح انشاءالله ضامن رفع نگرانیهای ملت شریف ایران خواهد بود و به سیاستهای غلط اقتصادی پیادهسازی شده در دولتهای قبل که باعث هدررفت منابع ملی، توزیع غیرعادلانه یارانهها و منتفع شدن دلالان شده بود، پایان خواهد داد.
زنگنه: باید کل مردم مشمول یارانه میشدند
در ادامه جلسه صحن، محسن زنگنه، نماینده مردم تربتحیدریه و مهولات و زاوه در مجلس در تذکری سامانه وزارت رفاه در پرداخت یارانهها را دارای اشکال خواند که موجبات نارضایتی برخی از مردم را به همراه داشته است و در پیشنهادی از دولت خواست تا تمامی افراد را مشمول دریافت یارانه بدانند.
قالیباف در پاسخ به تذکر زنگنه گفت مردم مطمئن باشند همانگونه که دولت پیشتر اعلام کرد از 10دهک جامعه، 9دهک شامل یارانه معیشتی میشوند و افراد مشمولی که باید یارانه دریافت میکردند اما تاکنون یارانه آنها پرداخت نشده است، بدانند که سیستم درحال اصلاح است و بهزودی یارانه آنها پرداخت میشود و معوقات از ابتدای اردیبهشتماه و زمان تعیینشده پرداخت میشود.
تورم و گرانی با شعار قابلکنترل نیست
در ادامه جلسه علنی، موضوع اصلاح یارانهها یکی از محورهای اصلی تذکر نمایندگان به دولت بود. در همین زمینه، حجتالاسلام سیدجواد حسینیکیا، نماینده سنقر هم در تذکری خواستار رساندن یارانهها به نیازمندان واقعی شد که قالیباف در پاسخ گفت: کمک معیشتی با سقفهای مشخصشده شامل همه دهکها بهجز دهک دهم میشود. بعضیها ازقلمافتاده که معوقات آنها پرداخت خواهد شد.
همچنین مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: تورم و گرانی را نمیتوان با اینفوگرافیک، شعار و سخنرانی توجیه کرد؛ امروز مردم گرانیها را با جیب، گوشت، پوست و استخوان خود احساس میکنند نه با عکس، خبر و مصاحبه مسوولان؛ بیم آن برود که مسوولان مربوطه فریب مصاحبههای اینچنینی را بخورند و از کنترل قیمتها در کف بازار غافل شوند. تعادل بودجه خانوار در اصلاحات اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
خطر جراحی بدون اصلاح ساختار
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس نیز گفت: دولت باید ضوابط و معیارهای پرداخت یارانه به افراد را مشخص کرده و با کنترل دقیق اطلاعات خانوادهها اگر حقی از خانوارها ضایع شده آن را جبران کند. اگرچه عدد پرداختی یارانه در هر ماه با این تورم موجود عدد قابلتوجهی نیست ولی تبعیض و تفاوت معیارهای دوگانه در حذف افراد برای مردم قابل تحمل نیست. در این شرایط زمانی حذف یارانهها جای تحلیلهای اقتصادی کمکهای فکری مرکز پژوهشهای مجلس و نمایندگان و جامعه خالی بوده و نیاز است این مرکز خلأ تحلیل های اقتصادی را پر کرده و به نمایندگان اطلاعات کافی بدهد. اینکه بدون اصلاح ساختاری تن به جراحیهای اقتصادی دهیم، این جراحیها منجر به مرگ اقتصاد کشور میشود.
تعادل بودجه خانوار در اصلاحات اقتصادی مورد توجه قرار گیرد
سید شمسالدین حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: مردم شریف ایران فشارهای اقتصادی ازجمله دشواری معیشت برای اقشار کم و متوسط درآمد بهعنوان یک واقعیت تلخ همچنان حلناشده باقی مانده است. حل این مشکل در گرو اصلاحات نهادی و ساختاری در کنار اصلاحات سیاستی و اجرایی است. اینکه مقام معظم رهبری فرمودهاند دولت، اصلاحات اقتصادی بزرگی را در پیش دارد معطوف به این امر است. این نماینده مجلس گفت: به تعادل بودجه خانوار بیش از بودجه خود و دولت قابل مدیریت است اهمیت دهید. از دو تجربه اصلاح اقتصادی سال1389 که مبتنی بر اقناع و جبران رفاه مردم و سال 1398 که مبتنیبر غافلگیری و بیاعتنایی به جبران رفاه مردم بود به اختصار و اجمال نگذرید و درس بگیرید. در باب اصلاحات اقتصادی تاکید میکنم در کنار ملاحظات فنی، در کنار مدیریت یکپارچه اقتصادی، همچنان و همواره باید به همراهی و تعادل بودجه خانوار تاکید داشته باشیم.
یارانه بخشی از مردم قطع شده
همچنین سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات با اشاره به اینکه امروز در دورترین نقاط مرزی با بنده تماس میگیرند و میگویند که یارانه کالاهای اساسی را دریافت نکردند، گفت: قرار مجلس شورای اسلامی با دولت این نبود. مجلس تاکید داشت که قیمت کالاهای اساسی از شهریورماه سال۱۴۰۰ نباید بیشتر شود که متاسفانه قیمتها بیشتر شد. سید جلیل میرمحمدی، نماینده تفت و میبد از رییسجمهور خواست به آمارهایی که باعث شده یارانه بخشی از مردم قطع شود اعتماد نکند و به همه افرادی که یارانه ۴۵هزار تومانی دریافت میکردند، یارانه جدید نیز پرداخت شود. همچنین سید سلمان ذاکر در تذکری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییسجمهور گفت: دولت نباید به هر بهانهای یارانه و سهام مردم را قطع کند. بسیاری از افراد قبلا یارانه نمیگرفتند اما بهدلیل گرانیهای اخیر به یارانه احتیاج دارند؛ پس دولت تبعیضی قائل نشود و موضوع یارانهها را ساماندهی کند.
مدیران ناهمخوان با سیاستهای دولت پالایش شوند
علیاصغر خانی نیز در ادامه تذکرات به دولت، مسائل اقتصادی را به مثابه ستون فقرات یک جامعه دانست و افزود: اگر تمام اجزای بدن یک بیمار را درمان کنید اما ستون فقرات آن بیمار بماند، آن بیمار همچنان فلج است و اقتصاد و معیشت مردم نیز دقیقا ستون فقرات مردم است. عضو مجمع نمایندگان استان سمنان بر همین اساس تصریح کرد: هرچند این مشکلات ماحصل بیتدبیری برخی مدیران سابق در دولت قبلی است اما قصور برخی مدیران حاضر در دولت سیزدهم نیز دستکمی از آنها ندارد. وی ادامه داد: در گرانیها هم نظارهگر پراکندهگویی مسوولان و حتی گاهی شاهد مخالفت ضمنی آنها با سیاستهای حذف ارز ترجیحی بودیم و تناقضاتی غیرقابل قبول را در شبکههای اطلاعرسانی و صداوسیما ملاحظه کردیم.
ارسال نظر