اسلامی روند اجرای واحدهای جدید نیروگاه بوشهر را متفاوت با گذشته عنوان کرد
جدیت در توسعه اتمی
گامهای بلند برای پیشرفتهای فزاینده هستهای که در هفتههای گذشته با جدیت بیشتری در دستورکار مقامات کشورمان قرار گرفته، با قدرت و اراده قوی در جریان است؛ گامهایی که میتوانند عقبماندگیها را بهسرعت از بین برده و دستاوردهای قابلتوجهی را در سبد ایران قرار دهند. در این راستا، محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی شامگاه جمعه از فعالیتهای عمرانی و پیشرفت عملیاتی واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد. تا پایان سال1400، نیروگاه اتمی بوشهر بهعنوان تنها نیروگاه هستهای در کشور 82میلیارد و 105میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرد.
بر همین اساس، 47میلیارد و 441میلیون کیلووات ساعت از برق تولیدشده نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه برق کشور تزریق شده و مابقی صرف فعالیتهای انجامشده در نیروگاه شده است. در همین راستا، میزان برق تولیدشده در سال1400 معادل چهارمیلیارد و 379میلیون کیلووات ساعت برآورد شده و سهمیلیارد و 998میلیون کیلووات ساعت از این مقدار به شبکه برق فرستاده شده است. این آمارها بهخوبی نشان میدهند که توسعه این نیروگاه میتواند اهمیت بسزایی برای آینده داشته باشد و در تولید برق گامهای اساسی را رقم بزند.
اسلامی در جریان این بازدید اظهار داشت: برای ما بسیار مهم است تا موانع بر سر راه پیشبرد پروژه واحدهای ۲و۳ نیروگاه اتمی بوشهر را برطرف کنیم. وی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و اراده دولت سیزدهم در این زمینه و همچنین تاکیدات و پیگیری رییسجمهور هنگام بازدید وی از این پروژه در جریان سفر استانی به بوشهر، سعی کردیم تا با استفاده از شرایط بهوجودآمده در زمینه شناسایی آسیبهای موجود، برطرف کردن آنها و همچنین برنامهریزی برای پیشبرد بهتر پروژه اقدام کنیم.
اسلامی افزود: برای اینکه بتوانیم در چارچوب اهداف اصلی و عملیاتی که قادر است ما را برای دستیابی هرچه سریعتر و بهثمررساندن واحدهای ۲ و ۳ این نیروگاه کمک کند، مطالبات خود را مطرح کردیم و همکاران ما نیز این زمینه برنامهریزیهای لازم را انجام دادند.
نیروگاه اتمی بوشهر و عدم انتشار گازهای گلخانهای
تاخیر اجرایی در این پروژه باعث شده است تا دستیابی به اهداف با مشکل مواجه شود و این موضوع حالا با جدیت بیشتری در دستورکار مقامات کشورمان قرار گرفته است؛ اهدافی که دستیابی به آن در ابعاد مختلف اهمیت دارد؛ از این رو میتوان گفت مساله تاثیر مثبت نیروگاه اتمی بوشهر تنها به مساله صرفهجویی در مصرف انرژی فسیلی ختم نمیشود و این نیروگاه بهدلیل عدم انتشار گازهای گلخانهای نیز تاثیر شگرفی
داشته است.
در همین زمینه، اسلامی تصریح کرد: در این پروژه شاهد حدود ۲۸ماه تاخیر اجرایی هستیم؛ زیرا شرایطی به پروژه تحمیل شده و روند اجرایی آن را به تاخیر انداخته است و امیدوارم با توجه به تمهیدات و تدابیری که اکنون اتخاذ شده و همچنین با تامین بودجه موردنیاز، این پروژه بتواند از پشتوانه مالی متفاوتی برخوردار شود تا شاهد اهداف موردنظر این پروژه بهصورت عملی و در آینده نزدیک باشیم.
وی ادامه داد: با یاری حقتعالی و با همکاری و تلاش همکاران فعال در این پروژه شاهد وقوع اتفاقات خوب خواهیم بود و بنده و همکاران مرتبط با امر نظارت نیز با بازدیدهای پیوسته و دقیق نباید اجازه دهیم اوضاع و احوال گذشته در این پروژه دوباره تکرار شود.
معاون رییسجمهور خاطرنشان کرد: امیدوارم در ماههای آتی شاهد روندی مرتبط با اصول مهندسی و حسابشده باشیم و اجرای پروژه به معنای واقعی و براساس زمانبندی تعیینشده، پیش رود.
عقبماندگی 24 درصدی
وی درباره میزان پیشرفت اجرایی این پروژه توضیح داد: علیرغم تلاشهای انجامشده و نسبتبه برنامهریزی صورتگرفته، شاهد عقبماندگی اجرایی ۲۴درصدی این پروژه از نظر وزنی هستیم، زیرا باید حدود ۳۲درصد پیشرفت میکردیم که اکنون شاهد کمتر از ۱۰درصد پیشرفت هستیم؛ هرچند جبران این وضعیت سخت است اما باید تلاش کنیم که این شرایط تدوام نیابد و تاخیر بیشتری بر این پروژه تحمیل نشود.
اسلامی بیان کرد: تداوم نیافتن تاخیر بیشتر در اصل موضوعی است که نسبتبه آن تاکید کردهایم و امیدواریم با توکل به خداوند و اراده و همت غیرتمندانه همکاران خود و مجریان طرف، این مهم محقق شود.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در این بازدید بر آغاز عملیات بهسازی خاک(به روش DSM) مجموعه ساختمانهای دیزل ژنراتور، آرماتوربندی دیوارهای ساختمان رآکتور واحد۲، عملیات سپرکوبی دو ناحیه از سایت و عملیات خاکبرداری و خاکریزی نواحی ۵ و ۶ سایت بهمنظور جایگزینی لایه Cap rock در واحدهای در دست احداث ۲ و ۳ این پروژه ملی نظارت کرد و ضمن بازدید از بخشهای مختلف واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر، با مدیران و کارکنان این مجتمع صنعتی به دیدار و گفتوگو پرداخت.
بررسی سیر فعالیت این واحد نیروگاهی در سال1400 بیانگر آن است که در سهماهه ابتدایی این سال، نیروگاه اتمی بوشهر بهدلیل تعمیراتی که از 18بهمنماه 1399 شروع شده بود، با هماهنگی توانیر غیرفعال بوده و در تاریخ دوم خردادماه سال 1400 فعالیت خود را از سر گرفت. این واحد 1000مگاواتی تولید برق پس از چهارماه تولید مداوم برق در تاریخ 10مهرماه سال گذشته بار دیگر بهدلیل انجام عملیات سوختگذاری سیکل هشتم از مدار تولید خارج شد و دوباره در 19دیماه همان سال فعالیت خود را از سر گرفت و هماکنون نیز 1000مگاوات از بار موردنیاز متقاضیان برق در سطح کشور را تامین میکند. بر این اساس از 12ماه سال1400، نیروگاه اتمی بوشهر 6ماه مشغول تولید برق بوده است، سهماه بهدلیل تعمیرات نیروگاهی از مدار خارج شده و سهماه دیگر نیز بابت مساله سوختگذاری قادر به تولید برق نبوده است.
ارسال نظر