محمدباقر قالیباف:
فصلالخطاب ضابطان حجاب تامین حقوق مردم باشد
مدتی است که موضوع نحوه برخورد با بدحجابی بار دیگر نقل محافل اندیشهای و رسانهای شده است. دراینبین، نمایندگان مجلس با حساسیت ویژهای موضوعات را پیگیری میکنند و هرگونه اقدام خلاف قانون در زمینه مقابله با هنجارشکنی را رد میکنند. روز گذشته رییس و تعدادی از نمایندگان مجلس، خواستار برخورد عقلانی نهادهای متولی نسبتبه مقوله حجاب شدند.
اجرای سیاست «کشف حجاب» با حمله عمال پهلوی به مسجد گوهرشاد، درنهایت موجب قیام مردم مشهد در روز 21تیرماه سال1314 شد. به مناسبت آن قیام تاریخی، این روز به نام روز ملی حجاب و عفاف در تقویم ثبت شده است. بر این اساس محمدباقر قالیباف، رییس مجلس در نشست علنی روز گذشته(سهشنبه) در نطق پیش از دستور، ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز حجاب و عفاف تاکید کرد: «تاریخ ایران در واقعه مسجد گوهرشاد، شاهد جانفشانی مردم برای حفظ حجاب و عفاف بوده است؛ در موضوع عفاف و حجاب باید همواره در نظر داشته باشیم که این ملت، در زمان رژیم طاغوت در مقابل کشف حجاب سینه سپر کرده و شهید داده است.»
هیچکسی نسبتبه حجاب حساستر از مردم ایران نیست
رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هیچکسی نسبتبه موضوع حیا و حجاب و ارزشهای خانواده، حساستر از خود مردم ایران نیست، ادامه داد: «در زمینه حجاب، فصلالخطاب تمامی مجریان و ضابطان باید رعایت قانون و تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد. هر اقدامی خلاف موارد تعیینشده در قانون به هر شکلی، علیه اصل هدف ترویج حجاب و عفاف خواهد بود.» وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باید با تاکید بر اقدامات ایجابی، عقلانی و مدبرانه و با پرهیز از رفتارهای سلیقهای باشد، تاکید کرد: «ملت ایران در طول تاریخ بزرگترین حافظان فرهنگ عفاف و حجاب بودهاند و سیاستگذاری فرهنگی کشور نیز باید باتوجهبه این موارد صورت پذیرد». تاکید قالیباف مبنی بر اینکه «فصلالخطاب مجریان باید تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد»، در شرایطی است که طی روزهای اخیر، برخی چهرهها پیشنهاداتی غیرعقلانی برای ترویج هنجارهای عفاف و حجاب ازجمله «محرومیت زنان بیحجاب از خدمات اجتماعی» را مطرح کردهاند که در نوع خود میتواند به دوقطبی شدن جامعه، تشدید شکافها و نافرجامی ترویج حجاب بینجامد.
یاری: مردم بهترین حافظان عفاف و حجاب هستند
علاوهبر رییس مجلس تعداد دیگری از نمایندگان مردم نیز نسبتبه موضوع عفاف و حجاب و لزوم بهکارگیری روشهای عقلانی برای ترویج این اصل، موضعگیری کردند؛ برای نمونه، محمد یاری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در نطق میاندستور خود بیان کرد: «32نهاد در جامعه ما متولی فرهنگ عفاف و حجاب بوده و اگر هریک به وظایف خود بهدرستی عمل میکردند، امروز نیاز به برخورد قهرآمیز نبود و مردم خود بهترین حافظان و مبلغان فرهنگ عفاف و حجاب هستند و نمیشود بیمبالاتی برخی را بهکل جامعه تعمیم داد.»
رشیدیکوچی: ادامه برخوردهای سلیقهای، جز هزینه برای نظام دستاورد دیگری ندارد
حساسیت نمایندگان به نوع مواجهه برخی نهادها با موضوع حجاب و عفاف، از هفتهها پیش و همزمان با دور تازه فعالیتهای گشتهای موسوم به گشت ارشاد، ایجاد شده بود؛ برای نمونه، جلال رشیدیکوچی، نماینده مجلس چندی پیش در توییتی با هشتگ گشت ارشاد با انتقاد از برخوردهای صورتگرفته تصریح کرد: «به نظرم گشت ارشاد به دلایل مختلف ازجمله عدم همراهی نهادها و ارگانهای مربوطه در بعد ایجابی، عدم فرهنگسازی مناسب، برخوردهای سلیقهای و... در رسیدن به اهداف خود ناموفق بوده است. ادامه آن به این شکل جز ضربه به باورهای دینی و ایجاد هزینه بیشتر برای نظام دستاوردی نخواهد داشت». مضاف بر اینها، محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس چندی پیش در نامهای سرگشاده به سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی با انتقاد از مواجهه تند برخی نیروهای گشت ارشاد با زنان، نوشت: «متاسفانه آنطورکه در مواردی محل گلایه برخی خانوادهها و شماری از زنان قرارگرفته است. برخوردهای مختلف و سلیقهای با پوشش زنان ازسوی برخی ضابطان، هدایت آنها به ونهای گشت ارشاد، استفاده از ادبیات نامناسب، تحقیر و برخورد نامناسب برخی از ماموران زن در محل بازداشتگاه و بعضا برخورد با زنان بازداشتشده از قبیل هلدادن ازجمله موارد یادشده است». نماینده تهران در مجلس همچنین هشدار داد: «زنی رهاشده در شهر اگر بنا به تجربه شخصیاش برای مدد گرفتن از نیروی انتظامی بهعنوان ماموران و حافظان امنیت شهر حس امنیت نداشته باشد و از هراس فرم پوشش و سبک ظاهر از پناهجویی به نیروی انتظامی بازبماند و چشم بر تعدی و تعرضی که به او صورت گرفتهشده ببندد، تکلیف مجرم و متخلف و متعرض به زنان هرچند انگشتشمار چه میشود و مسوولیت این گریز برعهده چه کسی خواهد بود»؟
ارسال نظر