باهنر از عملکرد دولتهای قبل در حذف قیمتهای یارانهای و عدم همراهی با درخواست هاشمی انتقاد کرد
درباره تعدیل اشتباه کردیم
عدم حل معضلات اقتصاد کلان در کشور در سالهای گذشته باعث شده است تا با تسکین هم موقتی، همواره چالشها را به آینده موکول کنیم
مرد کهنهکار سیاست ایران که سابقه دیرینه خانوادگی در کنش سیاسی دارد، اگرچه در این روزها برخلاف بیشتر سالهای فعالیت سیاسی خود صاحبمنصب نیست و تنها به حضور در مجمع تشخیص بسنده کرده است، حضور تاثیرگذارش در هفت دوره مجلس از وی چهرهای مهم ساخته که اظهاراتش بازتاب زیادی در رسانهها و افکار عمومی دارد.
باهنر که به مرد لابی ایران شهره است و عملکردش در ادوار مجلس بازتابدهنده همین مفهوم در ادبیات سیاسی کشور بوده، در گفتوگوی روز گذشته خود با خبرگزاری ایلنا نیز مطالبی را مطرح کرده است که بازتاب گستردهای داشت. وی که بهخوبی فضای سیاسی کشور را میشناسد با تحلیل مسائل روز ابعاد متفاوتی از پدیدههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را طرح میکند که با استقبال یا واکنش افکارعمومی و رسانهها همراه میشود.
باهنر که هرازگاهی رسانهها به سراغش میروند، در ماههای گذشته نیز با طرح تغییر قانون اساسی فضای جدیدی را شکل داده بود که تا چند روز به کانون توجه رسانهها تبدیل شد و با طرح مسائلی از دیدارهایش با روحانی، رئیسی و لاریجانی، نشان داد که هنوز هم روابطش پابرجاست.
بیتوجهی به ضرورت تعدیل اقتصادی در گذشته
در این روزها که تعدیل اقتصادی شرایط جدیدی را در کشور رقم زده است، باهنر حالا از سابقه برنامه دولتها برای این موضوع میگوید. وی دراینباره گفت که آیتالله هاشمیرفسنجانی در سال۷۶ میخواست تعدیل اقتصادی را کامل کند و میگفت میخواهم تمام قیمتهای یارانهای را حذف کنم، چون به تورم ۴۹درصدی خوردیم. آن زمان ما در مجلس بودیم و نگذاشتیم این کار را انجام دهد. شاید هم مقصر ما بودیم که نگذاشتیم و سرعت این کار را گرفتیم اما این کار باید از همان موقع انجام میشد.
گامهای بلند در اقتصاد کشور ضرورتی همیشگی است که در ماههای اخیر و پس از خانهتکانی در مجلس و دولت بیش از هر زمانی شاهد آن هستیم؛ موضوعی که باهنر آن را دستمایه انتقاد از عملکرد مجلس در زمان دولت هاشمی قرار میدهد. اگرچه اجرای تعدیل اقتصادی در دولت سیزدهم هم با کم و کاستیهای همراه بود و باعث شد تا مردم نسبتبه آینده نگران شوند اما نباید از این موضوع غفلت شود که این مهم باید پیش از این انجام میشد.
برخی کارشناسان بر این باورند که پس از خروج ترامپ از برجام شرایط برای جراحی اقتصادی در کشور بیش از امروز فراهم بوده و تبعات آن از امروز کمتر بود اما همه عوامل دست در دست هم داده است تا شاهد یک جراحی همراه با درد زیاد برای ملت ایران باشیم و اگر در سالهای گذشته این اتفاق میافتد شاید شاهد این تبعات با این ابعاد نبودیم.
اشکالات در اجرای جراحی اقتصادی
باهنر در بخشی از گفتوگوی خود تفکیک وزارت صمت به دو وزارتخانه را نیز مورد توجه قرار میدهد و میگوید که وزارت صمت وزارت بسیار بزرگی است و اداره آن کار هرکسی نیست. وزارت بازرگانی حتما باید جدا شود. تجارت امروز اینگونه است برخی با تجارت مخالفاند و میگویند تجارت مخالف تولید است، درحالیکه تجارت میتواند مایه کمک تولید باشد. چون در تجارت صادرات و هم واردات است و باید مدیریت شود. من هم معتقدم وزارت بازرگانی باید از وزارت صمت جدا شود. باهنر در گفتوگوی اخیر خود علاوهبر مسائل اقتصادی، مسائل سیاسی و اجتماعی را نیز مورد توجه قرار داده است اما وجه اقتصادی آن در این روزها اهمیت بیشتری دارد.
عدم حل معضلات اقتصاد کلان در کشور در سالهای گذشته باعث شده است تا با تسکین هم موقتی، همواره چالشها را به آینده موکول کنیم، تا جایی که دیگر در یک پرتگاه اقتصادی قرار گرفته بود و دولت سیزدهم اگرچه در بررسی و شناخت ابعاد موضوع تمام توان خود را به کار برده است اما شکافها و اشکالات موجود باعث شد تا مردم سختی بیشتری برای انجام این مهم متحمل شوند.
ارسال نظر