دوره اول سفرهای استانی رئیس جمهور با رکورد یکساله به اتمام رسید
یک سال کنار مردم
روز گذشته با سفر رییسجمهور به استان کرمان، دور اول سفرهای استانی رییسجمهور سیزدهم به پایان رسید و به گفته سیدصولت مرتضوی، دولت درحال برنامهریزی برای دور دوم سفرهای استانی است.
معاون اجرایی رییسجمهور گفته است: «دور اول سفرهای استانی به بررسی مسائل و مشکلات و نیازهای نقاط مختلف کشور و مصوبات اختصاص داشت و دور دوم سفرها برای نظارت و پیگیری روند اجرای مصوبات است. حال قرار است، عملکرد همه دستگاههای اجرایی در زمینه اجرای مصوبات دور نخست سفرهای استانی رییسجمهور مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.»
رکورددار سفرهای استانی
در پایان دور اول سفرهای استانی رییسجمهور، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «حضور دولت در ۳۱استان در کمتر از یک سال، بیسابقه است. شنیدن بیواسطه مشکلات مردم، صدها مصوبه برای پیشرفت و آبادانی باتوجهبه ظرفیتهای منطقهای، تکمیل طرحهای ناقص، احیای کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل و ایجاد درک متقابل بین دولت و ملت از نتایج بازگشت دولت به مردم است.» رئیسی در طول یکسال گذشته به ۳۱استان سفر کرده و حالا رکورددار سفرهای استانی است. پیش از او، احمدینژاد طی دو سال یک دور سفرهای استانی خود را به اتمام رسانده بود. مدیریت میدانی که در کنار مدیریت جهادی میتواند هم کیفیت و هم کمیت تصمیمات و خدماترسانی به اقصینقاط کشور را افزایش دهد. یکی از دلایل دیر یا بد تصمیمی، تمرکز بالای اختیارات در مرکز است؛ بهطورمثال، یک اداره دولتی در یک شهرستان برای هر جزییاتی باید با ادارات کل استان خود مکاتبه کند و شاید ماهها برای اجرایی کردن یک تصمیم یا یک مصوبه باید منتظر اجازه دستگاههای بالاتر خود باشد اما با سفر استانی رییسجمهور و اعضای کابینه و دیدن مشکلات و نیازها از نزدیک شاید با یک دستور در محل، کار چندماهه یا چندساله اجرایی میشود.
رییسجمهور: از میان مردم بودن لذت میبرم
البته این سفرها با انتقاداتی نیز همراه بود و برخی اعتقاد داشتند در سفرهای کوتاه و پشتسرهم نمیتوان مشکلات را حل کرد؛ اما این انتقادات مانع سفرهای رییسجمهور نشد و او خود در سفر اخیر به استان کرمان درباره این انتقادها گفت: «مرا بهخاطر سفرهای استانی ملامت میکنند اما من از میان مردم بودن لذت میبرم.»
اما حال که دور اول سفرهای رییسجمهور به اتمام رسیده است، همانگونه که معاون رییسجمهور گفته است باید نتایج دور اول سفرها ارزیابی و عملکرد همه دستگاهها در زمینه اجرای مصوبات دور مورد بررسی قرار گیرد و گزارشی به مردم داده شود. بازدیدهای میدانی مسوولان نهتنها مهم و ارزشمند بلکه برای حکمرانی بهتر قطعا ضروری و تاثیرگذار است اما از جایی به بعد مردم انتظار دارند اثر اقدامات دولت را در محل زندگی خود و سفرههایشان ببینند.
لزوم هدفمند شدن سفرها
بنابراین بعد از یک دوره سفر رییسجمهور به نقاط مختلف و آشنا شدن با مشکلات و منابع مالی که برای رفع این مشکلات نیاز است، حالا باید این سفرها بهسمت هدفمندشدن حرکت کند و دولت بیشتر تمرکز خود را برای دستیابی به فعال کردن ظرفیتهای اقتصادی استانها جهت سرمایهگذاری و تولید ثروت بگذارد تا منابع کافی برای اجرای تصمیمات داشته باشد؛ چراکه یکی از مشکلات عمده نیمهتمام ماندن پروژهها، نبود منابع کافی است. از سوی دیگر، رهبرانقلاب در دیدار نوروزی با مسوولان تاکید کرده بودند که «مردمی بودن فقط سفرهای استانی نیست.» رهبری در جمع مسوولان نظام فرمودند: «مردمی بودن خیلی مهم است اما یکی از مهمترین مسائل مردمی بودن، مردمی ماندن است. اینطور نباشد که اول کار مردمی باشد و کمکم خسته شوید. منظورم این نیست که حتما سفرهای استانی را تا آخر دوره ادامه دهید. ممکن است جایی متوقف شود که اشکالی ندارد اما مردمی بودن فقط سفرهای استانی نیست.»
لزوم حل ریشه ای مشکلات
همانگونه که رهبرانقلاب تاکید کردهاند نهضت خدمترسانی تنها به سفرهای استانی نیست. همچنانکه مجتبی ذوالنور، نماینده مجلس بعد از گذشت هشتماه از فعالیت دولت سیزدهم و با یادآوری اقدامات مثبت و تحولی این دولت نسبتبه دولت گذشته گفته بود: «دولت باید در جایگاه واقعی خودش قرار بگیرد و کارهای خوب و ارزشمندی را که الان انجام میشود، اثربخشتر کند تا مردم طعم شیرین آن را بچشند و راه این اثربخشی نیز توجه به چند اولویت و ابرپروژهای است که باید بهصورت زمانبندیشده و بابرنامه دنبال شود. حتی ضروری است که رییسجمهور در یک دوره زمانی بهجای سفرهای استانی، در همین تهران وزارتخانه به وزارتخانه برود و با بررسی کارهایشان، از آنها برنامه و راهحل زمانبندیشده بخواهد و در قالب زمانبندی مشخصشده، از آنها پاسخ بگیرد.»
عمل به وعدههای دولت، اتخاذ تصمیمات عاجل و راهگشا برای مهار تورم، کاهش گرانیها، توجه به رفاه و معیشت مردم، رفع موانع تولید و... ازجمله اقداماتی است که دولت اگر این مشکلات را رفع کند، آثار آن در سفرههای همه مردم و کسبوکارها در گوشه و کنار کشور نمایان خواهد شد؛ بهطورمثال، یکی از مشکلات مردم همین افزایش حقوق 10درصدی بازنشستگان است که باتوجهبه تورم موجود در کشور ناچیز است و کفاف زندگی مستمریبگیران را نمیدهد و دولت برحسب قانون مجلس، باید هرچه زودتر درباره رفع این مشکل تصمیم بگیرد. از سوی دیگر، حال که مردم متوجه تفاوت عملکرد دولت سیزدهم با دولت خسته و نشسته دولت قبل شدهاند،دولت در کنار وجهه مردمی باید مسائل و مشکلات کشور را حل کرده تا مردم طعم کارآمدی دولت را بچشند.
ارسال نظر