|
شناسه خبر: 9917

اصلاح طلبان برای تخریب وجهه رییس مجلس به لایک و ریتوئیت استناد می کنند

بی حاشیه در میان مردم

قالیباف با بیان اینکه اولویت مجلس محرومیت‌زدایی است، گفت: «با این سرکشی بیش تر با مشکلات مردم منطقه آشنا شدیم و قول می‌دهم رفع نارسایی‌ها را مورد پیگیری قرار دهم اصلاح طلبان برخلاف تصور غالب، هر چه جلوتر زمان میگذرد، نه تنها به محبوبیت شان افزوده نمی‌شود بلکه روز به روز مهجوریت شان عمیق تر شده و شکلی عادی به خود می گیرد اصلاح طلبان روزگاری مدام این گزاره بی پایه را مطرح می کردند که دلیل اصلی قالیباف برای انجام سفرهای نظارتی، کاندیداتوری در انتخابات 1400 است. با این وجود قالیباف به میدان نیامد و نشان داد که آن تحلیل ها تا چه اندازه بی ربط بوده است.

رویکرد مجلس یازدهم گرایش به مردم و در جریان قرار گرفتن مسائل از نزدیک بوده است. سفرهای میدانی و نظارت ستادی رئیس مجلس طی دو سال گذشته نشان از تغییر رویکرد قوه مقننه نسبت به مسائل مردم است. با این وجود برخی رسانه ها در داخل تلاش دارند با کوچک جلوه دادن دستاوردهای مجلس و تضعیف وجهه ریاست مجلس، بذر ناامیدی در دل مردم بکارند. سفر قالیباف به لرستان، بهانه خوبی به دست رسانه های اصلاح طلب داد تا بار دیگر غرض ورزی های خود نسبت به ریاست مجلس را این بار در قالب ادعای کاهش محبوبیت او، پیش ببرند.    
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس روز دوم شهریور، در بدو ورود به استان لرستان در جریان دومین نظارت ستادی خود، اظهار کرد: «بر اساس برنامه‌های نظارتی ستادی که در مجلس شورای اسلامی برنامه‌ریزی شده و با اولویت استان‌هایی که محروم‌تر هستند، در استان‌ها حضور پیدا می‌کنیم تا به برنامه‌ریزی‌ها و حل مشکلات این استان‌ها کمک کنیم».

قالیباف: تفاوت سلیقه‌های سیاسی را برای خدمت به مردم کنار بگذاریم
دیدارهای مردمی، بازدید از شهرک سیلیکون و نانو تکنولوژی بروجرد، سامان کاشی بروجرد، قلعه فلک ‌الافلاک با هدف بررسی موانع ثبت جهانی این اثر تاریخی و... از جمله برنامه های قالیباف در جریان سفر به استان لرستان بود. قالیباف در بخشی از این سفر، با حضور در روستای محروم سرمرنگ شهرستان دلفان و پس از دیدار با خانواده شهید مومن علی حسینی با بیان اینکه اولویت مجلس محرومیت زدایی است گفت: «با این سرکشی بیش تر با مشکلات مردم منطقه آشنا شدیم و قول می‌دهم رفع نارسایی ها را مورد پیگیری قرار دهم».
رئیس مجلس در بخش دیگری از سفر به لرستان، در نشست شورای برنامه‌ ریزی این استان با محکوم دانستن دولت و مجلس به موفقیت تصریح کرد: «به مدیر قوی و امین باید شجاعت داد تا بتواند کارها را پیش ببرد و مسوولیت پذیر باشد، امروز در بروکراسی بسیار پیچیده و بی‌ ربطی گرفتاریم که اگر بخواهیم از آن عبور کنیم باید شجاعت داشته باشیم وگرنه در مسیرهایی می ‌افتیم که کمتر کسانی حاضر می شوند که هزینه ها را بدهند و شجاعت داشته باشند».
قالیباف در نشست شورای اداری استان لرستان نیز با اشاره به حساسیت مجلس نسبت به قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها گفت: «مجلس قانون تسهیل صدور مجوز کسب‌وکارها را برای اجرا ابلاغ کرده  بوده و صراحتا بگویم که این یک قانون است و ما در مجلس پای اجرای این قانون ایستاده‌ایم و هیچ کسی برای ایجاد کسب و کار نباید به ادارات مراجعه کند. باید به درگاهی که مشخص شده برود و مجوزی که می‌خواهد را طبق فرآیند قانونی در مدت زمانی کوتاه اخذ کند».
رئیس مجلس همچنین در دیدار با روحانیون استان نیز با تصریح اینکه تفاوت سلیقه‌های سیاسی را برای خدمت به مردم کنار بگذاریم، اظهار کرد: «باور کنید مشکلات این استان که با آن دست و پنجه نرم می‌کنید با وحدت، همدلی و دوستی برطرف می‌شود. در سطوح ملی، محلی و حوزه شهرستان‌ها وقت بگذارید و کار کنید، مطمئن باشید و تردید نکنید که یک سال آینده آثار آن را می‌بینید».
 
از نظرسنجی پشت شیشه های دودی خودرو تا استناد به لایک های توئیتری!
به بهانه سفر نظارتی رئیس مجلس به استان لرستان، برخی رسانه های اصلاح طلب حمله به او را مغتنم شمردند و این بار با اسم رمز کاهش محبوبیت قالیباف، سعی در تخطئه وجهه سیاسی کردند. یکی از این رسانه ها شبکه شرق(شرق آنلاین) وابسته به روزنامه شرق بود که با استناد به داده های افکارسنجی موسسه «استاتیس»، تلاش کرد موقعیت قالیباف و رئیسی را در میان مردم متزلزل نشان بدهد. این رسانه تاکید کرد که محبوبیت قالیباف در مقایسه با دی ماه سال 99، با افت 17 درصدی مواجه شده و هم اکنون محبوبیت او به 27 درصد رسیده است. این رسانه همچنین اظهار کرد که محبوبیت قالیباف در میان جوانان(18 تا 29 سال)، 13 درصد کمتر از میان سالان بالای 60 سال است.
نکته طنزآمیز گزارش شرق، استناد این رسانه به داده های آنلاین مربوط به کاهش تعداد فیوهای توئیت های صفحه رسمی منتسب به رئیس مجلس است. شرق در این باره مدعی شد: «توئیت های قالیباف در سال های 99 و 1400 عمدتا بیش از هزار لایک می گرفت و به اصطلاح کاربران توئیتر، فیواستار می شد...بررسی میانگین لایک های قالیباف نشان می دهد که میانگین لایک توئیت های او روندی کاملا نزولی را طی کرده است».
استناد شرق به روند نزولی تعداد فیوهای صفحه مجازی قالیباف، آنقدر خام می نماید که ارزش پاسخ ندارد. با این حال باید تصریح کرد که وقتی یک چهره سیاسی در مسوولیت رسمی نیست، معمولا کاربران مجازی سعی می کنند اخبار مربوط به آن چهره را از طریق صفحات مجازی منتسب، پیگیری کنند.
طبیعی است وقتی همان چهره درگیر مسوولیت رسمی می شود، تمام رسانه های رسمی و غیر رسمی به انعکاس نظرات او مبادرت می کنند و بدین شکل، دسترسی به اخبار مربوط به آن چهره، آسان تر شده و رجوع به صفحات مجازی، به طور اتوماتیک کاهش می یابد. از طرف دیگر، مگر چند نفر از عموم مردم در توئیتر عضویت فعال دارند که شرق با استناد به میزان فیوهای قالیباف، مدعی کاهش محبوبیت او شده است؟  
گزارش شرق و استناد به کاهش تعداد فیوهای توئیت های صفحه رسمی قالیباف، برای نشان دادن کاهش محبوبیت رئیس مجلس، مخاطب را به یاد سبک ویژه رئیس جمهوری پیشین در افکارسنجی می اندازد. یادمان نرفته که روزگاری حسن روحانی رئیس جمهوری پیشین کشورمان، برای آنکه خود را در جریان کامل امورات کشور نشان بدهد و مدعی نزدیک بودن به احوال مردم شود، با اعتماد به نفس کامل می گفت که «به طور روزنامه نظرسنجی می کند». روحانی برای این ادعایش می گفت: «وقتی از خیابان با ماشین می روم، تمام چهره های مردم را نگاه می کنم که چند نفر لبخند دارند و چند نفر عصبانی اند».
در این میان نباید از این نکته غافل شد که مشخص نیست وثوق علمی نظرسنجی مورد نظر شرق چه قدر است و چه میزان اعتبار دارد. انگار مثل همیشه بستری را فراهم ساخته تا حملات اصلاحات به قالیباف ادامه پیدا کند غافل از آنکه رییس مجلس در پارلمان و میدان به دنبال گره گشایی از کار مردم است.

از مهجوریت سیاسی تا تحلیل های فضایی
اصلاح طلبان برخلاف تصور غالب، هر چه جلوتر زمان می گذرد، نه تنها به محبوبیت شان افزوده نمی شود  بلکه روز به روز مهجوریت شان عمیق تر شده و شکلی عادی به خود میگیرد. در چنین وضعیتی طبیعی است که اصلاح طلبان برای تسهیل صعوبت مهجوریت خود، رقیب را تخطئه کرده و با آسمان ریسمان بافتن و افتادن در ورطه شاذگویی، مترصد بالاآمدن در اذهان عمومی شوند. شرق در شرایطی کاهش محبوبیت قالیباف را بزرگ نمایی می کند که از پایین بودن محبوبیت حسن روحانی که اصلاح طلبان در دو انتخابات به طور کامل به حمایت از او برخاستند، طفره می رود و عامدانه این موضوع را نادیده می گیرد. معمولا اینطور است که وقتی دولت جدید سر کار می آید، به تدریج بر محبوبیت رئیس دولت قبل افزوده می شود اما کارنامه عملکرد روحانی و اصلاح طلبان به قدری برای کشور فاجعه بار بود که حتی با گذشته یک سال از آغاز به کار دولت رئیسی، روحانی همچنان در قعر محبوب ترین چهره های سیاسی کشور به سر می برد.    
اصلاح طلبان روزگاری مدام این گزاره بی پایه را مطرح می کردند که دلیل اصلی قالیباف برای انجام سفرهای نظارتی، کاندیداتوری در انتخابات 1400 است. با این وجود قالیباف به میدان نیامد و نشان داد که آن تحلیل ها تا چه اندازه بی ربط بوده است. اکنون نیز اصلاح طلبان دارند با نظرسنجی های کم مایه به رئیس مجلس حمله می کنند. مشغول شدن اصلاح طلبان به اقداماتی از این دست، در شرایطی است که جریان اصلاحات بهتر است موضع خود در قبال بیانیه موسوی را اعلام کند و به شرایط متناقض خود، اندکی سامان بدهند.

ارسال نظر