نگاهی به نقش «پرستیوی» در عرصه بینالملل؛
بازوی رسانهای در کارزار بینالمللی
دولت آیتا... رئیسی برای مقابله با این جنگ گسترده رسانهای و سیاسی در عرصه بینالملل دارای این قابلیت و اختیار است که با تجهیز و تقویت شبکه پرستیوی، به غرب بهویژه آمریکا اعمال فشار کند و مطالبات ایران در هر مذاکرهای را با درهم شکستن دیپلماسی عمومی دولت بایدن پیگیری کند.
روزنامه «صبح نو»- دولت سیزدهم فرصت بینظیری برای گشودن فصل جدیدی از همکاریهای بینالمللی و طرحریزی جدی دیپلماسی عمومی برای همراه کردن ملتهای دیگر با جمهوری اسلامی در اختیار دارد. فرصتی که اگر به خوبی استفاده نشود به سرنوشت دولتهای قبل دچار خواهد شد.
کارنامه دولتهای یازدهم و دوازدهم نشان میدهد که رویکرد جدی به دیپلماسی عمومی نداشتند و نتیجه آن طلبکار شدن آمریکا در برجام بود، درعینحال که کاخ سفید به عهد و پیمان خود عمل نکرده بود و این تازه یکی از اثرات زیانبار توجه نکردن به افکار عمومی در عرصه جهانی بود. در هشت سال گذشته رسانههای جریان اصلی غرب و پیروانش در منطقه تا آنجا که میتوانستند علیه منافع کشورمان فعالیت کردند.
وارونه جلوه دادن بدعهدی آمریکا، جنگ شناختی در غرب آسیا علیه ایران (بهویژه عراق)، تطهیر جنایات ایالاتمتحده در کشورهای اسلامی، حمایت تمامقد از آشکارسازی روابط دیکتاتورهای بحرین، امارات و مراکش با رژیمصهیونیستی و تلاش برای تاثیرگذاری منفی بر انتخابات ایران بهمنظور به آشوب کشیدن کشور از مواردی است که تاکنون در دستورکار رسانههای غرب قرار داشته است.
همه این موارد در حالی بود که دولت حسن روحانی نهتنها شبکههای برونمرزی ایران را حمایت نمیکرد، بلکه در داخل آنها را تحتفشار قرار میداد و حتی به «پرستیوی» بهعنوان مهمترین تریبون برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی هجمه رسانهای میکرد.
اما اکنون دولت آیتا... رئیسی برای مقابله با این جنگ گسترده رسانهای و سیاسی در عرصه بینالملل دارای این قابلیت و اختیار است که با تجهیز و تقویت شبکه پرستیوی، به غرب بهویژه آمریکا اعمال فشار کند و مطالبات ایران در هر مذاکرهای را با درهم شکستن دیپلماسی عمومی دولت بایدن پیگیری کند.
حضور 115هیات بینالمللی در مراسم تحلیف هشتمین رییسجمهور ایران نشان میدهد که جهان مشتاق است تا برنامههای دولت جدید ایران را کشف کند. با توجه به رویکرد کاملا متفاوت با دولت غربگرای سابق اکثر دولتها و ناظران سیاسی و افکار عمومی جهان خواهان مشخص شدن راهبردها و رهیافتهای دولت آیتالله رئیسی هستند و پرستیوی این امکان را دارد که در صورت تمایل دولت سیزدهم به تبیین مواضع جدید ایران بپردازد.
علاوهبر اینکه دولت سیزدهم میتواند از «پرستیوی» برای معرفی آمریکا بهعنوان ناقض جدی برجام و مخالف صلح بهخوبی استفاده کند؛ همان شبکهای که وزیر خارجه سابق آمریکا آرزو داشت مورد مصاحبه این رسانه قرار گیرد. دولت سیزدهم میتواند «پرستیوی» بهعنوان مهمترین تریبون سیاست خارجی را موردحمایت قرار دهد اما مهمتر از همه جایگاه این رسانه را در میان دولتمردان ایران قویتر و مستحکمتر کند.
این شبکه نشان داده است در ماجرای مذاکرات احیای برجام در وین و نیز روند انتخابات ریاستجمهوری تا انتقال قدرت در ایران میتواند با آگاهیبخشی در جهان مانعی بر سر فتنهانگیزیهای انبوه رسانههای غربی باشد. بااینحال هرگز نباید نقش یورش نرم و دیپلماسی عمومی آمریکا و انگلیس را نادیده انگاشت. به جدیدترین توییت جو بایدن، رییسجمهور آمریکا دقت کنیم که برای فریب افکار عمومی اعلام کرده «فداکاریهای ماهمقدس محرم را گرامی میدارد.» در گذشته مستاجران کاخ سفید نوروز را تبریک میگفتند یا ماه رمضان افطاری نمایشی برگزار میکردند اما اینک برای اولین بار است که حساب رسمی رییسجمهور آمریکا درباره گرامیداشت محرم پیام میدهد. باید توجه داشت که بخش عمدهای از دوستان منطقهای ایران در عراق، لبنان و ... را که در نبرد با آمریکا هستند شیعیان تشکیل میدهند. ما با دشمنی روبهرو هستیم که از قدرت نرم بیش از جنگنده و ناوگان دریایی بهره میبرد. به بیان دیگر، دولت بایدن با درک تغییر رویکردهای دولت جدید ایران تلاش میکند از اهرم فریب افکار عمومی بهجای تهدید آشکار بهرهبرداری کند و به نحوی آرام و نرم مواضع ایران را در منطقه هدف بگیرد. دقیقا به همین دلیل است که برای اولینبار به مهمترین مباحث فرهنگی شیعه که عاشوراست توجه کرده است.
جنگ نرم وحشتناکتر از تهدید نظامی
آمریکا میداند هم توان درگیری بیشتر در غرب آسیا را ندارد هم ابزار نظامی و جنگ سخت نمیتواند موجب پیروزی و ماندگاریاش در منطقه شود؛ ازاینرو برای تفرقهافکنی در میان شیعیان عراق، یمن، لبنان و ... تلاش خواهد کرد از دیپلماسی عمومی بهصورت هوشمند بهرهبرداری کند. این پیام توییتی جو بایدن آغاز این عملیات خواهد بود که ادامه آن ازسوی رسانههای جریان اصلی ایالاتمتحده و شبکههای نیابتی غرب در منطقه ما پیگیری خواهد شد. در این برهه حساس که به نقطه عطف تاریخی برای سعادت و تیرهروزی غرب آسیا نزدیک رسیدهایم و ملتهای منطقه در دوراهی وابستگی همیشگی به غرب یا همبستگی با یکدیگر و تشکیل اتحاد قرار دارند، شبکههایی چون پرستیوی ایران باید ایفاگر نقش کلیدی برای کشور باشند.
آمریکا ناکام از اشغالگری در غرب آسیا و شکستخورده از فشار حداکثری بر پروژه مهمتری تمرکز خواهد کرد که آن درگیر کردن ملتهای نزدیک به ایران بهویژه شیعیان در یک اختلاف داخلی است. توییت بایدن در اصل فرمان شروع این تفرقهافکنی خواهد بود. این روند بهموازات عقبنشینی نظامی نسبتا سریع آمریکا از پیرامون ایران انجام میگیرد و هرگز نمیتوان در جنگ نرم از مقاومت مسلحانه استفاده کرد. درنتیجه دولت سیزدهم در شرایط بهشدت حساس منطقه با انتخابی بسیار سرنوشتساز روبهرو است: حضور مقتدرانه در دیپلماسی عمومی یا بیتوجهی و پذیرش بحرانهایی که آینده رخ خواهند نمود. طبعا تقویت ابزارهای دیپلماسی عمومی که مهمترین آنها برای ایران شبکه «پرستیوی» است، میتواند به افزایش قدرت نرم و بازدارندگی ایران در عرصه منطقه و جهان منجر شود. این روند با مناسبات منطقهای ایران رابطهای متصل و تنگاتنگ داشته و دارد.
ارسال نظر