|
شناسه خبر: 9704

بیستمین قرار هفتگی «صبح‌نو» با فرهنگ مقاومت

شیرمرد عملیات مرصاد

عملیات مرصاد دستاورد داخلی و خارجی بسیاری برای کشور داشت که از آن جمله می‌توان به اتحاد هرچه بیشتر نیروهای نظامی، انتظامی و بسیج در داخل کشور اشاره کرد.

بررسی حوادث نیمه اول سال ۱۳۶۷ در رابطه با جنگ ایران و عراق به‌خوبی نشان می‌دهد که از نظر نظامی، دشمن با حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم و همه‌جانبه، توان قابل‌ملاحظه‌ای یافته و در مقابل محاصره اقتصادی و نظامی موجب کاهش نسبی توان نظامی
 ایران شد.
در چنین شرایطی با دخالت آمریکا در جنگ و سرنگونی هواپیمای مسافربری ایرانی در اوایل تیرماه سال۶۷ تهاجم دشمن آغاز شد و در کمتر از سه‌ماه تمام مناطق تصرف‌شده ازسوی ایران را باز پس گرفت. فعل و انفعالات نظامی نهایتا موجب اقدام شجاعانه و تدبیر حکیمانه امام‌خمینی(ره) مبنی بر پذیرش قطعنامه شد.
دشمن که احساس می‌کرد مواضع نظامی ایران در حالت ضعف قرار دارد، بعد از پذیرش قطعنامه اقدام به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب و غرب کشور کرد. در جنوب مجددا تا دروازه اهواز پیشروی کرد اما حضور رییس‌جمهور وقت (مقام معظم رهبری) در اهواز و اعلان باقی ماندن در منطقه تا عقب راندن دشمن باعث شد تا نه‌تنها سیل نیروهای مردمی به‌سوی جبهه سرازیر شود، بلکه نیروهای نظامی نیز سریع خود را بازسازی کرده و با حمله به دشمن بیش از ۳۰۰دستگاه تانک و نفربر را منهدم کردند یا غنیمت گرفته و صدها نفر از دشمن را به اسارت درآورده و آن‌ها را مجبور به عقب‌نشینی تا خطوط مرزی کردند. در منطقه غرب نیز دشمن قصد پیشروی داشت که با تعبیر تاکتیک عقب‌نشینی، نیروهای آماده منافقین را به طرف ایران گسیل کرد و با پروازهای بالگردها و هواپیماهای نظامی، پشتیبانی مستقیمی را از ستون نظامی منافقین انجام داد.
ستون نظامی منافقین بعد از عبور از مرز به‌سمت شهر اسلام‌آباد حرکت کرد. در بین مسیر مقاومت‌های موردی ازسوی نیروهای پراکنده در منطقه صورت گرفت، ازجمله مقاومت در پادگان ابوذر و حماسه شهادت فرماندهان و سربازان پادگان.
ستون منافقین با درک ناصحیح از شرایط سیاسی و اجتماعی داخلی ایران مغرور از پیشروی روی جاده بعد از گذشتن از اسلام‌آباد به‌طرف کرمانشاه حرکت کرد تا به اصطلاح بعد از آزادی این شهر بتواند راه پیشروی خود را به‌سوی تهران هموار کند. در چنین شرایطی، مسوولان نظامی و سیاسی کشور با تدبیری هوشمندانه توانستند عملیات غرورآفرین «مرصاد» را طراحی و با فرماندهی امیر سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران سپهبد شهید علی صیادشیرازی و با شرکت یگان‌های ارتش و سپاه پاسداران اجرا کنند.
تمرکز نیروهای ایرانی در جبهه جنوب منجر به آن شد که حرکت منافقین در داخل خاک ایران در ابتدا به‌سرعت انجام گیرد. اما بلافاصله بعد از اینکه خبر هجوم دشمنی که چندان هم هویتش مشخص نبود به نیروهای خودی رسید، شهید علی صیادشیرازی راهی کرمانشاه شد تا اوضاع را بررسی کند.
 روایت شهید صیادشیرازی از مرصاد
 صیادشیرازی ماجرای ورود منافقین و مطلع شدن از حمله آن‌ها را این‌گونه تعریف می‌کند: «یک دفعه ساعت ۸:۳۰شب از ستاد کل به من زنگ زدند و گفتند: دشمن از سرپل ذهاب، گردنه پاتاق با سرعت ‌به جلو می‌آید. همین‌جوری سرش را انداخته پایین می‌آید. من گفتم: کدام دشمن!؟ اگر تنها از یک محور می‌آید، پس چه جور دشمنی است!؟ گفتند: نمی‌دانیم. گفتند: همین‌طور آمده الان هم به کرند رسیده و کرند را هم گرفته است. چون بعد از پاتاق، می‌شود کِرند، بعد از کرند، می‌شود اسلام‌آباد غرب و سپس می‌آیند به کرمانشاه. گفتم: این چه جور دشمنی است؟ گفتند: ما هیچی نمی‌دانیم».
شهیدصیادشیرازی ادامه می‌دهد: «آخر گفتم: فقط به هواپیما بگویید که ساعت ۱۰:۳۰ شب آماده بشود ما با هواپیما برویم به کرمانشاه. طاق‌بستان محل قرارگاه بود. مجبور شدیم پیاده شویم، ماشین گرفتیم، رفتیم تا رسیدیم و تا ساعت ۱:۳۰بامداد ما دنبال این بودیم، این دشمنی که دارد می‌آید، کیه؟ ساعت۱:۳۰ بامداد یک پاسداری آمد و گفت: من اسلام‌‌آباد بودم، دیدم منافقین آمدند، ریختند توی شهر! تازه فهمیدم منافقین هستند ریختند توی شهر.»
در بدو ورود منافقین، تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند سپس با استفاده از تعداد زیادی تانک دجله و خودرو، نیروهای منافقین به طرف کرمانشاه عزیمت کردند که در منطقه حسن‌آباد، ۲۰کیلومتری اسلام‌آباد به‌دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع‌آوری نیرو، منافقین زمینگیر شدند.
نیروهای خودی در فاصله ۲۰۰متری آنان در ارتفاعات چهارزبر ضمن تشکیل خط پدافندی با آنان درگیر شده، و بعدازظهر ۴مرداد با محاصره شهر اسلام‌آباد، به‌منظور انسداد عقبه و راه فرار، سه‌راه اسلام‌آباد - کرند را قطع و آن‌ها را محاصره کردند. رزمندگان خودی در روز ۵مرداد عملیات مرصاد را با رمز «یا علی‌بن‌ابی‌طالب(ع)» آغاز کردند و طی چندین ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده و مابقی را به فرار واداشتند.
عملیات مرصاد دستاورد داخلی و خارجی بسیاری برای کشور داشت که از آن جمله می‌توان به اتحاد هرچه بیشتر نیروهای نظامی، انتظامی و بسیج در داخل کشور، خواری و ذلت برای منافقین در سطح دنیا و قرارگرفتن آنان لیست گروهک‌های تروریستی حتی در تروریست‌ترین کشور دنیا (آمریکا)، هوشیاری ملت ایران و نیروهای مردمی، خنثی شدن تلاش مذبوحانه صدام و ایادی بعثی وی برای سهم‌خواهی از ایران در پای میز مذاکرات صلح و پذیرش قطعنامه۵۹۸، تثبیت قدرت و توان بالای نظامی و امنیتی نظام جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان و ارزیابی عکس‌العمل سریع رزمندگان اسلام در برابر هرگونه تجاوز احتمالی و ده‌ها دستاورد دیگر که به‌مرور عیان می‌شود، تنها بخشی از این توفیقات بود.

 

ارسال نظر