سرمقاله
روباه پیر و مرگ ملکه 96 سالهاش
مهدی فضائلی کارشناس سیاسی
پیرامون ما اتفاقات و رویدادهایی رخ مینماید که هرکدام میتواند برای ما در بعد شخصی، اجتماعی، فرهنگی یا سیاسی درسآموز یا عبرتانگیز باشد.
انسان هوشمند تلاش میکند این وقایع را راحت و مجانی از دست ندهد و با دقت در آنها بُعد یا ابعادی از زندگی خود را عمق ببخشد. یکی از این رویدادها، مرگ الیزابت دوم، ملکه انگلستان است که این روزها زیاد درباره آن میشنویم و میبینیم و میخوانیم؛ پیرزنی ۹۶ساله که با حدود 70سال سلطنت در انگلستان، رکوردی بیسابقه را طی هزارسال گذشته این کشور به نام خود ثبت کرد!
دقت کنید! انگلستان؛ معروف به روباه پیر، یکی از پرمدعاترین و پرسابقهترین کشورهای اروپایی است که درعینحال سوابق زشت و خائنانه زیادی در کشورهای مختلف ازجمله ایران عزیز ما دارد. این کشور با سیاستهایش و رسانه معروفش یعنی BBC نقشآفرینیهای زیادی داشته و دارد.
مرگ ملکه الیزابت دوم، فرصتی است برای شناخت یکی از دشمنترین حکومتها با مردم و نظام ما و اینکه چقدر میشود به این کشور، سیاستمداران و رسانهاش اعتماد کرد. زندگی پر از فساد، اشرافیگری حداکثری، ظلم و استعمار ملتهای مختلف، تسلط فوقالعاده باواسطه و بیواسطه بر تقریبا تمام مبادی قدرت و ثروت، سلطنت موروثی و درعینحال مرموز و پیچیده، شمهای از آن چیزی است که در کاخ باکینگهام میگذرد. دولتمردان انگلیس، حتی در شرایط سخت اقتصادی این روزها که به گفته روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ» آلمان (که از فقر روزافزون در انگلیس خبر داده و نوشته است) «شرایط به گونهای است که همواره باید شهروندان انگلیسی بیشتری بین دو گزینه گرم کردن خود و غذا خوردن یکی را انتخاب کنند»، بیپروا برای تشییع ملکه خود هزینه میکنند تا جایی که خبرنگار شبکه الجزیره این هزینه را حدود ۶میلیارد پوند پیشبینی کرده است؛ هزینههایی که به مخیله ما هم خطور نمیکند.
یادمان نرفته که روزنامه انگلیسی دیلیمیل در آستانه تولد نوه همین ملکه تازه ازدنیارفته در سال۹۲، پیشبینی کرد، این جشن تولد،۲۴۳میلیون پوند روی دست مردم این کشور خواهد گذاشت! یا همین چند ماه پیش بود که به مناسبت هفتادسالگی سلطنت این عجوزه، بیش از یکمیلیارد دلار در انگلستان هزینه شد! همه اینها در حالی است که یک سازمان خیریه برای کودکان در انگلیس اعلام کرده است، نسبت کودکان فقیر در مناطق شمالشرقی انگلیس، از لندن پیشی گرفته و اکنون از هر پنج کودک در این منطقه، دو کودک در فقر بزرگ میشوند. همچنین براساس گزارش نهادهای ناظر، فقر کودکان در منطقه ولز نیز از ۳۱درصد در سال۲۰۲۰ به ۳۴درصد در سال گذشته افزایش یافته و متوسط فقر کودکان در انگلیس، ۲۷درصد شده است. براساس گزارش نهادهای رسمی و برخی پژوهشگاههای این کشور نیز، تعداد افرادی که به بانکهای غذا (غذای ارزان) در بریتانیا نیاز دارند از 26هزار نفر در سال2009 به بیش از 2.5میلیون نفر در سال گذشته افزایش یافته است. و اینها بهجز معضلات و دهها آسیب اجتماعی خرد و کلان و دهها مورد اقدامات و رفتار ضد حقوق بشری است که این کشور با آن روبهرو است اما حاکمان و رسانه وابسته به ملکه این کشور آنچنان پرمدعا و حقبهجانب برخورد میکنند که گویا مملکتی بیعیبونقص را اداره میکنند. از نشانههای فریبکاری و روباهصفتی حکمرانان انگلستان اینکه BBC آینه تمامنمای این مکارگی، امکان نظردهی درباره تمام پستهای مربوط به مرگ ملکه را در صفحه اینستاگرامش مسدود کرده و این در حالی است که با نگاهی مثبت ادعا میکند اخبار خانواده سلطنتی برای مردم جهان مهم است و به همین جهت پرحجم به آن میپردازد!
برای حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران، همین بس که چنین حکام و چنین رسانهای شبانهروز علیه آن دسیسه میچینند و سخنپراکنی میکنند.
ارسال نظر