نیروهای انقلاب بر خلاف رفتار جانبدارانه اصلاح طلبان نسبت به خطای «درازهی» به ماجرای «سرباز خط ویژه» واکنش نشان دادند
اصولگرایی در مقابل قبیله گرایی
«دفاع»؛ واژهای ریشهدار در تاریخ زندگی انسانی است و «سرباز» مترادفی معنادار برای ملتی بزرگ در اعصار گذشته و بهویژه از زمان ایجاد دولت مدرن به حساب میآید. سربازی علاوه بر دلتنگی، مشقت، رنج دوری از خانواده و دهها مشکل دیگر، جانبازی را نیز در خود مستتر دارد.

«دفاع»؛ واژهای ریشهدار در تاریخ زندگی انسانی است و «سرباز» مترادفی معنادار برای ملتی بزرگ در اعصار گذشته و بهویژه از زمان ایجاد دولت مدرن به حساب میآید. سربازی علاوه بر دلتنگی، مشقت، رنج دوری از خانواده و دهها مشکل دیگر، جانبازی را نیز در خود مستتر دارد. از حضور در نقاط صفر مرزی و دفاع از مرز در مقابل گروههای تروریستی گرفته تا حفاظت از جان و ناموس هموطنان در مقابله با اشرار، قاچاقچیان و اراذل و اوباش تنها بخشی از خدمات سربازان ایران اسلامی است. در این میان گاهی پیکان جفا، این خدمتگزاران جوان میهن را نیز بینصیب نگذاشته و قلبشان را آماج زیادهخواهی و قانونشکنی قرار داده است.
علیاصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس حالا بهواسطه فیلمی که سرباز پلیس راهور منتشر کرد، مورد توجه همگان قرار گرفته است. وی در این فیلم میگوید: «حامد اکبری هستم. سر دروازهدولت شیفت هستم. این راننده (ماشین) آمده بدون مجوز تردد، خط ویژه به من گفت ... من هم جوابش را دادم. بهش گفتم بچهخوشگل. خود نماینده مجلس پیاده شد زد تو گوش من. هم شاهد داریم، هم دوربین هست.» مردم را هم شاهد میگیرد که از نماینده مجلس سیلی خورده است. چند نفر هم میگویند که ما شاهدیم این آقا سیلی زد.
واکنش متفاوت نمایندگان
اما در کنار مردم، نمایندگان نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و با تقبیح این عمل همکار خود خواستار پیگیری موضوع و برخورد قانونی با این رفتار غیرقانونی شدند.
علیرضا زاکانی، نماینده قم در این زمینه نوشت: «قانون فصلالخطاب بوده و قانونشکنی محکوم است و نماینده مجلس نیز بیش از همه باید مطیع قانون باشد تا قانونمداری در جامعه فرهنگ شود. وظیفه هیات نظارت بر نمایندگان در بررسی برخورد با سرباز راهور بسیار خطیر است تا با روشن نمودن زوایا، حق و اخلاق را پاس داشته و به انصاف حکم نماید.»
روح الله نجابت، نماینده مردم شیراز در مجلس نیز در واکنش به این موضوع در حساب توییترش نوشت: «شما به یک جوان سیلی نزدید، به اعتبار مجلس و امید مردم سیلی زدید! مجلس با کسی عقد اخوت نبسته و پشت مظلوم میایستد.» مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس نیز در واکنش به این موضوع یادآور شد که «اگر ماجرا اثبات شود، جریان انقلابی تقوای جمعی خود را نشان خواهد داد نه مثل حمایت تمام قد اصلاحطلبان از همسرکشی نجفی و خطای نماینده مجلس دهم.»
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس هم تنها ساعاتی پس از این ماجرا در توییتی بر پیگیری این ماجرا تاکید و گفت: «در برابر قانون همه مساوی هستند. مجلس به کسانی که به وظیفه قانونی خود عمل میکنند افتخار میکند و اولین مدافع حقوق آنهاست.»
اصولگرایان؛ پشتیبان قانون
محسن رضایی نیز سرباز را قلب میهن دانست و تاکید کرد که سرباز راهور یا سرباز مرزبانی که از راننده یک مقام مملکت، کارت شناسایی یا مجوز تردد بخواهد، نه تنها کار بدی نکرده بلکه به وظیفه خود عمل نموده و شایسته تقدیر است. در این میان باید به این نکته توجه شود که شخصیتهای سیاسی مجلس و نمایندگان و همچنین سیاسیون دیگری در صف مطالبهکنندگان چندچون ماجرا هستند و با تمام قوا به دنبال بررسی موضوع هستند. اما از دیگر سو شخصیتهایی که از قضا جامه سیاسی هم به تن دارند، تور خود را برای صید منافع سیاسی پهن کردهاند و با دوگانهسازی و تطهیر و تنقیح آنچه در گذشته رفته است، بهدنبال برجستهسازی قاعدهمند مسأله و لجنپراکنی مهندسی شده برای لیست ناامیدی است که قرار بود امید را به خانه ملت ببرد. حسامالدین آشنا، مشاور رییسجمهوری در توییتی دراینباره نوشت: «چه زود دست بزن پیدا کردهاند.» گویا جنابشان یا «دستهای» قبل را ندیدهاند، یا «بزن» را تنها فعل اختصاصی هم کیشان خود میپندارند. عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم نوشته است: چندی پیش یک سرباز را بهدلیل انجام وظیفهاش در مازندران کتک زدند. فوری سر و ته ماجرا را بههم آوردند. ببینیم مورد اخیر را چکارش خواهند کرد؟ اجباری به سربازی بروی، از حقوق خبری نباشد، کتک هم بخوری؟ انتظار دارید فردا از وطن دفاع کنند؟
استاندارد دوگانه اصلاحطلبان
این تمام ماجرا نیست و قصه به همینجا ختم نمیشود. حمدالله کریمی، نماینده بیجار در مجلس قبل، سال۹۶ با یک سرباز راهور در فرودگاه مهرآباد درگیر شده بود و بینی سرباز را شکسته بود اما رفتار هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شاید آنگونه که باید و شاید تاثیرگذار نبودهاست. قانونشکنی مذموم و ناپسند است. تفاوتی در جناح سیاسی هم نباید قائل شد و هر فردی هر چه والامقامتر در مقابل قانون باید خاشعتر باشد.
پرخاشگری حق هیچ جناح و جریانی نیست. پس فرقی نمیکند پرخاشگر، نماینده اصولگرا باشد، یا نماینده اصلاحطلب؛ تفاوتی نمیکند کدام مسوول دست به پرخاشگری می زند، «عباس آخوندی» یا «محمدباسط درازهی» نماینده سراوان در مجلس قبل که به یکی از کارمندان اداره گمرک بعد از جلوگیری از ورود خودروی وی به گمرک، توهین کرد.حال روزنامه اعتماد که در ماجرای نماینده خاطی سراوان با تیتر «درازهی بهانه است، اصل مجلس نشانه است» به انتقادها به این نماینده خاطی واکنش نشان داده بود حال با تیتر «سیلی بر چهره قانون» سعی داشت این رفتار را به مجلس اصولگرای یازدهم تعمیم دهد. همچنانکه محسن مهدیان، فعال سیاسی و رسانهای در واکنش به این رفتار دوگانه اصلاحطلبان در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «انقلابیها اولین جریانی هستند که مقابل زخم سیلی موضوع گرفتند، اما شما ساکت... شماها که هم حزبیتان همسرش را کشت و زن را متهم کردید. وزیر مسکنتان خبرنگار را زد و چشم بستید. وزیر بهداشتتان پیر مرد را تحقیر کرد و دفاع کردید. نمایندهتان مأمور را هتاکی کرد و سکوت کردید. سال88 مأموران ناجا را زدید و بالاسرش سوت زدید.»
برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی تنها راه پیش رو برخورد بدون اغماض با خاطی است؛ مسألهای که اگر در حوادث مشابه گذشته اتفاق میافتاد شاید تکرار آن با توجه به هزینه داده شده، منطقی بهنظر نمیرسید. امروز همه انتظار رفتار انقلابی از مجلس انقلابی دارند نه مانند مجلس دهم که رییس مجلس آن، مسعود پزشکیان ماجرای هتاکی نماینده سراوان را به نایب رییساش حواله دهد و او نیز در رسانه ملی از بیاخلاقی درازهی نماینده هم طیف خود دفاع کند. همچنانکه قالیباف، رییس مجلس یازدهم، به محض شنیدن اولین گزارشها، دستور بررسی دقیق ماوقع را صادر کرد تا درصورت احراز تخلف، هیات نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه بررسی و قانونی کنند.
سرباز مدافع جان، مال و ناموس این سرزمین است و هیچکس حق تعدی به این واژه پر معنا را ندارد. سرباز هم زمانی که در دفاع از امنیت کشور و جلوگیری از هرج و مرج در سالهای فتنه در خیابانها مورد ضرب و شتم قرار میگرفت، سرباز بود و هم حالا که در شرایط کرونایی، هدفی جز خدمت ندارد.
امروز همه انتظار رفتار انقلابی از مجلس انقلابی دارند نه مانند مجلس دهم که رییس مجلس آن، مسعود پزشکیان ماجرای هتاکی نماینده سراوان را به نایب رییساش حواله دهد و او نیز در رسانه ملی از بیاخلاقی درازهی نماینده هم طیف خود دفاع کند. همچنانکه قالیباف، رییس مجلس یازدهم، به محض شنیدن اولین گزارشها، دستور بررسی دقیق ماوقع را صادر کرد.