«صبحنو» از تغییر روند ویروس کرونا در کشور گزارش میدهد
تهران در یک قدمی پیک چهارم
طبق آخرین گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا طی هفته گذشته در مجموع در کل کشور سیر بیماری صعودی نشده است، اما در تعدادی از شهرها و استانها از جمله در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد ابتلا و بستری بیماران دیده میشود.

طبق آخرین گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا طی هفته گذشته در مجموع در کل کشور سیر بیماری صعودی نشده است، اما در تعدادی از شهرها و استانها از جمله در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد ابتلا و بستری بیماران دیده میشود و به نظر میرسد این روند افزایشی به علت کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استانهای دیگر نیز آشکار شود،اگرچه هنوز رشد بیماری خیلی سریع نیست ولی تغییر روند نزولی به صعودی نگرانکننده است.
بهدنبال هشدار وزارت بهداشت، برای خطر خیز چهارم کرونا در کشور و صحبتهای اخیر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر بازگشت محدودیتهای کرونایی برای سفرهای بین شهری در صورت شیوع بیشتر ویروس کرونا، به نظر میرسد بار دیگر محدودیتهای کرونایی تشدید شوند. دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت به تازگی گفته است: تعداد شهرهای نارنجی کشور از ۱۸شهر به ۳۶شهر افزایش یافته و این زنگ خطر بزرگی است که در جامعه به صدا
درآمده است. اگر مردم مانند گذشته پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند با وضعیت نگرانکنندهای در روزهای آینده مواجه میشویم.
به گفته وی، در ۱۰روز گذشته تعداد شهرهای زرد نیز از ۱۳۰ به ۱۷۸افزایش پیدا کرده و از طرفی شهرهای آبی که شیوع کمتر بیماری کووید۱۹ را داشتند رو به کاهش است. تعداد شهرهای آبی نیز از ۳۰۶شهر به ۲۳۴شهر کاهش
یافته است و تعداد شهرهای آبی نیز حدود ۲۰درصد کاهش یافته است. وضعیت تردد مردم نیز نشان میدهد که تردد مردم در کشور نسبت به قبل از شیوع بیماری در کرونا فقط حدود ۴درصد کمتر شده است و این قابل قبول نیست. حریرچی از روند صعودی انتقال ویروس کرونا در کیش، قشم و هرمز خبر داد و گفت: این سه جزیره در وضعیت نارنجی قرار دارند و سفر مردم در روزهای اخیر به این سه جزیره بسیار افزایش یافته است.
همچنین دکتر نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا استان تهران در گفتوگویی با ایسنا، با تاکید بر اینکه در هر ازدحامی که پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود احتمال و خطر انتقال ویروس کووید۱۹ وجود دارد، گفته است: در حال حاضر وضعیت دچار یک نوسان است که متاسفانه ورودی مراجعهکننده سرپایی از هفته گذشته بالای ۲۰۰۰مورد در روز شده است و میزان بستری روزانه به ۳۰۰نفر رسیده است که زنگ خطری
برای ماست.
متاسفانه مشکل دیگر در یک یا دو هفته اخیر این است که به شکل نادر شاهد عوارض خاص کرونا در هفته دوم تا ششم بیماری هستیم که این هم یک هشدار جدی برای ماست. درگیریهای قلبی، درگیری سیستم عصبی و عوارض عفونی ثانویه جزو این عوارض خاص هستند که در برخی افراد رخ میدهد. وی درخصوص آغاز به کار تورها و هتلها برای نوروز۱۴۰۰، تاکید کرد: این موضوع کاملا وابسته به شرایط بیماری در کشور در اواسط اسفند است. مردم سال گذشته هم عید را در منزل بودند و شرایط برگزاری تورها و سفرها کاملا وابسته به موقعیت بیماری در روزهای آتی است.
آیا پیک چهارم در راه است؟
برای مهار جدی ویروس کرونا، از ابتدای آذر۹۹ طرح جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی از سوی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اجرا شد که در مرحله اول، دو هفته اعمال شد و با تغییر وضعیت قرمز برخی شهرهای ایران به وضعیت نارنجی، برخی محدودیتها تغییر پیدا کرد. با این حال به نظر میرسد رفته رفته اهمیت رعایت پروتکلها برای مردم کمتر شده است بهطوری که برخی از کارشناسان این سیر صعودی را به وقوع پیک چهارم کرونا ربط دادهاند.
بنا بر اعلام جانشین رییس پلیس راهور؛ توجه به روند صعودی کرونا در برخی استانها، تردد خودروهای غیر بومی به شهرهای هدف شامل مشهد، اصفهان، شیراز، بندرعباس، بوشهر، جزیره قشم و کیش بهدلیل
مسافر پذیر بودن از شنبه آینده ممنوع است.
البته گرچه طی هفتههای گذشته روند ابتلا و آمار جانباختگان کرونایی رو به کاهش بوده و به نظر میرسد شرایط تحت کنترل است، اما دکتر سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز نسبت به برگزاری هرگونه تجمع و همچنین دورهمیهای خانوادگی هشدار داد و گفت: «نباید فراموش کنیم که در شرایط حساس کنونی رعایت توصیههای بهداشتی وظیفه عقلی و انسانی ماست و امیدواریم با تقویت همکاری مردم با همکاران نظام سلامت مانع از بروز خیز چهارم بیماری در کشور شویم.» با توجه به این وضعیت و هشدارهای مسوولان بهداشتی کشور نسبت به شکننده بودن وضعیت کرونا در کلانشهرهایی مانند تهران، به نظر میرسد در هفتههای آینده شاهد محدودیتهای بیشتری در شهرهای کشور باشیم.