اعلام آمادگی کره جنوبی برای آزادسازی منابع بلوکه شده ایران
چشم بادامی ها کوتاه آمدند
بر اساس اعلام خبرگزاری یونهاپ، مجموع بدهی کرهجنوبی به ایران ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است؛ پولی که کرهجنوبی به بهانه تحریمهای یکجانبه آمریکایی علیه ایران از دادن آن امتناع میکند.

بر اساس اعلام خبرگزاری یونهاپ، مجموع بدهی کرهجنوبی به ایران ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است؛ پولی که کرهجنوبی به بهانه تحریمهای یکجانبه آمریکایی علیه ایران از دادن آن امتناع میکند. حال سفیر کرهجنوبی از برطرف شدن محدودیتهای برداشت ایران از منابع مالیاش در بانکهای کرهای بدون هیچ محدودیت سقفی خبر داده است.
رایزنیهای ایران و کرهجنوبی بر سر داراییهای بلوکهشده کشورمان در کره مدتهاست که در جریان است؛ مبلغی که در ازای خرید میعانات گازی از ایران بوده و از سپتامبر۲۰۱۸ به بهانه تحریمهای آمریکا در حسابهای دو بانک کرهای مانده؛ اما باوجود این رایزنیها کرهایها اقدامی که رضایت ایران را به همراه داشته باشد، صورت ندادهاند و در این مدت نیز شاهد سنگاندازیهای سئول در این مسیر و بهانهتراشیهای بیاساس به تبعیت از آمریکا بودهایم، تاجاییکه همتی
رییس کل بانک مرکزی، بارها و بارها در این خصوص به کرهجنوبی هشدار داده و تاکید كرده بود كه در صورت ادامه این روند بازار ایران را روی کالاهای کرهای خواهد بست. در ماههای اخیر نیز، خبر توقیف نفتکش کرهجنوبی در آبهای خلیجفارس توسط نیروی دریایی سپاه، بار دیگر مساله پولهای بلوکهشده ایران در این کشور را بر سر زبانها انداخت و باعث شد تا هیات دیپلماتیک کرهای پس از مدتها برنامهریزی، مجبور به سفر به ایران شود و تلاش کند با رایزنیهای سیاسی ایران را به آزادی نفتکش خود مجاب کند؛ سفری که سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مهمترین محور آن را موضوع پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی عنوان کرد. خطیبزاده در همان زمان تاکید کرد که «امکان عدمپرداخت این پولها وجود ندارد و ما از همه مجاری قانونی و حقوقی برای آزادسازی این پولها استفاده میکنیم. قانون جنگل که حاکم نیست و از طرف دیگر دولت کرهجنوبی نیز هیچوقت نگفته است که این پولها را پس نمیدهد.» حال روز گذشته رییس کل بانک مرکزی ایران و سفیر کرهجنوبی در جلسهای که به درخواست سفارت کرهجنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابهجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کرهجنوبی توافق کردند. در این جلسه توافقات لازم
در خصوص انتقال منابع به مقاصد مورد نظر انجام و تصمیمات بانک مرکزی در خصوص حجم منابع مورد انتقال و بانکهای مقصد به طرف کرهای اعلام شد.
سفیر کرهجنوبی در ایران اعلام کرد: این کشور آماده انجام کلیه اقدامات لازم برای استفاده از تمامی منابع بانکی ایران در کرهجنوبی است و در این خصوص هیچ سقف و محدودیتی وجود ندارد. «عبدالناصر همتی» نیز ضمن استقبال از تغییر رویکرد کرهجنوبی گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران از تغییر رویکرد کشورها و افزایش همکاریها استقبال میکند، اما پیگیریهای حقوقی این بانک به منظور مطالبه خسارات ناشی از عدم همکاری بانکهای کرهای در سالهای اخیر به قوت خود باقی خواهد بود و طرف کرهای باید تلاش زیادی انجام دهد تا این سابقه منفی از بین برود.
همچنین روز گذشته در دیدار رییس کل بانک مرکزی با سفیر ژاپن كه به درخواست طرف ژاپنی برگزار شد، نحوه استفاده از منابع بانکی ایران در ژاپن مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
«عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ملاقات پیشین با مقامات ارشد کشور ژاپن و یادآوری تاکیدات خود مبنی بر پایان دوران فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا، گفت: کشورهای دوست باید فارغ از فشارهای سیاسی به همکاری با یکدیگر اهتمام ورزند. وی در ادامه بر لزوم استفاده از منابع ارزی ایران در ژاپن تاکید کرد و افزود: طرف ژاپنی باید در خصوص استفاده ایران از منابع مذکور و انتقال آنها به سایر مبادی موردنیاز بانک مرکزی ایران ابتکار عمل داشته باشد.
سفیر ژاپن در ایران نیز ضمن قدردانی از تلاش بانک مرکزی برای تسریع در پرداخت بدهیهای شرکتهای ایرانی به طرفهای ژاپنی، پیشنهاد استفاده از منابع موجود برای خرید واکسن کرونا را مطرح و بر اهتمام سفارت ژاپن در ایجاد ارتباط بین بانکهای مرکزی دو کشور به منظور پیشبرد بهتر امور و حل مسائل بانکی تاکید کرد. حال به نظر میرسد موافقت همزمان کرهجنوبی و ژاپن با آزادسازی منابع بلوکهشده ایران در این کشورها، بخشی از سیاست دولت جدید آمریکا در قبال ایران باشد؛ گشایشهایی جزئی تا با ورود به برجام، ایران را به مذاکره طولانی و پیچیده برای ایجاد محدودیتها و تعهدات بیشتر بکشاند؛ موضوعی که خط قرمز ایران است و بارها توسط رهبر انقلاب و دیگر مسوولان کشور تاکید شده است که بدون رفع کامل تحریمها، ایران وارد هیچ مذاکره و گفتوگویی با آمریکا نخواهد شد.