مقاومت در برابر زیادهخواهیها، قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام را ابتر گذاشت
شکست فشار هوشمند در برابرمقاومت فعال
هجمه به ایران در مجامع بینالمللی با چراغ سبز آمریکا و و پیگیری نوچههای اروپاییاش، موضوع جدیدی نیست؛ زیادهخواهان بینالمللی با صفآرایی حق به جانب همواره بهدنبال تضییع حقوق ملتها و کسب منافع نامشروع خود بودهاند.

هجمه به ایران در مجامع بینالمللی با چراغ سبز آمریکا و و پیگیری نوچههای اروپاییاش، موضوع جدیدی نیست؛ زیادهخواهان بینالمللی با صفآرایی حق به جانب همواره بهدنبال تضییع حقوق ملتها و کسب منافع نامشروع خود بودهاند. صفآرایی در ایستگاه شورای حکام آژانس بینالمللی برای فشار بر ایران و تصویب قطعنامه ضد ایرانی نیز از این قاعده مستثنا نیست. نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز دوشنبه هفته گذشته به صورت مجازی آغاز شد و این نشست در پی توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارتهای فراپادمانی در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برگزار شد و سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا پیشنویس قطعنامهای را برای ارائه به نشست شورای حکام آماده کرده بودند؛ قعطعنامه ای که به سر منزل مقصود نرسید.
عقبنشینی از ماجراجویی
با هشدارهای پیاپی مقامات کشورمان و موضع مقتدرانه ایران، فرآیند اقدام ضدایرانی غربیها ناکام ماند و عقبنشینی پایان ماجرای زیادهخواهانه بود. سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان اقدام سه کشور اروپایی برای ارائه پیشنویس قطعنامه، پس از توافقات اخیر ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در سفر رافائل گروسی، مدیرکل این نهاد به تهران انجام شد را حرکتی اشتباه خواند و اضافه کرد: ایران پس از شکست رویکرد فشار حداکثری آمریکا حاضر به پذیرش رفتارهای مشابه نخواهد بود.
در همین راستا تروئیکای اروپایی امضاکننده «برجام» پس از امتناع از صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در شورای حکام آژانس اتمی یک بیانیه مشترک صادر کردند. تروئیکای اروپایی متشکل از آلمان، فرانسه و انگلیس در ادامه این بیانیه، مدعی شدند که «همچنان از نقض ادامهدار تعهدات هستهای ایران در ماههای اخیر به خصوص گامهای تنشآمیز برداشتهشده از سوی این کشور از تاریخ نوامبر۲۰۲۰ نگران هستیم.»
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نیز در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد که سه کشور اروپایی در حمایت کامل از ایالات متحده به این جمعبندی رسیدند که بهترین راه برای حمایت از رویه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خودداری از ارائه پیشنویس قطعنامه [ضد ایرانی] در نشست شورای حکام است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: ما از نتیجه نشست شورای حکام درباره ایران و طرح ارائه شده توسط مدیرکل آژانس اتمی خرسندیم و میدانیم که مدیرکل آژانس برنامهای واقعبینانه پیشنهاد کرده که ایران آن را پذیرفته است.
مقاومت؛ راه مقابله با زورگویی
مقاومت ایران درباره زورگوییها در تمام برههها تاثیرگذارتر از سازش بوده است و در مورد اخیر نیز شاهد این مدعا هستیم. گفتمان زور در برابر زور این بار هم کمیت زیادهخواهی را در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، لنگ گذاشت و ثابت کرد که ابزارهای غربیها برای فشار بر ایران چندان هم اثرگذار نیستند.
مصوبه مجلس و اجرای آن بیش از هر زمانی غربیها را متوجه تغییر در نگاه ایران کرده است، تغییری که جز به کسب منافع ملی به چیزی نمیاندیشد و اقدام راهبردی برای لغو تحریمها حالا برگ برندهای شده است برای ناکام ماندن توطئههای غربی، عبری، عربی.
رفع کامل تحریمها حالا به درخواستی ملی تبدیل شده است و مسوولان یکصدا آن را به گوش متوهمان غربی رساندهاند؛ یکصدایی در سیاست خارجی و اتفاق نظر بر سر منافع حیاتی ملی بیش از هر عاملی میتواند، اثر بخش و تاثیرگذار باشد. بازنمایی وجود تشتت برای دشمنان، آنها را بر مدار زیادهخواهی قرار داده و مدام سعی خواهند کرد با مداخله، تحریم، تهدید و قطعنامه در جهت کسب منافع خود عمل کنند.
از طرفی عقبنشینی از تصویب قطعنامه نباید بهعنوان امتیازی در نظر گرفته شود زیرا برگشت از مسیر اشتباه به منزله فرجه و امتیاز به طرف مقابل نیست. باید مراقب بود که در پایان فرجه سه ماهه به آژانس، عدم صدور قطعنامه علیه ایران بهعنوان امتیاز محسوب نشود و شاهد اقدامات عملی باشیم. ابوالفضل عموئی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «صبحنو»، اظهار داشت: تلاش سه کشور اروپایی با حمایت آمریکا برای صدور قطعنامه علیه ایران یک تلاش زیادهخواهانه بود که نه مبنایی داشت و نه میتوانست مؤثر باشد. وی افزود: از جهتی هم ایران تخلفی را انجام نداده است و حرکتی را در چارچوب پاراگراف۳۶ برجام در توقف اجرای پروتکل الحاقی انجام داده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: همچنین ایران حسن نیت خود را در تعامل با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سفر به تهران، با پذیرش ذخیرهسازی اطلاعات سه ماهه در داخل کشور ثابت کرده است.
صدور قطعنامه، تفاهم با آژانس را تخریب میکرد
عموئی با بیان اینکه اقدام کشورهای غربی میتوانست باعث تخریب این تفاهم و حتی فراتر از آن گامهای موثرتری برای احیای برنامه هستهای ما باشد، گفت: چارچوب اصلی توانمندی فعلی کشور همصدایی مسوولان و اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمهاست.
عموئی تصریح کرد: این قانون مجلس مسیر اعمال فشار بر ایران را برعکس کرد و عناصر توانمندی کشور را در مقابل فشارها و تحریمهای طرف مقابل و زیادهخواهیهایی که این کشورهای اروپایی دائما طرح میکردند، برعکس کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: با اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، هم غنیسازی ۲۰درصد در ایران انجام گرفته و هم اجرای پروتکل الحاقی بهدلیل بدعهدی طرف مقابل متوقف شده است.
وی با بیان اینکه ایران شاهده نصب سانتریفیوژهای جدید و پیشرفتهIR2m و IR6 است، افزود: سایر گامها برای تقویت برنامه هستهای کشور برداشته شده است.
از موضع قدرت در مقابل اروپاییها ایستادیم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون منجر به تولید قدرت و اقتدار در داخل کشور شده است، گفت: همصدایی مسوولان در ادامه مسیر این قانون باعث تقویت موضع جمهوری اسلامی در آینده و در مجامع بینالمللی خواهد شد.
عموئی تاکید کرد: در واقع گفتمان غربیها برای مواجهه با ایران گفتمان زیادهخواهی بود؛ تقاضا بدون انجام تعهد و مطالبه بدون اجرای تعهداتشان بود. ولی با اجرای قانون اقدام راهبردی این مسیر معکوس شد و متوجه شدند که زیادهخواهی بدون انجام تعهداتشان نتیجهای جز تقویت بیش از پیش برنامه هستهای ایران و کاهش تعهدات در بر نخواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: ما از منطق قدرت و از موضع قدرت در مقابل زیادهخواهیهای طرف اروپایی ایستادگی کردیم و نهایتا آنها متوجه شدند که صدور این قطعنامه بیش از اینکه به نفعشان باشد به ضررشان خواهد بود.
محمدحسین آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «صبحنو» اظهار داشت: بایدن باید متوجه شود که یکی از دلایلی که مردم آمریکا به ترامپ نه گفتند، بهدلیل سیاستهای ضد حقوق بینالملل،جنگطلبانه و نگاههای خصومتطلبانهای بود که ترامپ بر علیه ملتهای دنیا داشت.
وی افزود: ترامپ توافقات بینالمللی را کنار میگذارد؛ مانند توافق پاریس، توافق برجام و موارد دیگر و مردم آمریکا امروز با توجه به شرایطی که دارند علاقهمند به این نیستند که دوباره جنگ دیگری شکل بگیرد و لذا آقای بایدن توانست در این انتخابات بهدلیل سیاستهای بد آقای ترامپ پیروز شود.
آصفری گفت: تکرار اشتباهات ترامپ مطمئنا سبب خواهد شد که تأثیر منفی برای آینده حزب آقای بایدن بوجود بیاید و نگاههای منفی در مردم آمریکا بهوجود بیاید و این نگاهها مطمئنا اثر خود را در کنگره و سنای آمریکا در آینده خواهد گذاشت.
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: شرایط اروپا باتوجه به شکلگیری جریانات تکفیریها، داعشیها و بازگشت اینها به کشورهای خود و اینکه بهدنبال این هستند که بتوانند این جریان را در نقاط مختلف کشورهای خودشان هنوز احیاکنند و زنده نگه دارند، متفاوت است.
ضرورت تأیید توافقهای بینالمللی توسط مجلس
نماینده مردم اراک در مجلس گفت: خود اروپا هم امروز پذیرفته است که کشوری که بیشترین هزینه را برای مقابله با جریان تکفیری انجام داده، جمهوری اسلامی ایران بوده است که در مقابل داعش ایستاد و برای آن بمبگذاری در کشورهای اسلامی و چه در کشورهایی مثل فرانسه و جاهای دیگر تفاوتی نداشت.
وی با بیان اینکه اروپاییها متوجه این موضوع شدهاند که ایران نقش قابل توجهی در مقابله با تکفیریها داشته است، گفت: از جهت دیگر اروپاییها و آمریکاییها متوجه این موضوع شدهاند که جمهوری اسلامی امروز وظایفی که در برجام برای آن مشخص شده بود را بهطور دقیق عمل کرده و اگر بخواهد به تعهدات خود عمل نکند با توجه به مجلس جدیدی که در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است و بهدنبال احقاق حقوق واقعی مردم در عرصه بینالملل است، اجازه نخواهد داد که دولت هر تصمیمی را بخواهد بگیرد.
آصفری افزود: هرگونه توافق و پروتکلی که بین ایران و کشورهای دیگر بخواهد مصوب شود باید مورد تأیید پارلمان جمهوری اسلامی ایران باشد.
آمریکا نیاز به کمک ایران دارد
نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه امروز آمریکا برای پیاده کردن سیاستهای خود در خاورمیانه نیاز به حمایت و کمک ایران دارد، گفت: آمریکا نمیتواند بدون نظر ایران اقداماتی را در خاورمیانه انجام دهد. همانطور که دیدیم در عراق موفق نشدند.
وی افزود: همچنین در یمن کلی هزینه کرد و موفقیتی به دست نیاورد و اینها نشان از آن دارد که امروز جایگاه جمهوری اسلامی ایران جایگاه بسیار بالایی در عرصه بینالملل است و اجازه نخواهد داد که مجدد دولت بخواهد اقداماتی را انجام دهد که بدون نظر پارلمان و مجلس ایران باشد. نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامی که اخیر اتفاق افتاد آقای گروسی به ایران آمد و ملاقاتهایی که داشت این پیام را گرفت که مصوبه مجلس در خصوص اقدام راهبردی یک مصوبه جدی هست، ادامه داد: به هیچوجه پارلمان ایران اجازه عقبنشینی در خصوص این مصوبه را نخواهد داد.
با صدور قطعنامهها، ایران عقب نمینشیند
آصفری در ادامه گفت: موضعگیریهای مقام معظم رهبری در خصوص اینکه بهدنبال عمل در برابر عمل هستیم هم پیامهایی برای اروپا داشت و آنها متوجه شدند که با صدور قطعنامهها نمیتوانند جمهوری اسلامی را عقب بنشانند.
وی گفت: ما بهدنبال حقوق خودمان در موضوعات بینالمللی هستیم و از آنجایی که قطعنامههای آژانس و شورای حکام و غیره نتایج چندانی نداشته است و نتوانسته ایران را پای میز مذاکره بکشاند و شرایطی را فراهم کند که ایران از حقوق خود صرف نظر کند، امروز غرب متوجه شده است و این عقبنشینی تعدادی از کشورهای اروپایی به این جهت است که میدانند با صدور این قطعنامه هم نمیتوانند به اهداف خود برسند و لاجرم مجبور هستند با جمهوری اسلامی به شکل دیگری وارد مذاکره شوند و آن هم مذاکره عمل در برابر عمل است.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: بیتأثیر بودن قطعنامهها و بیانیههای آژانس در زمان حال از جمله دلایلی بوده است که سبب شده است امروز برخی کشورها هم بازی با رژیم صهیونیستی نشوند و این فشار زیاد را نپذیرند.
وی در ادامه گفت: مطمئنا غربیها و اروپاییها از این مهلت سهماهه استفاده خواهند کرد و به هر طریق ممکن یک اقدام عملی برای اینکه بتوانند اعتماد جمهوری اسلامی ایران را به سمت خود جلب کند، انجام خواهند داد. مطمئنا این شرایط بهگونهای رقم خواهد خورد که مجددا نیازی به مذاکره برای رسیدن به اقدام عملی نخواهد بود.
همصدایی؛ رمز پیروزی در مجامع بینالمللی
آصفری گفت: فرصت سه ماهه را غربیها به سادگی از دست نخواهند داد و شرایط را به شکلی رقم خواهند زد که هم به نفع خودشان باشد و هم به نفع جمهوری اسلامی ایران.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نتیجه دادن مقاومت و همصدایی، گفت: ما اعتقاد داریم در عرصه داخلی باید چند صدایی باشد و منتقدان ما هم در عرصههای داخلی و بینالمللی نظرات خود را ارائه کنند، اما وقتی منتقدان و موافقان همه به این نتیجه رسیدند که سیاست مقاومت امروز تاثیرگذار خواهد بود باید همگی یک صدا را از داخل کشور به سمت خارج بفرستند، تا آنها هم متوجه باشند که ما در داخل اختلافی نداریم و پارلمان و دولت ما همه یک صدا بهدنبال احقاق حقوق ایران هستند.
وی گفت: زمانی که ما اتحاد و انسجام در عرصه بینالمللی داشته باشیم در مقابل بیگانگان پیروز بودهایم و هرگاه چندصدایی بوده است، شکست خوردهایم.
آصفری افزود: امروز همه جریاناتی که منتقد اقدام مجلس هستند، باید قانون را فصلالخطاب خود قرار داده و همگی از این قانون و مصوبه مجلس حمایت کنند تا طرف مقابل هم متوجه همصدایی در داخل شود.