رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از آغاز همزمان فاز دوم و سوم انجام واکسن کرونای کووبرکت با مجوز وزارت بهداشت خبر داد
واكسيناسيون سراسری تا پایان 1400
نخستین واکسن ایرانی کرونا توانسته است مجوز انجام همزمان فازهای دوم و سوم را به دست آورد. این خبر روز گذشته از سوی رییس ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ اعلام شد.

نخستین واکسن ایرانی کرونا توانسته است مجوز انجام همزمان فازهای دوم و سوم را به دست آورد. این خبر روز گذشته از سوی رییس ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ اعلام شد. آقای محمد مخبر همچنین خبر داد که «فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا، کووبرکت با مجوز و موافقت وزارت بهداشت به طور همزمان در روز ۲۳ یا ۲۴ اسفند آغاز خواهد شد»؛ اما ماجرای واردات واکسنهای خارجی هم با جدیت ادامه دارد و هر از گاهی محموله جدیدی از واکسنهای روسی یا چینی به ایران میرسد؛ البته سبد کووکس و واکسنهایی که ایران از این طریق خواهد خرید را نباید فراموش کرد. سخنگوی سازمان غذا و دارو هم خبر داده است که تا پایان سال 1400 بیش از 180 میلیون دوز واکسن کرونا به صورت تولید مشترک یا خرید وارد کشور خواهد شد که حتی بیشتر از نیاز کشور است.
همه این موارد خبرهای خوبی هستند که میتوانند نویدبخش روزهای عافیت و آرامش در کشور باشند؛ اما تا رسیدن به چنین نقطه مطلوبی همچنان رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی باید در دستور کار مردم قرار گیرد. تجربه یکسال اخیر نشان داده است که هر زمان مردم در رعایت مراقبتهای سفارششده برای پیشگیری از کرونا تعلل کردهاند، در مقابل آمار کرونا در کشور بالا رفته است. حالا هم خبر میرسد که رعایت پروتکلها در کشور به میانگین حدود 70 درصد رسیده است که در روزهای شلوغ پایان سال میتواند زنگ خطر باشد.
صبح دیروز مراسمی در نمایشگاه دائمی دستاوردهای ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ در باغ لارک تهران برگزار شد که مربوط به افتتاح 450 مدرسه، مسجد و مرکز فرهنگی بود. در همین مراسم تفاهمنامه ساخت هزار مدرسه جدید روستایی با اولویت جایگزینی مدارس کانکسی هم برگزار شد. در این مراسم که چهرههایی چون رییس دفتر مقام معظم رهبری، رییس ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟، وزیر آموزش و پرورش، رییس سازمان نوسازی مدارس، مدیران عامل بنیادهای برکت، احسان و تدبیر حضور داشتند، از یک باب مدرسه برکت که بهصورت نمادین و در عرض چهار روز در محوطه نمایشگاه بنا شده بود، بازدید کردند. همچنین سه اصله نهال نیز توسط رییس دفتر مقام معظم رهبری، رییس ستاد اجرایی و وزیر آموزش و پرورش غرس شد. محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله ستاد گفت: اولویت اول ما در ستاد ایجاد شغل و مقابله با بیکاری در کشور است و عمده فعالیتهای زیرمجموعههای ستاد به اجرای طرح های اشتغالزایی و احیای کارخانهها و بنگاههای اقتصادی تعطیل و نیمهتعطیل متمرکز است. وی افزود: برای سال 99 ایجاد 300 هزار شغل را در سراسر کشور پیشبینی کرده بودیم که تا پایان امسال که به نام جهش تولید هم نامگذاری شده است، این رقم به بیش از 300 هزار شغل خواهد رسید، برای سال 1400 نیز ایجاد 400 هزار شغل در مناطق محروم کشور را در دستور کار خود داریم.
حمایت از طرحهای دانشبنیان
مخبربا اشاره به حمایت ستاد از طرحها و ایدههای دانشبنیان بهعنوان یکی دیگر از اولویتهای ستاد افزود: در حال حاضر 50درصد سرمایهگذاری در پروژههای ریسکپذیر دانشبنیان کشور توسط ستاد اجرایی انجام میشود که ثمر و نتیجه این سرمایهگذاری راهم درکرونا به چشم خود دیدیدم و هرچیزی را که غربیها تحریم کردند و ندادند، توسط همین جوانان نخبه ساختیم، از ماسک و ونتیلاتور و دستگاه اکسیژنساز بگیرید تا واکسن و رمدسیویر و تستهای فوری کرونا. مخبر تأکید کرد: تمام طرحهای ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ با همکاری و توانمندسازی خود مردم انجام میشود و برکت کار ما هم در همین مشارکت و بهمیدانآوردن توان عظیم مردمی است.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ درخصوص آخرین خبرها از مراحل تست انسانی «نخستین واکسن ایرانی کرونا» نیز گفت: با توجه به تأیید موفقیت «واکسن کووایران برکت» در فاز اول مطالعات بالینی، فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا را با مجوز و موافقت وزارت بهداشت بهطور همزمان در روز 23 یا 24 اسفند آغاز خواهیم کرد. وی با اشاره به ایجاد آمادگی برای تولید انبوه واکسن در ستاد اجرایی پس از تأیید نهایی آن توسط وزارت بهداشت اعلام کرد: بزرگترین کارخانه تولید واکسن در منطقه را امسال راهاندازی خواهیم کرد و تا نیمه خرداد 1400 تولید انبوه واکسن کووایران برکت را انجام خواهیم داد و این واکسن را برای واکسیناسیون عمومی به دست مردم کشورمان خواهیم رساند.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام محمدیگلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی گفت: کارهای عظیمی در ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ انجام شده و برای من شنیدن گزارش دکتر مخبر از خدمات گسترده در این سالها حقیقتا افتخارآمیز و خوشحالکننده بود.
رییس دفتر مقام معظم رهبری افزود: واکسن ایرانی کرونا قابل مقایسه با بسیاری از واکسنهای خارجی نیست و دانشمندان ما تحت سنگینترین تحریمها موفق به ساخت واکسنی شدند که تاکنون امن بودن آن توسط ناظران بهداشت و درمان تأیید شده و انشاءالله به زودی با تولید گسترده، مردم را از این بیماری منحوس نجات خواهد داد. محمدیگلپایگانی با اشاره به کارآمدی نظام در سالهای پس از انقلاب و خدمات ستاد بهعنوان نمونهای از این موفقیتها، گفت: رهبر انقلاب یک روز درجایی گفتند آرزوی من این است که بتوانیم روزی در مناطق محروم کشور 1000 مدرسه بسازیم؛ امروز در این جلسه از تفاهمنامه ساخت سه هزار مدرسه میشنویم، از ساخت 350 مسجد و مرکز فرهنگی، از ایجاد 300 هزار شغل در عرض یکسال؛ این رقمها و خدمات، افتخار بزرگی برای کشور و نظام هستند و خدا را ازاین بابت شاکریم.
محسن حاجیمیرزایی وزیرآموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام در سالهای اخیر مایه افتخار و مباهات همه ماست و به نمایندگی از جامعه آموزش و پرورش از دکتر مخبر و همکاران ایشان به ویژه در بنیاد برکت تشکرمیکنم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تاکنون صدها مدرسه با همکاری ستاد اجرایی درمناطق محروم ساخته شده و برای ساخت ۳۰۰۰ مدرسه با سازمان نوسازی تفاهمنامه امضاشده ودرحال ساخت است که امیدوارم با تلاشهای جهادی این ستاد و بنیاد برکت، شاهد افزایش فرصت یادگیری و فرصتهای برابرعلمی در کشور باشیم که همواره مورد تاکید رهبرمعظم انقلاب هم بوده است.
داوطلبان آماده دریافت واکسن
محقق اصلی پروژه تولید واکسن ایرانی کووبرکت هم دیروز با بیان اینکه احتمالا از ۲۰ اسفند فاز دوم کارآزمایی بالینی را آغاز خواهیم کرد، گفت: نتیجه مهمی که در فاز دوم باید بگیریم، این است که تاثیرگذاری واکسن را ارزیابی کنیم که این فاز مجموعا روی ۴۰۰ نفر انجام میشود. خانم دکتر مینو محرز درباره ادغام فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای کووبرکت گفت: ابتدا باید فاز دوم را آغاز کنیم و بعد از آن در اواسط کار اگر نتایج مناسب بود، درباره ادغام فاز دو و سه تصمیمگیری شود، زیرا نتیجه مهمی که در فاز دوم باید بگیریم، این است که تاثیرگذاری واکسن را ارزیابی کنیم. بعد از امتحان این موضوع اگر نتایج موفق باشد، میتوان درباره ادغام فاز دو و سه کارآزمایی بالینی تصمیمگیری کرد که این موضوع احتمالا برای فروردین
و اردیبهشت 1400 مشخص میشود و آن زمان میتوانیم درخواست دهیم که فاز دو و سه ادغام شود اما اکنون نمیتوان در این زمینه اظهار نظر کرد.
محرز با بیان اینکه طبق نتایج فاز اول ایمنی واکسن خوب بوده و اصلا عارضه مهمی نداشته است، اظهار کرد: فاز دوم کارآزمایی بالینی روی صد نفر افراد با سن بالا و بین سنین ۵۰ تا ۷۵ سال و ۳۰۰ نفر سن ۱۸ تا ۵۰ سال انجام میشود که مجموعا ۴۰۰ نفر هستند و سعی میکنیم کار را سریعتر پیش بریم، منتها در هر صورت باید در فاصله دو هفته بعد از تزریق دوز اول واکسن، دوز دوم را تزریق كرده و بعد هم در هفته سوم و چهارم وضعیت آنتیبادی را چک کنیم که این پروسه برای هر فرد حدود
چهار هفته طول میکشد. وی گفت: انشاءالله تا آخر بهار این واکسن را در دسترس خواهیم داشت.
تامین واکسن بیش از نیاز
سخنگوی سازمان غذا و دارو هم دیروز با اشاره به چهار راهبرد پیشبینیشده برای تامین واکسن کرونا در کشور گفت: طبق برنامهریزی صورتگرفته، بیش از
۱۸۰ میلیون دوز واکسن تا پایان سال ۱۴۰۰ در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است. دکتر کیانوش جهانپور از واردات، تولید مشترک و تولید داخلی بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا در یکساله نخست واکسیناسیون همگانی علیه کووید۱۹ در کشور خبر داد و گفت: برنامه جامع واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در ایران با پیشبینی شرایط احتمالی، چهار مسیر موازی برای تامین واکسن موردنیاز کشور را از ابتدا مدنظر قرار داده بود که با پیگیری و پیشرانی هر چهار مسیر، بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن در عرض یکسال در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است. جهانپور افزود: چهار راهبرد خرید مستقیم، واردات از مسیر سازوکار کوواکس، تولید مشترک و تولید داخلی واکسن، با موفقیت در سطح پیشبینیشده جریان دارد و بر این اساس، برنامه یکساله واکسیناسیون علیه کرونا در ایران حتی زودتر از موعد پیشبینی و برنامهریزیشده به پایان خواهد رسید.
رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت در ادامه اظهار كرد: تا این لحظه ۲۱ میلیون دوز واکسن کرونا از مسیر خرید مستقیم و سبد کوواکس خریداری شده است که بهتدریج طبق برنامه زمانبندیشده و توان تولید تولیدکنندگان وارد کشور خواهد شد. همچنین تولید مشترک ۴۰ میلیون دوز واکسن طبق برنامه و امکانات موجود، تامین بخشی از واکسن مورد نیاز کشور را بر عهده خواهد داشت و البته حداقل ۱۲۰ میلیون دوز واکسن در سال ۱۴۰۰ در داخل کشور در موسسات و شرکتهای مختلف، در قالب انتقال دانش فنی یا تولید کاملا داخلی خواهد شد و جمعا بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن تا پایان سال ۱۴۰۰ تامین خواهد شد که فراتر از نیاز کشور در این برهه خواهد بود.